به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد:
نسب این امامزاده (ع) با چند واسطه به حضرت امام جعفر صادق (ع) می رسد.
نقل شده که در زمان خلافت المطیع لله، بیست و سومین خلیفه عباسی ( که از سال 334 تا 363 هجری قمری و به مدت 29 سال در مسند قدرت بود. ) و به دستور او، والیان و حاکمانش در سرزمین ایران به تعقیب و قتل آل علی (ع) پرداختند. در آن هنگام امامزاده سید علی اکبر (ع) هم به اتفاق پدر و برادران و جمعی از عموزادگان و یاران خاندان امامت (ع)، از طریق اروند رود به ایران آمده و قصد حرکت به سوی توس ( خراسان ) را داشتند که در مسیر، پس از درگیری و جنگ با مأموران حاکم عباسی، در محل کنونی نافچ، به شهادت رسید و پس از خروج نیروهای حکومت، تعدادی از مؤمنان محل، پیکر مطهر ایشان را در همان مکان شهادت ( در ابتدای ورودی شهر نافچ ) به خاک سپردند.
مرقد مطهر این امامزاده واجب التعظیم (ع)، سال های متمادی نامعلوم بود، تا این که در زمان تیمور گورکانی ( نخستین پادشاه گورکانی ) کشف و به فرمان او، بقعه ای با سبک و سلیقه مغولی، بر این مزار نورانی ساخته شد که بیش ار 600 سال از احداث آن بقعه می گذرد.
بنای این بقعه در دوره های گوناگون تاریخی رو به خرابی گذاشت و ابتداء در زمان های صفویه و قاجاریه و سپس در ابتدای انقلاب اسلامی مرمت شده و خیرین فعلی هم به بازسازی و تعمیر آن پرداختند.
بنای اصلی بقعه متبرکه از آجر و خشت و گل ساخته شده و در جهت غرب آن تزیینات چوب به چشم می خورد.
به نظر می رسد گنبد و به طور کلی اتاق روضه مرقد مطهر ( به ابعاد 6 در 6 متر )، به جا مانده از بنای اصلی از دوره صفوی باشد.
این بقعه دارای گنبدی بزرگ با مناره های بلند و نمای نوساز و مرمت شده می باشد که به سبکی زیبا و با ادعیه مختلف تزیین گردیده است.
این بنا به شکل مربع و در ابعاد 20 در 20 متر ساخته شده و در مغرب و مشرق دارای ایوان است.
گنبد جدیدی هم به قطر 10 و ارتفاع 12 متر بر روی این بقعه نصب شده است.
حضرت امامزاده سید علی اکبر (ع)، دارای اهمیت و قداست زیادی در نزد مردم شهر نافچ و مناطق همجوار است و پذیرای زائران زیادی از سراسر استان و کشور، به ویژه استان های همجوار می باشد.
شهر نافچ در 14 کیلومتری شهرکرد؛ مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. /س