آلاینده های عالی به علت عوارض مخربشان منجر به روز تغییرات چشمگیری در کبد آبزیان می شوند.

بهروز حیدری دکتری زیست شناسی علوم دریایی در گفتگو با خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران افزود: آلاینده های آلی گروه بزرگی از آلاینده ها هستند که وارد اکو سیستمهای آبی شده و که از سوخت ناقص نفت ناشی و موجب ایجاد تغییرات هیستوپا تولوژیکی ( تغییرات پاتولوژوی جانوران ) در آبزیان می شوند و این تغییرات به نوبه خود می توانند به عنوان شاخصی جهت بررسی اثرات آلاینده های مختلف انسانی در جانوران آبزی، استفاده شوند.

وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته توسط محققان زیست شناسی و خود ایشان در خصوص تغییرات ماهی حوض در مواجهه با آلاینده های آلی تاکید کرد: این مطالعه به ارزیابی کلی تغییرات پاتو لوژیکی کبد ماهی حوض در مواجهه با آلاینده های نفتالین، بیس فنل A، بوتکلر پرداخته که بدین منظور ماهیان به مدت 15 روز در معرض این آلاینده ها قرارداده و سپس کبد آنها شدند.

این دکتری زیست شناسی علوم دریایی در خصوص نتایج بدست آمده از مطالعه فوق اظهار داشت: به نظر می رسد با توجه به اینکه کبد، اندام برای فرایند سم زدایی و تغییر فرم زیستی می باشد، در راستای ایفای این وظیفه به علت داشتن شرایط خاص خونی (منبع خون) یکی از آسیب پذیر ترین اندام ها در برابر آلاینده های آبی بوده و در مواجهه با سموم، تغییرات پاتولوژیکی خاصی را از خود نشان می دهد.

بهروز حیدری در خصوص نقش کلیدی انسان ها در ایجاد آلاینده های آلی و تخریب اکوسیستم های دریایی گفت: افزایش صنعت شهر نشینی، کشاورزی گردشگری و فعالیت های انسانی از منابع آلودگی شیمیایی محیط زیست و اکوسیستم های آبی می باشد که مطالعات بافت شناسی به عنوان شواهد مستقیم، که به هر گونه از آثار سوء آلاینده ها بر آبزیان از جمله ماهی ها اشاره دارد، در نظر گرفته شده است./ع2

برچسب ها: ماهی ، آلودگی ، سوخت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار