دانشمندان با مطالعه بر روي دانه ها و سبزيجات گياهي و خواص آنها پي برده اند كه يكي از پرخاصيت ترين اين دانه ها ارزن است كه به عنوان يك خوشبو كننده دهان مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ دانه گياه ارزن به رنگ هاي مختلفي مانند سفيد، زرد كم رنگ، قهوه اي و خاكستري ديده مي شود و طعم شيرين ملايمي دارد.

گفتني است ارزن حاوي مقادير بالايي از فيبرها گروه ويتامين هاي B و آهن، منيزيم، فسفر، منگنز پتاسيم، كلسيم و آمينو اسيدهاي ضروري براي بدن است.

بررسي ها نشان مي دهند ارزن به عنوان يك جايگزين براي بيماران مبتلا به حساسيت به گلوتن  بكار مي رود و بيماران به جاي نان گندم از نان ارزن براي تقويت بدن و رساندن مواد مغذي آن استفاده كنند.

افرادي كه تنها از پرتئين هاي گياهي استفاده مي كنند و به اصطلاح گياهخوار هستند معمولا از ارزن به عنوان يك منبع غني براي تغذيه استفاده مي كنند.

از لحاظ طب سنتي نيز ارزن براي مبتلايان به بيماري هاي قلبي به ويژه بيماري عروق كرونر مفيد است و باعث كاهش ريسك ابتلا به ديابت و همينطور كاهش فشار خون و بروز انواع سرطان ها مي شود.

از جمله ديگر خواص دانه گياهي ارزن جلوگيري و پيشگيري از بروز سرطان سينه آسم سنگ كسيسه صفرا در افرادي است كه اين ماده را در رژيم غذايي هفتگي خود قرار مي دهند.

مصرف ارزن در وران بارداري توصيه نمي شود زيرا ممكن است باعث تاثيرات مخرب بر جنين شود.
برچسب ها: ارزن ، خمیردندان ، منیزیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.