فرشاد تهراني در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان این که طرح پایش آنفلوآنزا هر ساله در کشور اجرا می شود، اظهار داشت: این طرح درسال جاری از 26 مرداد ماه آغاز شده و تا پایان شهریور ماه ادامه می یابد.
وی افزود: در طرح فوق ما براساس اصول اپیدمیولوژی دامپزشکی واحدهایی را انتخاب و برای نمونه گیری از طیور به آنها مراجعه می کنیم.
تهرانی اضافه کرد: در ادامه با انجام آزمایشاتی بر روی این نمونه ها و براساس نتایج به دست آمده برای نیمه ی دوم سال جاری و همچنین نیمه ی اول سال بعد برنامه ریزی می کنیم.
وی ادامه داد: در نیمه ی دوم سال به دلیل ورود پرندگان مهاجر احتمال وقوع آنفلوانزا در کشور افزایش می یابد.
به گفته تهرانی با انجام طرح پایش آنفلوانزاتابلویی از وضعیت سلامت گله های طیور کشور به دست می آید.
وی اضافه کرد: در نتیجه حتی اگر ویروس این بیماری به شکل پنهان در جایی از کشور شناسایی شود ما اقدامات پیش گیرانه را به موقع و قبل از ایجاد بحران انجام می دهیم.
تهرانی با بیان اینکه طرح فوق برای کلیه ی گونه های طیور کشور انجام می شود، افزود: تاکنون مورد خاصی از آلودگی به آنفلوانزابه ما گزارش نشده است.
وی اضافه کرد: به دلیل مقاومت پرندگان آبزی(مانند اردک) در برابر ویروس آنفلوآنزا، از پرندگان برای بررسی وضعیت سلامتی آنان نمونه برداری می شود.
تهرانی با اشاره به اینکه که حدود یک هفته از آغاز این طرح در کشور می گذرد، ادامه داد: پیش بینی ما این است که با مورد خاصی از آنفلوآنزای پرندگان در کشور مواجه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: به دلیل مهاجرت و پرندگان و افزایش عامل آلودگی طیور به این بیماری طی ماه های آینده طرح پایش آنفلوآنزای طیور برای پیشگیری از ایجاد بیماری و بحران اجرا می شود.
لازم به ذكر است فائو اعلام کرده است احتمال بروز دوباره بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل پاییز وجود دارد و کشورهای آلوده و همسایگان آنها باید مراقبت جدی کنند.
انتهاي پيام/