مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند گفت: شهرستان مرند قطب تولید آفتابگردان در سطح استان است و از لحاظ کشت، آفتابگردان یکی از مهم‌ترین زراعت‌های این منطقه است و امسال براساس پیش بینی های انجام یافته، 12 هزارتن تخم آفتابگردان آجیلی از مزارع زیر کشت این محصول برداشت خواهد شد.

 

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، رحیم زاده افزود: با تلاش های صورت یافته توسط جهاد کشاورزی ودرحمایت ازتولید کنندگان، درحال حاضر مراحل برداشت آفتابگردان در سطح مزارع شهرستان به صورت مکانیزه درآمده و با کاربرد این روش، برداشت محصول سریع انجام گرفته و باران‌های پائیزه به محصول آسیب نمی رساند و این امر اراضی را برای کشت غلات پائیزه فراهم و نیز کاهش حداقل 50 درصد هزینه برداشت که رقم قابل توجهی است، امکان پذیر می شود.

وي ادامه داد: براساس اعلام کارشناسان علوم تغذیه ای، تخمه آفتاب گردان منبعی غنی از ویتامین E، اولین آنتی اکسیدان حل کننده چربی بوده و با حمایت از مولکولها و بافت‌ها، تاثیراتی ضد التهاب داشته و باعث کاهش علائم آسم، رماتیسم استخوانی و آرتروز می‌گردد. همچنین این ویتامین، باعث کاهش سرطان روده و کاهش پیشرفت عوارض دیابت می‌گردد. مصرف تخم آفتابگردان که سرشار از فیبر است، به سیستم گوارشی در دفع راحت تر مواد زاید از بدن کمک و با تحریک کبد گلیکوژن را در خون رها می شود. گلیکوژن نوعی قند است که انرژی آنی بدن را تامین می کند. منیزیم موجود در آن، با کاهش دادن فشار خون، احتمال حمله قلبی را کاهش و مصرف تخم آفتابگردان از پوست در مقابل آسیب های اشعه یو.وی محافظت می نماید.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گفت: محصول برداشت شده از سطح مزارع آفتابگردان، بعد از برداشت و بوجاری در کارگاه‌های تبدیلی عمل‌آوری گردیده و به صورت آجیلی علاوه بر مصرف در داخل استان به سایر استان‌ها از جمله تهران ارسال می‌شود.

رحیم زاده افزود: در شهرستان مرند ارقام مختلف آفتابگردان آجیلی از جمله: قلمی، بادامی، پسته‌ای و دور سفید کشت می‌شود. امسال6 هزار هکتار از اراضی این شهرستان زیر کشت آفتابگردان، بصورت 4500 هکتار کشت اول و 1500 هکتار کشت دوم قرارمی گیرد/س

 

برچسب ها: تولید ، تخم ، آفتابگردان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.