به گزارش
خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، به نقل از شبکه خبري الميادين، آژانس بينالمللي انرژي اتمي با پيشنهاد کشورهاي عربي مبني بر پيوستن رژيم غاصب صهيونيستي به پيمان منع گسترش تسليحات اتمي مخالفت کرد.
در همين زمينه "مصطفي قوام" کارشناس امور سياست خارجي در گفتگو با
خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران گفت: رژیم غاصب صهیونیستی توسط غرب و به طور مشخص انگلیس در سنوات گذشته ایجاد شده تا پایگاهی برای تحقق اهداف اين کشور علیه مسلمانان و همچنين ایجاد نفاق و اختلاف در بين کشورهاي منطقه باشد.
وي ادامه داد: سلاحهای شیمیایی و زرادخانههای اتمي موجود در رژيم جعلی صهيونيستي با برنامه و کمک غرب به سرکردگی آمریکا و انگلیس ایجاد شده است.
اين کارشناس سياست خارجي اظهار داشت: این پایگاهها توسط این رژيم اشغالگر ایجاد نشده که اکنون کشورهاي غربي در سطح بینالملل با آن مخالفت کنند یا حتی به آن رأی ممتنع بدهند.
قوام تصريح کرد: شايد در ظاهر شاهد نوعي برخورد دوگانه در مورد خلع سلاح شیمیایی و اتمی در قبال کشورهاي منطقه باشيم اما واقعيت این است که تمام این پایگاهها و تسليحات اتمي زاییده خود کشورهایی است که انتظار داریم امروز با آن مخالفت کنند.
وي افزود: ایجاد رژيم غاصب صهيونيستي با برنامه و طراحی انگلیس و آمریکا بوده و تسلیح این رژیم منحوس نیز با کمک آنها رخ داده و از طرف آنها مورد تقویت بنیه نظامی و مالی قرار گرفته است.
اين کارشناس سياست خارجي با تاکيد بر اينکه ساخت و انباشت سلاح اتمی و شیمیایی با نظر و همکاری خود کشورهای غربی ایجاد شده تصريح کرد: هدف از ايجاد چنين پايگاهي در منطقه ترساندن و افزايش فشار بر کشورهاي مسلمان و همچنين اختلافافکنی در میان آنها بوده تا نتوانند در برابر غرب متحد باشند.
قوام با اشاره به سياستهاي دوگانه کشورهاي غربي در مورد تسليحات اتمي در منطقه اظهار داشت: برنامه و هدف نهايي غرب به سرکردگی آمریکا و انگلیس نابودی اسلام است بنابراين کشورهاي غربي از هیچ برنامهای که حتی به طور واضح و آشکار دچار دوگانگی و تضاد باشد ابایی نداشته و از آن برای تضعیف ایران اسلامی و جلوگیری از قدرتمندتر شدن آن در منطقه استفاده ميکنند.
وي تاکيد کرد: آنها بهتر از هر زمانی میدانند که ساخت سلاح اتمی نه در برنامههای راهبردی جمهوری اسلامی قرار دارد و نه فعلا در توان اين کشور است.
اين کارشناس سياست خارجي در مورد مواضع غرب در قبال سوريه گفت: اين کشورها مثل انسان بیداری که خود را به خواب میزند از واقعیت چشمپوشی کرده تا بتوانند از آن علیه مردم منطقه بهرهبرداری کنند چرا که بارها کارشناسان خودشان گفتهاند اگر سوریه سلاح شیمیایی به کار برده چرا حتی یک نفر از تروریستها آلوده نشده است و این مسئله بسیار مهمی است.
قوام تصريح کرد: روسیه و ایران در برابر سیاستهای غرب ایستادهاند و چین هم به تبعیت از این دو کشور در این معادله نقش ایفا میکند.
وي با اشاره به ادعاهاي آمريکا در مورد سوريه افزود: همانطور که برنامه يک ماهه دولت آمريکا براي براندازي نظام سوريه سه سال است که آنان را دراين کشور گرفتار کرده است، هر برنامه ديگري از طرف اين کشور برای منطقه و جمهوری اسلامی با ناکامی مواجه خواهد شد.
قوام در مورد مواضع ديپلماتيک ايران در جامعه بينالمللي اظهار داشت: منطق پویا و محکم جمهوري اسلامي تأثیر زیادی در معادلات جهانی داشته و باعث شده تا اهداف و فشارهای انگلیس و آمریکا بر ساير کشورها کمرنگتر گردد
اين کارشناس سياست خارجي بيان داشت: هماکنون در مجامع بینالمللی در مورد حمله نظامي به سوریه تردید جدي وجود دارد و حتی در خود کنگره آمریکا نيز تعداد زیادی از نمایندگان این جنگ را نامفهوم دانسته و منافع آمریکا در آن را نا مشخص خواندهاند و این قطعا یک شکست و فضاحت بزرگ براي دولتمردان آمریکا به شمار ميرود.
قوام با اشاره به سفر قريبالوقوع رئيس جمهور به نيويورک گفت: حضور مقتدرانه "دکتر روحانی" با پیشینه و صلابت خاص ايشان در نیویورک و سازمان ملل معادلات و برنامههای آمریکا را تا حدود زیادی به هم خواهد ريخت.
وي با تاکيد بر شکست دولت آمريکا در همراهسازي ساير کشورها براي اقدام نظامي عليه سوريه اظهار داشت: اين امر نشاندهنده اين است که ديگر اين کشور قادر به ايجاد اجماع بينالمللي نيست و به نوعی میتوان گفت آمريکا منزی شده است.
اين کارشناس سياست خارجي افزود: کشورهايي مثل انگلیس و فرانسه ديگر همچون گذشته و همگام با سياستهاي آمریکا نیستند و تمایل چنداني این کشور نشان نمیدهند چرا که از به خطر افتادن منافع خود و منفور شدن نزد جامعه بينالمللي احساس خطر ميکنند.
قوام در پايان خاطر نشان کرد: این رفتار آنها عاقلانه است چرا که نمیخواهند سرنوشت خود را به سرنوشت آمریکا گره محکمی بزنند.
گفتني است در صورتي كه اين قطعنامه مورد حمايت كشورهاي عربي تصويب ميشد، رژيم اسرائيل پس از سالها وادار به پيوستن به معاهده منع گسترش تسليحات اتمي (انپيتي) ميشد و تأسيسات اتمي اين رژيم زير نظارت آژانس قرار ميگرفت.
در همين زمينه، مرضيه افخم، سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان گفته است: رای مخالف کشورهای غربی به قطعنامه مطرح شده در کنفرانس عمومی آژانس
بینالمللی انرژی اتمی درباره رژیم صهیونیستی نشان دهنده تداوم اعمال
استاندارد دوگانه در مواجهه با سلاحهای کشتار جمعی است.
وي تصريح کرده است: رژیم صهیونیستی به هیچ یک از پیمانهای منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی
نپیوسته و برنامه مخفی سلاح هستهاي این رژیم خارج از هرگونه نظارت
بینالمللی خطر جدی برای کشورهای منطقه و جهان است و لازم است جامعه جهانی
مسوولانه با آن برخورد کند.
لازم به ذکر است رژيم منحوس صهيونيستي تنها دارنده بمب اتمي در خاورميانه است. تلآويو عليرغم فشارهاي بينالمللي هرگز پيمان منع گسترش سلاحهاي هستهاي را امضا نكرده و در برابر اين فشارها با حمايت آمريکا و ساير متحدان بينالمللي خود مقاومت کرده است.
انتهاي پيام/