رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی گفت: ‌در استان سرطان‌های مثانه و روده نسبت به سایر استان‌ها بیشتر است و متاسفانه سالانه بیش از یک هزار و 500 بیمار به جمع بیماران سرطانی استان افزوده می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، محقق در کارگروه آموزشی روحی و روانی بیماران سرطانی در اراک افزود: بیماران سرطانی نباید فکر کنند چون به این بیماری دچار شده‌اند، همه چیز برای آنها به آخر خط رسیده است، بلکه باید دریچه‌ای جدید را روبه روی خود گشوده شده ببینند.

وی تصریح کرد: سرطان به رشد و تکثیر و تقسیم بی‌رویه، افسار گسیخته و بدون کنترل سلول‌ها در هر بافت و یا ناحیه‌ای از بدن گفته می‌شود که هنوز به عنوان یک بیماری صعب‌العلاج شناخته می‌شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی با بیان اینکه سرطان سومین عامل مرگ در ایران است، گفت: بیش از 12 درصد مرگ و میرها به دلیل سرطان است، روزانه بیش از 100 نفر بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند، در ایران سالانه 40 هزار بیمار سرطانی فوت و 90 هزار مورد جدید ابتلا به این بیماری شناسایی می‌شوند که این زنگ خطری برای افزایش این بیماری است.

محقق پیرامون عوامل موثر در بروز بیماری سرطان اظهار کرد: ویروس‌ها و باکتری‌‌ها، عادات غذایی، مشاغل خاص، شرایط آب و هوایی، مواد رادیواکتیو، بیماری‌های زمینه‌ای و وراثت و اختلالات سیستم ایمنی از مهم‌ترین عوامل موثر در بروز این بیماری است.

وی عادت‌های فردی، عوامل زیست محیطی و خطر‌های شغلی را از عوامل خطرآفرین در پیدایش سرطان عنوان و تصریح کرد: 85 درصد از عوامل پیدایش سرطان عوامل محیطی و تنها 15 درصد عوامل ژنتیکی است بنابراین می‌توان با ترک عادت‌های غلط از جمله سیگار کشیدن سرطان را کنترل کرد.

به گفته وی تغییر در عادت دفع ادرار و مدفوع، عدم بهبود زخم‌ها، خون‌ریزی غیر طبیعی، پیدایش توده‌های غیر طبیعی، بروز مشکل در هضم غذا، کاهش اشتها، کاهش وزن، سرفه‌های بیش از اندازه و گرفتگی صدا از نشانه‌های هشدار دهنده سرطان هستند که باید جدی گرفته شوند.

رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده در سال 2020 بالغ بر 300 میلیون نفر در جهان به بیماری سرطان دچار خواهند شد که می‌توان گفت سونامی سرطان در راه است.

محقق در ادامه با اشاره به اینکه یک سوم از سرطان‌ها قابل پیشگیری و درمان هستند، ابراز داشت: مرگ‌آورترین سرطان‌ها در دنیا ریه و در ایران سرطان دستگاه گوارش است.

وی با اشاره به افزایش آمار سرطان در ‌سال‌های اخیر گفت: افزایش طول عمر و امید به زندگی، تغییر در سبک زندگی و بهبود روش‌های تشخیص از مهم‌ترین دلایل افزایش آمار سرطان در ‌سال‌های اخیر به شمار می‌رود.

محقق در ادامه با بیان اینکه یک روش درمانی برای درمان بیماری سرطان کافی نیست، ابراز داشت: 60 درصد سرطان‌ها نیاز به چند روش درمانی دارند./س

برچسب ها: بیماران ، سرطانی ، آمار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.