به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری، فرشته شاهچراغی در سمینار یک روزه بوتولیسم در انستیتوپاستور شمال کشور با اشاره به اینکه بوتولیسم از جمله بیماریهایی است که تشخیص آن تنها در آزمایشگاه انستیتوپاستور ایران صورت میگیرد،افزود: عدم آشنایی با این باکتری از دلایل تاخیر در تشخیص آن است.
رئیس مرکز میکروبشناسی انستیتور پاستور ایران با اشاره به اینکه به عنوان مثال ماهی و کنسرو شرایط خوبی برای رشد این باکتری دارند، تصریح کرد: غذاهای محلی در صورت عدم تهیه صحیح میتوانند تولید اکسین کرده که این سم به بیماری بوتولیسم منتهی میشود.
معاون انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه به دلیل نوع مصرف غذا در ایران بوتولیسم کمتر شایع است، افزود: در سالهای اخیر تعدادی از کودکان زیر یک سال و شش ماه به این بیماری مبتلا شدهاند.
وی با اشاره به اینکه اگر غذا خوب نگهداری شود و یا غذای کنسروی در دمای 80 درجه 30 دقیقه و یا در دمای 100 درجه 10 دقیقه بجوشد میکروبهای آن از میان خواهد رفت، تصریح کرد: عسل برای کودکان زیر یک سال نباید استفاده شود زیرا به دلیل عدم تکامل رودهای در این سنین امکان بیماری بوتولیسم وجود دارد./س