بررسی حقوقی دعوای تصرف عدوانی در مشاعات آپارتمانی؛

آیا استفاده از مشاعات آپارتمان ممنوع است؟

مقتضیات زندگی در شهرهای بزرگ که متشکل از ساختمان‌های و فضاهای متراکم و به‌ هم فشرده است، گاه معضلاتی را پدید می‌آورد که با وجود پیش‌بینی راهکار‌های صریح از سوی قانونگذار، بروز اختلاف و دعاوی گوناگون حقوقی و کیفری دور از انتظار نیست.‌

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،  در این میان زندگی در محیط‌های آپارتمانی که متشکل از بخش‌های مشاع است درگیری‌هایی را در میان شهروندان پدید می‌آورد که زمینه‌ساز طرح دعوا در مراجع قضایی می‌شوند. از سوی دیگر با توجه به اهمیت قابل توجهی که قانونگذار به مفهوم تصرف و نیز احترام به تصرف سابق داده است، طرح دعاوی متعددی در خصوص ادعای تصرف عدوانی در مراجع کیفری به کرات مشاهده شده است. در ادامه به بررسی پرونده‌ای می‌پردازیم که در آن مسئله ادعای تصرف عدوانی در مشاعات آپارتمانی زمینه‌ساز بروز اختلاف و طرح دعوا در دادسرا و سپس دادگاه عمومی کیفری شده است.

شروع دعوا

در تاریخ 29/7/91 «نیلوفر ...» با مراجعه به دادسرا اقدام به طرح شکایتی نسبت به همسایه خود، «محمدجواد ...» کرد.‌ شاکی در شکایت خود به بیان این مسئله پرداخت که همسایه وی با اقدام به تصرف در مشاعات منزل مسکونی، گوشه‌ای از حیاط را مورد تصرف عدوانی قرار داده است. وی با استناد به اسنادی از قبیل کپی سند مالکیت، نظریه کارشناس رسمی دادگستری، صورت‌جلسه تفکیکی و کروکی ثبت، اقدام به ثبت شکایت خود در مرجع تعقیب کرد.
 
شاکی در ادعاهای خود ذکر می‌کند که در سال 1376 اقدام به خرید یک باب آپارتمان کرده است. در جریان توافق او و متهم چنین مقرر شده بود که حیاط و در ورودی شمالی در اختیار متهم و بام و در جنوبی در اختیار شاکی باشد. این توافق برای مدتی بیش از 15 سال مبنای عمل شاکی و متهم بود. اما سال گذشته متهم اقدام به ساخت سرویس بهداشتی در حیاط کرد و زیرزمین را در قالب واحدی مسکونی اجاره داد.

شاکی در این میان ادعا می‌کند که در طول 15 سال گذشته هیچ استفاده‌ای از زیرزمین مربوطه به‌عمل نیاورده و حقی نیز نسبت به آن نداشته است. در عین حال متهم در این دوره تنها اقدام به نصب آنتن روی ‌بام کرده است، اما شاکی اظهار می‌دارد که اگر متهم مایل به تصرفات بیشتر نیز بوده، وی ممانعتی برای این تصرف به‌عمل نمی‌آورده است.

دفاعیات متهم

متهم ادعا می‌کند که ملک مربوطه 50 سال پیش از سوی وی و برادرش ساخته شده است و آنها در این منزل با یکدیگر شریک بوده‌اند. برادر وی در سال 1370 تمامی مشاعات را به متهم، واگذار کرد و اندکی بعد طبقه دوم از منزل مسکونی را به آقای سعید ... فروخته و وی نیز با علم به اینکه نسبت به مشاعات داخل حیاط حقی ندارد، طبقه دوم آن منزل را خریداری کرده و ضمن سندی اقرار کرده است که نسبت به مشاعات آن ملک اعراض می‌کند و ادعای حقی نخواهد داشت.

مالک جدید چندی بعد آپارتمان مربوطه را به شاکی، خانم نیلوفر ... فروخت. از این رو شاکی ادعا می‌کرده که وی سرویس بهداشتی را در ملک خود ساخته است و نسبت به حقوق شاکی تعرضی انجام نداده است.

از سوی دیگر وکیل متهم چنین بیان می‌کند که ادعای شاکی در خصوص زیرزمین نیز بی‌اساس است، چرا که وی با اطلاع از توافقات سابقاً واقع شده میان شرکای قبلی ملک در خصوص زیرزمین و حیاط اقدام به خریداری ملک کرده و از اشاره وی به توافقات مربوطه در برگه بازجویی می‌تواند اطلاع وی از این موضوع را برداشت کرد.

وکیل متهم در دفاع از موکل خود برابر اتهامات وارده چنین استدلال می‌کند که اکنون بیش از پانزده سال است که شاکی در همسایگی متهم زندگی می‌کند و پس از گذشت این مدت طولانی وی اقدام به طرح شکایت در خصوص تصرف عدوانی کرده است و مراجعات مکرر وی و موکل او برای برقراری صلح و سازش نتیجه‌ای در پی نداشته است.

در خصوص ادعای شاکی بیش از هر چیز باید به این نکته توجه داشت که‌ با توجه به مستفاد مدلول ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی برای تحقق جرم تصرف عدوانی وجود و احراز سه عنصر ضرورت دارد: سبق تصرف، لحوق تصرف و عدوانی بودن تصرف. چنان که پیش‌تر اشاره شد شاکی سال‌های متمادی در حالی در ملک مزبور سکونت داشته که با توجه به توافقات صورت گرفته بین مالکان سابق از تصرف در مشاعات بی‌بهره بوده، به‌علاوه تصرفات متهم همراه با سکوت و رضایت ضمنی بوده است. عدم شکایت و پیگیری قضایی این موضوع توسط شاکی قرینه‌ای بر همین ادعا به‌شمار می‌رود.

از سوی دیگر در طول این دوران متهم کلیه هزینه‌های مربوط با مرمت، بازسازی و محافظت از ملک را تقبل و پرداخت کرده است. عنصر ضروری دیگر برای تحقق عنوان تصرف عدوانی که در ماده 158 قانون آیین دادرسی مدنی مورد اشاره قرار گرفته، لحوق تصرف است؛ یعنی متصرف عدوانی بدون رضایت متصرف سابق، مال غیرمنقول را از تصرف وی خارج کرده باشد، اما در قضیه حاضر تصرف جدیدی از طریق خارج کردن مال از تصرف متصرف سابق صورت نپذیرفته است.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که تصرف متهم در بخش مشاع مورد اختلاف فاقد خصیصه عدوانی بودن باشد و استناد به ماده 690 قانون مجازات اسلامی فاقد وجاهت قانونی به نظر می‌رسد، چرا که مطابق ماده 308 قانون مدنی اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز در حکم غصب است و با توجه به اینکه متهم طبق توافقات قبلی با مالک سابق و نیز عرق منطقه از مشاعات استفاده می‌کرده، نمی‌تواند عمل وی را در حکم غصب و عملی عدوانی به‌شمار آورد، به‌علاوه تصرف ملک مشاع بدون افراز و تفکیک را نمی‌تواند جرم و واجد عنوان جزایی دانست؛ بنابراین عنصر عدوانی بودن تصرف در قضیه حاضر یافت نمی‌شود.

در این میان باید دقت داشت که متهم در طول دوران مورد بحث دیگر شرکای قسمت‌های مشاع ملک را به طور موثر از تصرف در این قسمت‌‌ها منع نکرده است که این امر را می‌تواند مهر تأییدی بر عدوانی نبودن تصرف دانست. فقدان این عناصر در تحقق جرم تصرف عدوانی در شکایت شاکی نیز به چشم نمی‌خورد، چرا که وی هیچ یک از این امور را با مستندات خود مورد اشاره و ادعا قرار نداده است.

از این رو وقوع این جرم از سوی متهم با تردید جدی مواجه است، چرا که عناصر قانونی لازم برای تحقق جرم مزبور در فعل وی جمع نشده‌اند. متهم در اثبات ادعاهای خود به شهادت برادر خود یعنی آقای محمدباقر ... که شریک سابق وی در ملک مربوطه بوده استناد می‌کند. شاهد پس از التزام به راستگویی چنین اظهار می‌دارد که وی به عنوان مالک قبلی آپارتمان، قبل از فروش طبقه مذکور سهم خود از کلیه مشاعات را به برادر خود آقای محمدجواد ... منتقل کرده.

از سوی دیگر خوانده در اثبات برائت خود به نظریه کارشناس رسمی دادگستری استناد می‌کند که چنین اظهارنظر کرده است که با توجه به تردد خواهان از در جنوبی مشرف به حیاط و تردد خوانده از در جنوبی که بر اساس موافقت سابق صورت می‌پذیرد، حقوق خواهان و خوانده یکسان است و هیچ یک بر دیگری از حیث برخورداری از حقوق برتری ندارند.

رای دادگاه

دادگاه در نهایت با بررسی ادله موجود در پرونده و نیز اظهارات طرفین اختلاف به شرح ذیل اقدام به صدور رای می‌کند: به‌موجب کیفرخواست صادره از دادسرای تهران، آقای محمدجواد... متهم به تصرف مشاعات از جمله زیرزمین و حیاط بوده. این اتهام بدین شرح، موضوع شکایت خانم نیلوفر ... بوده است که متهم مالک طبقه اول و شاکی مالک طبقه دوم ساختمان دو طبقه، با در‌های ورودی مجزا هستند.

شاکی مدعی است که حیاط و زیرزمین طبقه اول اماکنی مشاع به‌شمار می‌روند و متهم بدون در نظر گرفتن حق مشاعی وی در حیاط خانه اقدام به ساخت انباری کرده و از آن استفاده نیز می‌کند، به‌علاوه زیرزمین منزل را نیز به محلی مسکونی تبدیل کرده است.

دادگاه با توجه به محتویات پرونده، کیفرخواست دادسرا، اقرار صریح متهم مبنی بر احداث انباری در حیاط مشاع ارتکاب بزه تصرف عدوانی را در حیاط مشاعی محرز می‌داند.
اما در خصوص استفاده از زیرزمین دادگاه ملاحظه می‌دارد که متهم با مالک قبلی آپارتمان شاکی به‌نام سعید... در خصوص تصرفات در فضای مشاع دو دستگاه آپارتمان توافق کرده‌اند. با توجه به اینکه در ورودی هر یک از آپارتمان‌ها مجزاست و طرفین به مشاعات ترددی ندارند، فلذا تصرف مشاعات زیرزمین محرز دانسته نمی‌شود.

بنابراین دادگاه راجع به تصرف حیاط صدرالذکر متهم را با استناد به ماده 690 قانون مجازات اسلامی، ضمن محکومیت به رفع تصرف، یعنی جمع‌آوری انباری، با رعایت بند 2 ماده 3 قانون وصول برخی درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین، وی را به پرداخت دو میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرده است./حمایت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قنبری
۲۰:۵۰ ۰۸ دی ۱۳۹۹
ایا مدیر برج میتواند از قسمت راست راه پله در طبقه همکف بعنوان ابدارخانه برای نگهبانان ساخته و استفاده کند؟
Iran (Islamic Republic of)
پروین
۱۷:۵۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۹
سلام خسته نباشید،ساکن طبقه ۶ اپارتمانی هستیم که هر طبقه ۲ واحد روبروی هم دارد.همسایه روبرو متاسفانه با اینکه جاکفشی بزرگی هم درست کرده و در پاگرد گذاشته همیشه کفشهای خودشان و مهمانها به صورت کاملا نامرتب و پخش در پاگرد هستند و با اینکه چندین بار درخواست رعایت و جمع کردن کفشها را داشته ایم نه تنها حاضر به رعایت نیست بلکه ،از شرایط جسمانی که معلول هستن سواستفاده کرده و ویلچر و عصاهای خودش را در پاگرد میگذارد که حتی جلوی در راه پله اپارتمان را هم گرفته است، از ویلچر هم هیچگونه استفاده ای نمیکند،در پارکینگ هم جلوی پارکینگ ایشان فضایی باز وجود دارد که دوچرخه و میز پینگ پنگ کذاشته است و در جواب اینکه اینجا مشاع است و این لوازم را بردارید میگوید من خودم این پارکینگ را انتخاب کردم که هر چه دوست داشتم در این فضا قرار دهم!این فضا مطمئن هستیم که مشاع است و به ایشان واگذار نشده،ممنون اگر راهنمایی بفرمایید که ما با ایشان چه بکنیم
Iran (Islamic Republic of)
آروین انجلیان
۲۰:۵۱ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
باسلام:::::
بنده در ساختمانی 4طبقه 2واحدی مالک طبقه2غربی ،طبقه اول بعد از ترکیدن لوله ها چندین سال پیش اقذام به لوله کشی روکار در زیر سقف پارکینگ بدون اعلام( حداقل به بنده)کرده وچند ماه پیش(تقریبل8ماه)برای 2بار اقدام به تعویض لوله ها سوراخکاری وکنده کاری نمودند والان بیش از 4ماه است که از سوراخی که زیر محل توالت ودستشویی ایشان است روزی 7،8بار بسته استفاده از w.c ا ین اب کٹیف همراه شوینده ها بر روی اتومبیل بنده ودر نتیجه کف پارکینگ ریزش میکند وبا وجود اینکه چندین با رخواهش جهت ترمیم محل ،،با جوابی که حمل بر بی ادبی است میگوی دلم نمی خواد درستس نمیکنم ،ایشان مستجر هستند،،،،ومسکل دیگری که داریم تقریبا 4،،،5 تا از واحدها سابقه حضورشان بیش از بقیه است وتصمیمات کارها وتعمیرات و......فقط بین خودشان وبدون اطلاع وهماهنکی با بقیع تعیین وانجام میدهند حتی در قبال مبالغی که بنده پرداخت کردم جوابگو نیستند وبنده می خواهملوله کشی ایشان جمع کرده از قسمت مشاع وپیگیر مبالغ پرداختی خود باشم،،وبا ستناد به چمع مبلغ پرداختی بنده طبق حساب کتاب خودم بیش از یک ملیون میباشد،، از پرداختی ها چند ماهی هست که انصراف میدهم لطفا راهنمایی بفرمایید که ارامش من وخوانوادهام مختل شده با سپاس وتشکر.
Iran (Islamic Republic of)
سعادت
۱۴:۵۹ ۱۵ تير ۱۳۹۸
با سلام و تشکر
من یک واحد اپارتمانی طبقه اول خریداری نموده به متراژ ۱۲۰ متر که سازنده یک اتاق بزرگ در پیلوت احداث کرده و انرابدلیل عدم وجود پارکینک بر رویه سند ابنجانب زده و جمعه سند من ۱۷۰ متر شده است.حال فروشنده بعد از اینکه در قولنامه ما ذکر کرده به ناچار این اتاق را بر رویه سند من زدا است و من هیچ حقی بر آن ندارم.حال فروشنده بعد از سند زدن اقدام به واحد نمودن پبلوت نموده و درب خلاف از برای ان باز کرده و حمام و سرویس در ان احداث کرده و انرا تبدیل به واحد نموده.حال بنده که میخواهم ملکم را بفروشم شهرداری بنده را به کمیسیون ماده ۱۰۰ به جهت واحد نمودن اتاق پیلوت که هیچ ربطی به بند ه ندارد. معرفی کرده چون در سند من هستش و نزدیک ۵۰ میلیون خلافی دارد که باید پرداخت کنم .و فروشنده قبول وجه نمی کند .چگونه شکایت کنم و ماده قانونی ان چه می باشد.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی
۲۲:۲۵ ۲۶ خرداد ۱۳۹۸
سلام
تو یک آپارتمان 5 واحده اعضا توافق کردند که زیرزمین رو به فردی اجاره بدند به مبلغ 10میلیون پیش و ماهی 1 تومن. هر کدام از اعضا از مستاجر دو میلیون پول پیش گرفتند و اجاره هم صرف ساختمون میشد. الان دوتا از مالکین واحدها منصرف شده و با توجه به اتمام قرارداد میخوان مستاجر زیرزمین رو تخلیه کنه.
اگر اون سه واحد دیگه 6 تومن پول پیش رو به مستاجر ندهند چه اتفاقی میافته؟ ممکنه مستاجر بگه تخیله نمیکنم تا پول پیش رو ندید؟ دو واحد دیگه میتونن شکایت کنن که این مستاجر اساسا غیرقانونی توی پارکینگ هست؟
United States of America
نوین مصلحی
۲۲:۵۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
سلام واقعا قانون در مورد نحوه و چگونگی تقسیم سهم هریک از مالکان یا مستاجران سکوت کرده و فقط کلی بیان کرده و هرکس برداشت خود را اعمال میکند
Brazil
علی
۲۲:۳۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
سلام. آیا مشاعات ساختمان با قانون تملک مورد بررسی قرار میگیرد یا قانون مدنی؟ تشکر.
Iran (Islamic Republic of)
پیمان گلکار
۰۱:۵۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
با سلم خسته نباشید .درساختمان 8 واحدی که واحد 2 فاقد پارکینگ میباشد .واحد 2 دارای 2 عدد خودرو میباشد .برای یکی از خودرو ها از واحد 8 پارکینگ اجاره کرده و از این موقعیت استفاده نموده در حیاط که مشاع میباشد سقف زده و پارکینگ احداث نموده است که 2 واحد ناراضی هستند و رضایت ندادن اماذ با قلدری .زور.و فحاشی .و زدو خورد به مدت 7 سال است تخلف کرده فرد یا واحد تخلف کار همان مدیر ساختمان میباشد .از شما کمک و راه حل .میخواستم .یک نوع شکایت .دوم مجازات ان چیست .و از کجا اقدام نماییم به کجا شکایت کنیم متشکرم و کمک کنید .مشکلات زیاده اما این یکی از موضوعات میباشد و سو استفاده از مدیریت
United States of America
محسن فردمنش
۱۴:۰۱ ۲۰ خرداد ۱۳۹۸
سلام. این مورد شما امکان ندارد چون مدیر مجتمع از جانب مجمع مالکین واقعی با رای اکثریت انتخاب میشود و مدیر مجری دستورات مجمع است با توجه به گفته شما که فقط دو واحد ناراضی هستند لذا اکثریت عملکرد مدیر مجتمع شما را قبول دارند احتمالا خصومتی یا مشکلی باهم دارید در کل سوال شما خیلی مبهم است. مجتمع شما در کدام شهر قرار دارد؟ توضیح دهید.
Iran (Islamic Republic of)
پیمان گلکار
۱۹:۲۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
با سلام خسته نباشید .شرمنده دیر شد اینترنتم تموم شده بود الان از شرکتم .نه مدیر ساختمان ما 2 تا داداش قلدر و زورگو اند خودمدیریتی کرده اند کسی آنها را انتخاب نکرده اساسنامه ندارند .ماشین ال 90 زنمو برای شارژ توقیف کردند 75 روز .به ساکنین فحاشی میکنند .زدوخورد میکنند .از جایگاه مدیریتشون سواستفاده میکنند پولهای ساختمان رو گذاشتند در حسابشون و سود میگیرند مبلغ 120000 هزارتومان ماهانه شارژ دریافت میکنه از ساختمان دزدی میکنند .کسی جرات نداره به مدیر حرفی بزند .تازه 3 تا از ساکنین قبلی رو بیرون کردند ما در شهرک بهاران کرج هستیم همسرم هم از مدیر شکایت حقوقی کرده و به قاضی گفته مدیر رو عزلش کنید اما بدبختانه نمیدونم چرا محکوم شدیم. چطوری محکومشون کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۶ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷
من مالک طبقه چهارم بک اپارتمان تک واحدی هستم چون طبق قرعه کشی که انجام دادیم از 4 واحد انباری بک انباری که زیر پله بود به ماتعلق گرفت ولی شفاها قبول کردن که در قسمت رو بروی درب پشت بام که فضای خالی بود به انباری بسازیم واستفاده کنیم حالا که بعد 10 ماه موفق به این کار شدیم طبقه اول و سوم مخالف هستن و خواستار تخریب انباری شدن ایا میشه راهنمایی بفرمایید درضمن این قسمت که انباری ساخته شده مزاحمت عبور و مروری برای دیگران ندارد
Iran (Islamic Republic of)
مهدی شادافزا
۰۹:۴۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
با سلام
من به تازگی یک واحد آپارتمان پیش خرید کرده ام ک در یک ساختمان 5 طبقه 2 واحدی میباشد و واحد من در طبقه اول هست که با واحد روبرو دارای یک نورگیر مشترک میباشد و درب دسترسی به نورگیر که حدودا 15 متر میباشد از واحد روبرو است و واحد من فقط پنجره بلند قدی دارد که قابل تبدیل شدن به درب را نیز میباشد و از آنجا که واحد دارای بالکن نیست تصمیم گرفتم که پکیج را در نورگیر مشاع نصب کنم که با مخالفت واحد روربرو که خود را مالک مطلق نورگیر مشاع میداند مواجه شده و از او خواستم که با من توافق کرده و با کشیدن یک طیغه هر دو واحد از فضای مذکور استفاده کنیم که باز هم با مخالفت روبرو شدم. حال سوال این هست که آیا گذاشتن پکیج در نورگیر مشاع خلاف قانون است و اینکه با در نظر گرفتن برنامه های وسیع آینده واحد روبرو اعم از گذاشتن کباب پز، تخت و ....، آیا ایشان حق استفاده شخصی از فضای مذکور بدون رضایت اینجانب را دارد و قانون در اینباره چه میگوید؟ سپاس.
Iran (Islamic Republic of)
هاشمی
۲۰:۲۷ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام
من یک واحد آپارتمان مسکونی در یک مجتمع با تعداد چهار طبقه و در هر طبقه چهار واحد خریداری کردم ساختمان چهل و پنج ساله است خواستم درب ورودی واحد را تعویض کنم مدیر ساختمان مانع شد و استناد میکنند که قانون است ضمن اینکه دربها نیز قدیمی بوده در حالی که کل واحد بازسازی شده متشکرم اگر راهنمائی بفرمايید.
Germany
رامین
۰۰:۴۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
بنده سازنده ملکی هستم که املاک ان منطقه جزءتعاونی شرکت است و شهرداری در ان دخل وتصرف ندارد و اینکه من پیمانکار بوده و طبق نظر تعاونی کار میکنم لذا در ملک فوق دوباب تجاری احداث کردم و در حیاط نیز یک دهنه واحد تجاری ساخته ام اکنون یکی از واحدها معترض شدند که من باید ورودی به ملک دهم در صورتی که راه مجزا و استاندارد گذاشته شده در ان باب سوم تجاری دهم ایا احداث من قانونی بوده در ملک؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشي
۱۰:۳۶ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
كسي جوابتون نميده ؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۶:۰۸ ۲۱ دی ۱۳۹۶
بنده یک واحد از ساختمان 4 واحده را خریداری نمودم که پارکینگ ندارد. از ابتدای ورد متوجه شدم که مالک طبقه همکف که پارکینگ دارد اقدام به شست و شو و پهن کردن لباس و چیدن لوازم اضافی در قسمت مشاع نموده است که پس از پیگیری از مدیر ساختمان مشخص گردید با ایشان هم درگیر شده اند. پس از شکایت در شورای حل اختلاف پرونده به دادگاه کیفری انتقال داده شد اما با وجود نظر کارشناس دادگستری مینی بر تصرف مشاعات و شهادت مدیر ساختمان به علت کافی نبودن ادله قرار منع تعقیب صادر شده. حال سوال بنده اینست در صورت اعتراض امکان لغو منع تعقیب وجود دارد یا خیر؟
با سپاس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۷ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
با سلام و خسته نباشید

اینجانب مدت یکماه است که آپارتمانی را خریداری کرده ام. این آپارتمان 4 طبقه و 4 واحد می باشد. مالک طبقه اول دور تادور پارکینگ لباس پهن می کند و کلی وسایل اضافی در پارکینگ قرار داده است. چندین بار اینجانب و مدیر ساختمان تذکر دادیم ولی ایشان می فرمایند پارکینگ خودم است به شما مربوط نیست. مدت 5 سال است که پول شارژ هم نمی دهند. من چطور می توانم از راه قانونی پیگیری کنم؟
با سپاس
Germany
مرتضی
۱۷:۰۵ ۰۴ دی ۱۳۹۷
طبق قانون حق با شماست میتوانید در دادگستری شکایت کنید
Iran (Islamic Republic of)
جورابچی
۱۹:۰۳ ۲۸ مرداد ۱۳۹۶
سلام ضمن تشکر و عذرخواهی از تصدیع ایا در اجرای ماده 13 قانون تملک آپارتمانها و یا سایر قوانین و مقررات میتوان علاوه بر تجدید بنا حکمی نسبت به ساخت یک طبقه یا چند طبقه اضافه دیگر در ان بنایی که بیم خطر دارد علیه مالکین اقلیت در ان پرونده یا پرونده دیگر اخذ نمود
Iran (Islamic Republic of)
سعيد نظري
۱۷:۳۹ ۰۷ تير ۱۳۹۶
سلام ميخواستم بپرسم ساخت انباري در پاركينگ خود
Iran (Islamic Republic of)
اهورا
۰۴:۲۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۵
سلام من یک واحد اداری خریده ام که اولا فروشنده در حالی ملک را با ماها تاخیر تسلیم نمو د که به لحاظ فیزیکی قابلیت انتفاع ندارد چ برابر با تامین دلیل بنده بدلیل فقدان روشنایی در راهپله هایی (4طبقه)و نبود نرده حفاط و عدم راه اندازی اسانسور خطر سقوط وجود داره.وداخل ان نیز تکمیل نشده .
باتوجه ب اینکه واحد بنده دارای تراس بسیار بزرگی است که تنها ورودی تراس از داخل واحد من و واحد مجاورم است که ب تراس راه دارند..ودر قسمتی از تراس که ب واحد مجاور مشرف است مقداری وسایل سرمایشی مجتمع نصب است ک اصلا به تراس بنده نزدیک نیستند و فروشتده متهد شدده جهت دسترسی ب تاسیسات حق عبور از واحد بنده را نداره و باید از پشت بام و نرده بان کمک بگیرد.
سوال1:ایا منافع ملک بعد از تتاریخ سلیم با ملحوظ شغل بنده قابل وصوله
2:ایا قسمتی از تراس که ربطی به تاسیسات ندارد و تنها از طریق واحد من قابل دسترسیه ملک مختصی بنده است؟
Iran (Islamic Republic of)
اهورا
۰۴:۲۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۵
سلام من یک واحد اداری خریده ام که اولا فروشنده در حالی ملک را با ماها تاخیر تسلیم نمو د که به لحاظ فیزیکی قابلیت انتفاع ندارد چ برابر با تامین دلیل بنده بدلیل فقدان روشنایی در راهپله هایی (4طبقه)و نبود نرده حفاط و عدم راه اندازی اسانسور خطر سقوط وجود داره.وداخل ان نیز تکمیل نشده .
باتوجه ب اینکه واحد بنده دارای تراس بسیار بزرگی است که تنها ورودی تراس از داخل واحد من و واحد مجاورم است که ب تراس راه دارند..ودر قسمتی از تراس که ب واحد مجاور مشرف است مقداری وسایل سرمایشی مجتمع نصب است ک اصلا به تراس بنده نزدیک نیستند و فروشتده متهد شدده جهت دسترسی ب تاسیسات حق عبور از واحد بنده را نداره و باید از پشت بام و نرده بان کمک بگیرد.
سوال1:ایا منافع ملک بعد از تتاریخ سلیم با ملحوظ شغل بنده قابل وصوله
2:ایا قسمتی از تراس که ربطی به تاسیسات ندارد و تنها از طریق واحد من قابل دسترسیه ملک مختصی بنده است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۵
با سلام و عرض خسته نباشيد
يه سوال دارم.من جديدا اپارتماني خريدم كه چند مشكل دارد لطفا راهنمايي فرمائيد..طبقه اول راه ورودي حياط كه جز مشاعات ميباشد را قفل زده و انرا تبديل به انباري خصوصي كرده است2-داخل پاركينگ كه جز مشاعات است فريز گزاشته و لوازم بسياري داخل پاركينگ گزاشته است 3- جلوي درب وردي طبق اول يه جا كفشي خيلي بي نظم قرار داده شده است كه هميشه كفش ها بي نظم اين ور و ان ور است 4- اين اپارتمان تنها دو پاركينگ دارد من و طبقه اول متاسفانه طبقه اول كليد پاركينگ را يه سه داماد خود داده و هميشه علاوه بر ماشين خودش سه تا موتور ميزاره تو پاركينگ
خواهش ميكنم راهنمايي كنيد
Germany
ارش
۱۷:۰۹ ۰۴ دی ۱۳۹۷
اگر حق استفاده در سند زکر شده از حیاط با طبقه اول باشد و پارکینگ را اجاره نداده باشد حق با طبقه اول است
Germany
ارش
۱۷:۱۱ ۰۴ دی ۱۳۹۷
طبق قانون هیچ یک از اعضا نمیتوانند در راه پله‌ چیزی شخصی بگزارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۱۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۲
رای دادگاه کاملا مستدل و برابر قوانین جاری صادر شده است
اما بحث آپارتمان ارتباطی با این پرونده ندارد و بطور کلی در قانون تملک آپارتمان و آیین نامه قانون مذکور به میزان 95 % از مشکلات مجتمع های آپارتمان را مرتفع کرده است