به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران کشور ما با داشتن ظرفيت هاي بالاي انرژي مانند نفت و گاز همچنين با داشتن معادن بسيار و نيز ظرفيت هاي خوب براي کشاورزان و دامداري زمينه رشد و پيشرفت اقتصادي بالايي دارد اما خام فروشي چه در بخش نفت و گاز و چه در بخش معاون و حتي کشاورزي و دامداري موجب شده سود اين سرمايه هاي ملي در جيب کشورهاي ديگر برود.
غلامرضا زارعي عضو کميسيون صنايع و معاون مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: منابع زير زميني سرمايه ملي کشور هستند که متعلق به همه نسل ها است.
وي گفت: خام فروشي موجب از بين رفتن فرصت هاي شغلي مي شود و با قرار گرفتن مواد خام در چرخه تبديل شاهد رونق در بخش اشتغال خواهيم بود.
اين عضو کميسيون تصريح کرد: عدم سرمايه گذاري در صنايع تبديلي و نبود احساس مسئوليت نسبت به نسل هاي آينده و بي توجهي به استفاده بهينه از منابع زيرزميني از عوامل خام فروشي در سال هاي گذشته بوده است.
زارعي خاطر نشان کرد: جلوگيري از خام فروشي مي تواند کشور را توانمند و چرخه کسب و کار را فعال و وابستگي ما به ديگر کشورها را کم کند.
وي در پايان افزود: مواد خام کشور ما با قيمتي پايين صادر و مشتقات آن که نياز اصلي صنايع است با قيمت بالاتر از کشورهاي ديگر وارد مي شود که اين امر موجب وابستگي صنايع به واردات و تبديل کشور ما به کشوري منفعل مي شود در حالي که با پرهيز از خام فروشي شاهد پيشرفت در زمينه هاي بين المللي خواهيم بود.
** با پرهيز از خام فروشي شاهد تحول در کسب و کار خواهيم بودابراهيم نکو عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي گفت: يکي از اقدامات اساسي دولت در حوزه اقتصادي بايد جلوگيري از خام فروشي باشد.
وي گفت: بايد با بررسي علت خام فروشي در سال هاي اخير و اين که آيا خام فروشي با صرفه تر بوده يا خير ؟ و همچنين بررسي اين که چرا در سال هاي گذشته از خام فروشي جلوگيري نشده مي توان از خام فروشي مجدد جلوگيري کرد.
نکو تصريح کرد: دولت با برنامه ريزي و ارائه برنامه مدون مي توان از خام فروشي جلوگيري کرده که در اين صورت تحصولات بسياري از حوزه اقتصاد و در بحث کسب و کار و توليد بيشتر شاهد خواهيم بود
تکنولوژي ها مانع از خام فروشي مي شوندغلامرضا طاهري کارشناس اقتصادي گفت: وقتي در بخش معدن و نفت و گاز و حتي کشاورزي اقدام به فروش فله اي توليدات داخل مي کنيم به دليل هزينه هاي بالاي توليد و حمل و نقل سود کمي بدست مي آيد در صورتي که با افزايش ارزش افزوده توليدات شاهد افزايش چند برابري سود خواهيم بود.
وي گفت: با نوسازي و بازسازي و ساماندهي خطوط توليد و افزايش اعتبارات واحدهاي توليدي مي توانيم در جلوگيري از خام فروشي موفق تر کنيم.
طاهري افزود: در بخش کشاورزي و حتي دامداري براي جلوگيري از خام فروشي نيازمند استفاده از تکنولوژي هاي جديد و به روز هستيم که در صورت توجه به اين بخش هم سود خوبي نصيب توليد کنندگان مي شود و هم آرامش مصرف کنندگان بيشتر مي شود.
اين استاد دانشگاه تصريح کرد: دولت با درک واقعيات اقتصادي و با همت مضاعف و با انديشه و دانش و استفاده از تکنولوژي روز و اعتماد به بخش خصوصي مي تواند مشکل خام فروشي را حل کند.
طاهري در پايان افزود: براي کشور ما با ظرفيت هاي زياد منابع گاز و نفت توليد مشتقاتش مي تواند بسيار سودآور باشد.