به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر محسن زهرایی گفت: اولین محموله واکسن آنفلوانزای فصلی که مشتمل بر ۵۰۰ هزار دوز واکسن برای بخش دولتی است، حدود دو هفته آینده وارد کشور میشود.
وی با تأکید بر نبود هیچ نوع کمبودی از نظر واکسنهای اجباری کودکان در کشور، افزود: وزارت بهداشت برای واکسیناسیون پرسنل بهداشتی و درمانی سراسر کشور که در معرض بیماری آنفلوانزای فصلی هستند و برای پیشگیری از بروز بیماری در آنها و جلوگیری از انتقال آن به سایر بیماران درخواست واردات ۵۰۰ هزار دوز واکسن را به تولید کننده خارجی این واکسن داده است که اولین محموله آن حدود دو هفته دیگر وارد کشور می شود.
وی ادامه داد: البته از این محموله در موارد خاص برای برخی بیماران مزمن، سالمندان و در مواردی زنان باردار آسیب پذیر نیز استفاده میشود ولی در مجموع واردات این محموله برای واکسینه کردن پرسنل بهداشتی و درمانی است که تا اختلالی در خدمت رسانی به مردم به وجود نیاید.
وی ادامه داد: سایر مردم باید واکسن مورد نیاز خود را از بخش خصوصی تهیه کنند و وزارت بهداشت تعهدی برای تأمین رایگان واکسن آنفلوانزا برای همه بیماران و متقاضیان این واکسن ندارد.
رئیس اداره واکسیناسیون وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوانزای فصلی جزو واکسن های اجباری کشور نیست. واکسیناسیون اجباری کودکان شامل ۴ واکسن ب ث ژ (سل)، واکسن خوراکی فلج اطفال، واکسن ثلاث( دیفتری، کزاز و سیاه سرفه)، واکسن هپاتیت B و واکسن ان ان ار (سرحک، سرخچه و اوریون) است که در مجموع همه کودکان کشور را علیه بروز ۹ بیماری واکسینه می کند.
وی در پایان به خبرگزاری فارس گفت: هیچ کمبودی از نظر این واکسن های اجباری در کشور وجود ندارد و وزارت بهداشت در بدترین شرایط نیز این واکسن را تهیه کرده و در اختیار شبکه بهداشتی کشور قرار داده است و اگر در مواردی با مشکلاتی مواجه بودیم با مدیریت و توزیع مناسب جلوی هر گونه بروز کمبود در شبکه بهداشتی گرفته شده است به طوری که هیچ اختلالی در واکسیناسیون سراسری کودکان در هیچ برهه زمانی رخ نداد.
گفتنی است آنفلوانزای فصلی بیماری است که احتمال شیوع آن با شروع فصول سرد سال همچون پاییز و زمستان در کشور افزایش می یابد و در این بین گروه های پرخطر همچون کودکان، بیماران دیابتی و سالمندان در خطر ابتلای بیشتری به این بیماری قرار دارند و لازم است توصیه های بهداشتی در این خصوص را جدی تر بگیرند.