به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری عصر ديرور در مراسم آغاز به کار سال جدید تحصیلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی که با حضور حضرات آیات مصباح یزدی و کعبی برگزار شد، در سخنانی با تبریک میلاد با سعادت حضرت ثامنالحجج اظهار داشت: در آغاز سال تحصیلی باید حرفهایی مطرح شود که تا پایان سال تحصیلی بتواند در تمام برنامههای درسی و بحثی و تحقیقاتی و مطالعاتی ما نقشآفرین باشد.
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) که از آن به عنوان منشور طلبگی یاد کرد، خاطرنشان کرد: نخستین رکن که در کلام امام علی(ع) آمده است لزوم داشتن روح پرسشگری است که طلبه و دانشجو باید به آن توجه داشته باشند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با تاکید بر ضرورت پرسشگری گفت: امام رضا (ع)میفرماید علم گنجینهای است که کلید این گنجینه پرسش است، بنابراین هرگاه با استاد مواجه میشوید باید روح پرسشگری خود را به کار بیندازید.
وی دومین ویژگی را پرکاری دانست و اظهار داشت: انسانهای پرکار موفق میشوند و کسانی که باری به هر جهت کار میکنند به توفیقی دست نمییابند.
آیتالله حسینی بوشهری سومین رکن را در نظام حوزوی تاکید بر تهذیب نفس و پاک زیستن دانست و یادآور شد: تا پاک زندگی نکنیم نمیتوانیم پاک زیستن را به دیگران منتقل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اینکه امروز میبینید دین مردم و باورهای مردم باقی مانده است به دلیل استواری عالمان دین در پاک زیستن بوده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور زمانشناس بودن را بسیار مهم ارزیابی کرد و ابراز داشت: در این دنیای غبارآلود و پرغوغا که اسلام، انسانیت و بشریت را تهدید میکند نباید از پیرامون خود و جهانی که در آن زندگی میکنیم غافل شویم.
وی در ادامه تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم حوزهای مسئولیتپذیر، عالمانی دینشناس و مراکزی در صحنه و میدان برای خدمت به دین و بشریت باشیم.
آیتالله حسینی بوشهری با بیان اینکه حوزههای علمیه منحصر به ایران اسلامی نیست و دیگران به انتظار ما هستند، خاطرنشان کرد: از دورترین نقاط عالم به ما پیام میدهند شما که مدعی منتظر حضور امام زمان(عج) هستید برای جهانی شدن دین خدا چگونه بستر سازی و زمینهسازی میکنید و باید به این مطالبه پاسخ دهیم./س