به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، حمید چیت چیان وزیر نیرو در نشست مشترک با مدیران صنعت آب و برق استان آذربایجان شرقی به بررسی برنامه ها، چالش ها و پروژه های وزارت نیرو در این منطقه پرداخت و گفت: گزارش های ارایه شده در این نشست، نشان از تلاش مجموعه ی صنعت آب و برق آذربایجان باوجود تنگناها و محدودیت های بسیار زیاد است.
وی نامتوازن بودن درآمدها و هزینه ها را یک چالش بسیار مهم در صنعت آب و برق دانست و تصریح کرد: باید راهکارهای اساسی مستمر و ریشه ای برای این موضوع در نظر بگیریم.
وزیر نیرو با بیان آنکه براساس قانون هدفمندی یارانه ها، خدمات آب و برق باید حدود 38 درصد افزایش یابد، اظهار داشت: پیامدهای ناگوار تاخیر در اجرای این قانون بیش از وزارت نیرو، گریبانگیر مردم خواهد شد.
وی همچنین با اشاره به هزینه تمام شده هر کیلووات ساعت برق، درآمدهای آن را حدود یک سوم هزینه دانست و افزود: این روال با هیچ منطقی سازگار نیست و وزارت نیرو تلاش دارد در درجه نخست مسئله اقتصاد آب و برق را برطرف کند.
وی در ادامه از تبریز به عنوان یکی از شهرهای بزرگ کشور نام برد و گفت: باید در جهت افت ولتاژ کلانشهرهای کشور بویژه تبریز که با مشکل جدی مواجه است، تلاش شود.
چیت چیان سپس با اشاره به سیاست های اصل 44 قانون اساسی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: هرچند وزارت نیرو و بویژه صنعت برق در این زمینه جزو دستگاه های پیشرو محسوب می شود، اما باید درنحوه واگذاری نیروگاه ها به بخش خصوصی تجدیدنظر شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه نباید در خدمتگذاری به موقع به مردم ذره ای کوتاهی کنیم، تصریح کرد:باید تلاش، دوندگی و پیگیری های لازم را در این امر جدی بگیریم و در جهت جلوگیری از سردرگمی متقاضیان انشعاب اصولی عمل کنیم، که در این خصوص ظرف یک ماه آینده آیین نامه تعرفه های واگذاری کامل انشعاب های آب و برق به مردم براساس مناطق مختلف کشور آماده می شود.
وزیر نیرو در ادامه به موضوع ساختار سازمانی صنعت برق اشاره کرد و اظهار داشت: باید مطالعه جدی درخصوص نحوه ارتباط و تعامل شرکت های توزیع با برق های منطقه ای صورت گیرد که در این زمینه از مدیران صنعت برق می خواهم پیشنهادها و نقطه نظرهای خود را به ستاد وزارت نیرو ارایه کنند.
وی همچنین با اشاره به موضوع تلفات انرژی در شبکه های آب و برق، لزوم استفاده از ظرفیت های قانون بودجه را مورد تاکید قرار دادو افزود: هوشمند سازی شبکه در جهت کاهش تلفات امری ضروری است.
وی همچنین بر لزوم توسعه نیروگاه های تولید پراکنده و مقیاس کوچک و جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی در امر تولید برق تاکید کرد و گفت: باید بحث استفاده از نیروگاه های مقیاس کوچک، تجدیدپذیر و انرژی پاک بویژه در کلانشهرها و شهرک های صنعتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
گفتنی است در آغاز این نشست که به میزبانی شرکت برق منطقه ای آذربایجان برگزار شد، مدیران عامل شرکت های زیرمجموعه صنعت آب و برق در استان های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل به ارایه گزارش از فعالیت ها، تنگناها و برنامه های شرکت های متبوع پرداختند.
انتهاي پيام/