به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری،شاهچراغی در همایش شناخت بیماری بوتولیسم درمحل پژوهشکده انیستیو پاستور شمال کشور شعبه آمل گفت:طرح تولید واکسن هاری در ایران از یکسال گذشته توسط یکی از محققان عضو هیات علمی انستیتوپاستور ایران آغاز شده و تاکنون آزمایش های اولیه آن به خوبی پیش رفته ونتایج به دست آمده نیز مثبت بوده است.
وی افزود: این درحالی است که پیشتر محققان انستیتوپاستور ایران، تولید واکسن هاری دامی را آغاز کردند و اکنون در تلاش برای افزایش ظرفیت تولید ونیز بهبود کیفیت آن هستند.
معاون تحقیقات و فناوری انستیتوپاستور ایران، با بیان اینکه هم اکنون فقط تعداد بسیار کمی از کشورهای دنیا توان تولید وحتی دستیابی به فرآیند تولید واکسن هاری دامی وحتی انسانی را دارند،تصریح کرد: انستیتوپاستور ایران، اکنون جزء چهار کشور مهم وتاثیرگذار و جزء یک درصد مراکز علمی و پژوهشی در دنیا است.
شاهچراغی، ادامه داد: موفقیت ها ودستاورهای مهم محتققان انستیتوپاستور ایران، درسالهای اخیر باعث شده تا بسیاری از مراکزهای بین المللی انستیتوپاستور دنیا از جمله فرانسه، ایتالیا و چند کشور اروپایی دیگر خواهان ارتباط بیشتر علمی و تبادل تجربه های دوجانبه هستند.
وی، تصریح کرد: هم اکنون ارتباط های ایران با کشورهای پیشرفته دنیا در انستیتوپاستور، در بخش های مالاریا،هاری و بیماریهای دیگر مشترک میان انسان ودام است.
معاون تحقیقات و فناوری انستیتوپاستور ایران، از انستیتوپاستور،به عنوان بازوی کمکی برای تشخیص بیماریهای نوظهور برای مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی کشور دانست ویادآورشد:این مجموعه توان وقدرت اجرایی ندارد وفقط کمک کننده شناخت بیماریها در کشور است/س