رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حذف ویزا گفت: تجار ایرانی علاقمند هستند که بیشتر با کشور دوست و برادر ترکمنستان همکاری کنند و امیدواریم که در این راستا طرف ترکمنی برای تسهیل در انجام روابط تجاری گسترده پیشقدم شود.

به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر امور خارجه ترکمنستان گفت: به خاطر همسایه بودن و داشتن مرز طولانی و ریشه‌های تاریخی روابط ایران و ترکمنستان بازه زمانی ندارد و باید به آینده بلند مدت این روابط بیاندیشیم.

وی در ادامه گفت: اگر بتوانیم مذاکرات صورت گرفته بین دو طرف را در مسیر درست قرار دهیم قطعا در آینده شاهد تحولات بزرگ در روابط دو کشور خواهیم بود.

رئیس مجلس  در ادامه این دیدار پیشنهاد مرمت و بازسازی قدمگاه امام رضا (ع) را در  شهر"مرو" و بازسازی جاده منتهی به این قدمگاه را ارائه داد و گفت:‌ با بازسازی و مرمت این قدمگاه هم اثر تاریخی احیا خواهد شد و هم امکان اینکه ایرانیان بتوانند به آنجا سفر و زیارت کنند وجود خواهد داشت.

لاریجانی در این دیدار بر تشدید ارتباط اتاق مشترک بازرگانی بین دو کشور تاکید کرد.

وی در ادامه به حذف ویزا اشاره کرد و گفت: تجار ایرانی علاقمند هستند که بیشتر با کشور دوست و برادر ترکمنستان همکاری کنند و امیدواریم که در این راستا طرف ترکمنی برای تسهیل در انجام روابط تجاری گسترده پیشقدم شود.

رئیس مجلس بر تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و ترکمنستان تاکید کرد و گفت: ما منتظر برگزاری اولین جلسه این کمیسیون در آ‌ینده نزدیک هستیم، زیرا تشکیل کمیسیون مشترک اقتصادی بین ایران و ترکمنستان بر گسترش روابط اقتصادی بیشتر بین دو کشور خواهد انجامید.

"رشید مردوف" وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز در ادامه این دیدار گفت:‌ ملاقات‌های مسئولان دو کشور نشان‌دهنده عمق روابط بین ایران و ترکمنستان است زیرا در جریان این ملاقات‌ها موضوعاتی مربوط به اجرای طرح‌هایی که در پیش داریم با یکدیگر بین دو کشور مطرح و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی به حضور لاریجانی در دانشگاه "مختوم قلی" اشاره کرد و گفت: حضور رئیس مجلس در این دانشگاه بسیار مهم است، زیرا سخنرانی در بین جوانان و توضیحات وی در خصوص روابط دو کشور بسیار مورد استقبال دانشجویان این دانشگاه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه در ادامه در خصوص پیشنهاد مرمت قدمگاه امام رضا(ع) در مرو گفت: ما با این پیشنهاد مخالفتی نداریم اما باید ابعاد این پیشنهاد مورد بررسی قرار گیرد تا ببینیم در آ‌ینده چه اقداماتی می‌توانیم انجام دهیم.

رشید مردوف ادامه داد:‌ با توجه به اینکه این قدمگاه در یونیسف به عنوان آثار باستانی و تاریخی به ثبت رسیده است باید مرمت اقامتگاه امام رضا(ع) به صورت تشکیل جلسات مشترک مورد بررسی قرار گیرد، ترکمنستان این آمادگی را دارد تا تسهیلات مورد نیاز را در اختیار طرف ایرانی قرار دهد اما باید قبل از آ‌ن کارشناسان ما و طرف ایرانی با هم بر روی چگونگی انجام این کارها به یک نقطه نظر مشترک برسند.

وی با استقبال از تشکیل کمیسیون مشترک بین دو کشور گفت: مسئول این کمیسیون در ترکمنستان وزارت امور خارجه است و ما منتظر هستیم تا طرف ایرانی این کمیسیون در آینده‌ای نه چندان دور مشخص شود تا زمان تشکیل اولین جلسه کمیسیون که در عشق آباد برگزار خواهد شد را تعیین کنیم.

در ادامه این دیدار دو طرف بر تصویب قوانین مشابه در خصوص ترانزیت کالا و مبادلات مرزی تاکید کردند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار