رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: اندكي توجه جدي و سرمايه گذاري در توليد فرش دستباف مي‌تواند همانند گذشته هاي نه چندان دور جاي خالي كالاهاي غير نفتي براي صادرات را پر كرده و ارز آوري مناسبي براي كشور و استان همدان داشته باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛احمد علي‌بابايي گفت: صنعت وهنر فرش دستباف در استان همدان داراي جايگاه ويژه اي از جنبه هاي مختلف اقتصادي و فرهنگي اجتماعي ماست.
وي افزود: يكي از شاخصه هايي كه ارزش فرش دستباف را آشكار مي‌كند وباعث جلب توجه دولت مردان مي‌شود ايجاد اشتغال با سرمايه اندك است، به گونه‌اي كه در ديگر صنايع براي ايجاد يك شغل پايدار 500 ميليون تا يك ميليارد ريال سرمايه گذاري لازم است اما در صنعت فرش دستباف اين رقم براي يك نفر در مدت يكسال 30 تا 50 ميليون ريال كفايت مي كند.
رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تأكيد بر غير قابل مقايسه بودن ارزش افزوده فرش با ديگر كالاهاي توليدي، ادامه داد: با توجه به جايگاه ويژه فرش دستباف در بازار خارجي و تقاضاهاي فراوان ديگر كشورها مي‌توان با توليد فرش هاي بازار پسند، ارز آوري قابل توجهي را براي كشور مهيا ساخت.
علي بابايي اظهار داشت: در دوره اي كه مشكلات خاص داخلي و خارجي در بخش هاي مختلف صنعت استان و كشور، باعث ايجاد بحران و ركود شده است، توجه به توليد فرش دستباف مي‌تواند در كاهش بحران بيكاري به ويژه در بخش بانوان نقش غيرقابل انكاري ايفا نمايد .
وي تأكيد كرد: در شرايط فعليكه كمبود آب در بخش كشاورزي مشكلات فراواني را ايجاد كرده است و موجبات بيكاري و به تبع آن كاهش درآمد خانواده هاي روستايي را سبب شده، توجه به فرش دستباف مي‌تواند نقش انكار ناپذيري در اين زمينه از خود بروز دهد.
رييس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تصريح كرد: در ايامي كه اثرات تحريم، اقتصاد كشور را تحت الشعاع قرار داده است مي‌توان فرش دستباف ايراني را براي ايراني توليد كرد كه حداقل مزيت اين حركت كاهش بيكاري و معضلات آن خواهد بود.
علي‌بابايي ادامه داد:هم اينك بسياري از مساجد بزرگ در كشورهاي همسايه مفروش به فرش دستباف ايراني در ابعاد بزرگ پارچه، پنج و يا شش هزار متري است و در زماني كه بسياري از تالارها ، موزه ها ، كاخ ها در خارج از كشور با فرش ايراني مفروش است ، مي‌توان با بسيج بخشي از امكانات و هماهنگي لازم با دستگاه هاي ذيربط و با تامين اعتبارات مناسب تمامي اماكن مذهبي كشور مثل مساجد و حسينيه ها را با فرش ايراني مفروش كرد.
وي افزود: بر اساس بررسي‌هاي انجام شده در استان همدان قريب به يك هزار و 800 مسجد وجود دارد و اگر فضاي قابل مفروش شدن را براي هر مسجد بطور متوسط200 متر در نظر بگيريم 360 هزار مترمربع فضا براي كار وجود دارد.
در دوران رونق صنعت فرش دستباف كشورمان ، همدان از بازارهاي عمده فرش براي تجار و بازرگانان با سبقه تجارت بين المللي به شمار مي آمد و بخش بزرگي از بازار تاريخي همدان با تيمچه هاي متعدد و چندين بازارچه جديد به فعاليت جمعيتي بالغ بر 50هزار نفر بافنده ، فروشندگان مواد اوليه فرش ، تعميركاران فرش هاي صادراتي ، تجار و سرمايه داران اصلي و واسطه هاي خبره و فرش شناس اختصاص داشت ./س
برچسب ها: فرش ، دستبافت ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.