سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی است و مصرف نمک طعام به هیچ وجه در ضدعفونی کردن سبزیجات مؤثر نیست.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

در مرحله نخست سبزیجات باید پاک سازی شوند، به عبارتی ابتدا سبزیجات را به خوبی پاک کنید و شست و شو دهید تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود و در مرحله بعد انگل زدایی انجام شود به طوری که سبزیجات را در یک ظرف متناسب با میزان سبزی، ریخته و به ازای هر لیتر، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرف شویی معمولی به آن اضافه کرده و ظرف را از آب پر کرده و قدری به هم بزنید تا تمام سبزی در داخل کف آب قرار گیرد.

مدت پنج دقیقه سبزی را در کف آب نگه دارید، سپس سبزی را از روی کف آب جمع آوری کرده و کف آب را تخلیه کنید. ظرف و سبزی را دوباره با آب سالم شست‌وشو دهید تا تمام انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرف شویی از آنها جدا شود.

در مرحله بعد باید سبزیجات ضدعفونی شوند که برای ضدعفونی و از بین بردن میکروب‌ها، به ازای هر ظرف پنج لیتری، یک گرم یا نصف قاشق چای خوری پرکلرین
۷۰ درصد، به طور کامل حل کنید تا محلول ضد عفونی کننده به دست آید، سپس سبزی انگل زدایی شده را برای مدت پنج دقیقه در این محلول ضدعفونی کننده قرار دهید تا میکروب‌های آن از بین بروند.

اگر پرکلرین در دسترس نباشد می‌توانید از هر ماده ضدعفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه‌ها وجود دارد، طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنید.

مرحله پایانی، مرحله شست و شوی سبزیجات است، در این مرحله سبزی ضدعفونی شده را به طور مجدد با آب سالم بشویید تا باقی مانده کلر از آن جدا شود و سپس مصرف کنید.

برای نگهداری این گونه سبزیجات باید آب سطح سبزیجات به طور کامل گرفته شود زیرا احتمال رشد میکروب‌ها بعد از شستن سبزیجات در سطح آب، زیاد است./س

برچسب ها: کرمانشاه ، سبزیجات ، نمک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.