به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران ارومیه دکتر نصرتی با اشاره به اینکه اثرات جانبی مصرف سیر خفیف و غیر متداول است افزود: سیر باید به حد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و ایجاد جوش در داخل چشم می شود.
وی خاطر نشان کرد: استفاده بشر از سیر قدمت 3000 هزار سالانه دارد، سیر گرم و خشک است و برای کسانی که سرد مزاج اند نفخ شکن و ملین است، در طب سنتی و در بحث سیر شناسی 2 نوع سیر وجود دارد، سیر کاشتنی و سیر بیابانی که تاثیر سیر بیابانی از سیر کاشتنی بیشتر است.
متخصص طب سنتی در مورد خواص سیر افزود: آنتی اکسیدان قوی موجود در سیر، رادیکال آزاد را که باعث بیماری می شود خنثی می کند، سرشار از ویتامین های B، C پتاسیم، فسفر، آهن است که ویتامین B موجود در سیر باعث کارکرد مناسب روده ،فسفر در ازدیاد حافظه و پتاسیم باعث افزایش جذب فسفر در مواد غذایی می شود.
وی در ادامه خاطر نشان کرد:سیر ضد انعقاد خون و کاهش دهنده غلظت خون، از بین برنده سلول های سرطانی و برای درمان تنگی نفس مفید است و نیز کاهش دهنده دوران نقاحت سرماخوردگی و مقاومت بدن را در مقابل بیماری افزایش می دهد.
دکتر نصرتی با اشاره به روش های دیگر استفاده از سیر افزود: مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسکین می دهد، سیر ترشی در از بین بردن لکه های زیر چشم نیز موثر است./س