به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، بیگی در جمع اهالی روستای کندوان در مسجد جامع این روستا، افزود: هدف از طرح گردشگری روستای کندوان این است که تمام فعالیتها در این روستا، شناسنامهدار شود و هیچ کس نتواند بدون شناسنامه کاری انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: هنگامی که ایده خود را درباره روستای گردشگری کندوان مطرح کردیم احساس کردم که برداشت مردم این است که دولت، مشتری کرانهای آنهاست و به این جهت، اعتماد لازم وجود نداشت.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به این که باید نگرانی مردم برطرف میشد، افزود: خوشبختانه صدور سند برای کرانها که در تاریخ کشور، یک کار بیسابقه است به نتیجه رسید و ضمانت لازم برای اهالی روستا فراهم شد.
وی با تاکید بر همراهی بیشتر مردم و اعتماد به کارگزاران دولت، اظهار داشت: صدور اسناد مالکیت کرانها، بهترین نشانه صداقت دولت بود و اکنون باید اهالی روستای کندوان همراهی بیشتری با دولت در جهت اجرای طرح گردشگری این روستا داشته باشند.
علیرضابیگی گفت: ما به عنوان کارگزاران دولت باید اثبات میکردیم که رقیب مردم نیستیم و به دنبال ارتقای سطح زندگی مردم و افزایش ثروت آنها هستیم.
وی با تاکید بر این که باید سکونت و بافت غیرطبیعی را به بیرون از روستا منتقل کنیم، افزود: مهندسی الهی این روستا که در هیچ جای دیگر، نظیر ندارد میتواند امکانات زیادی را ایجاد کند و برای این منظور باید برای سکونت اهالی، جایگزین تعریف کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان این که تملک زمین مورد نظر برای سکونت مردم انجام شده، افزود: زیرساختهای لازم برای سکونت نیز آماده شده و با صدور اسناد مالکیت کرانها، امکان سکونت در محل جدید از هر نظر مهیاست.
وی با اشاره به فراهم کردم مقدمات ثبت جهانی روستای کندوان، خاطرنشان کرد: این اتفاق قطعا آثار خود را در پیرامون این روستا و حتی مرکز استان هم نشان خواهد داد.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان این که وضعیت خانههای روستایی شهرستان اسکو نسبتا وضعیت خوبی است، افزود: با این حال برخی روستاها مانند آغچهکهل از وضعیت خوبی برخوردار نیستند و برای ما که زلزله ارسباران و مصایب و مشکلات آن را درک کردهایم این وضعیت نگرانکننده است.
وی گفت: از بنیاد مسکن میخواهم به جای این که خانه به خانه از روستاییان بخواهد که خانههای خود را مقاومسازی کنند، تورهایی ترتیب دهد و اهالی روستاهای مختلف را به مناطق زلزلهزده ببرد تا از نزدیک نتیجه توجه نکردن به مقاومسازی را مشاهده کنند.
علیرضابیگی تاکید کرد: به فرماندار اسکو و شرکت گاز استان هم با مسئولیت خودم تاکید میکنم هر روستایی که در آن مقاومسازی اتفاق نیفتاده باشد گازرسانی نخواهد شد، چرا که ورود گاز به این روستاها، موجب پایداری سکونتهای ناامن خواهد شد.
وی افزود: دولت و مسئولان در این قضیه تحت فشار هستند و باید با جدیت و قاطعیت بیشتری این طرح را در روستاهای استان اجرا کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به افتتاح سالن ورزشی روستای گنبرف، اظهار داشت: احداث این سالن در یک منطقه صعبالعبور، یک کار هنرمندانه و تحسینبرانگیز بود که باید از اداره کل ورزش و جوانان استان و پیمانکار پروژه و همچنین خیر عزیزی که زمین این سالن را اهدا کردند قدردانی کنیم.
وی با بیان این که امیدواریم گازرسانی به روستای گنبرف نیز تا دهه فجر امسال انجام شود، افزود: گاز به مراتب شرایط زندگی مردم این روستا را بهتر میکند و امیدواریم روزی برسد که گنبرف را به عنوان شهر نمونه گردشگری معرفی کنیم و قطعا این اتفاق با همت و همدلی اهالی روستا، امکانپذیر نیست.
استاندار آذربایجان شرقی به افتتاح یک باب مدرسه در شهر جدید سهند نیز اشاره کرد و گفت: البته وضعیت این مدرسه، برازنده مردم ما نیست؛ پیمانکار پروژه تکلیف خود را به خوبی انجام نداده و باید به خاطر خسارتهای مادی و معنوی که در اجرای این پروژه ایجاد کرده جریمه شود.
وی تاکید کرد: هرچند به خاطر شروع سال تحصیلی جدید ناچاریم که از ساختمان این مدرسه استفاده کنیم، اما لازم است اداره کل نوسازی مدارس به عنوان ناظر پروژه و همچنین فرماندار اسکو و مدیرعامل شرکت عمران شهر سهند پیگیری کنند تا نواقص این مدرسه آن طور که شایسته مردم است برطرف شود.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان این دیدار سند مالکیت تعدادی از کرانهای روستای کندوان را به طور نمادین به مالکان آنها واگذار کرد./س