به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ حليم كوتي به دلايل افزايش توليد خرما در استان اشاره كرد و گفت: كاهش پديده گرد و غبار و ريزگردها ،بارندگي ارديبهشت و ايجاد شرايط مناسب براي موقعيت زماني تلقيح و از بين بردن كنه ،شرايط مناسب تر آب از نظر كمي و كيفي،اجراي طرح هاي اصلاح باغات نظير هرس ،تكريب ،تغذيه ،مديريت كف باغ و پوشش خوشه و برگزاري كلاس هاي آموزشي و ترويجي و ارتقاي دانش فني از جمله علل افزايش توليد خرما مي باشد.
وي گفت: شادگان با ۱۵ هزار و ۹۰۰ هكتار ،آبادان با ۱۳ هزار هكتار ،اهواز با چهار هزار و ۴۳۷هكتار و خرمشهر با سه هزار و ۷۵۳ هكتار به ترتيب بيشترين ميزان نخلستان ها را دارا مي باشند.
مدير باغباني سازمان جهادكشاورزي خوزستان زمان برداشت خرما در استان را بيستم شهريور به بعد ذكر كرد و گفت: براي تدارك خريد توافقي برنامه ريزي هاي لازم صورت گرفته است و در سال جاري قيمت خريد تضميني خرماي درجه يك استعمران ۱۴ هزار ريال مصوب و ابلاغ و پيش بيني خريد براي صادرات ۷۵ هزار تن مي باشد و قيمت درجه ۲ ، ۱۵ درصد زير قيمت درجه يك است.
كوتي با بيان اين مطلب كه ۲۰ درصد محصول به صورت رطب و خارك برداشت شده است گفت: حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار تن به صورت تازه خوري در داخل و خارج از استان مصرف شده است.
وي به مناطق عمده توليد خرما در استان اشاره كرد و گفت: آبادان با ۶۷ هزار و ۷۷۸ تن، شادگان با ۵۴ هزار و ۹۷ تن ،اهواز با ۳۰ هزار و ۹۶۷ تن و خرمشهر با ۱۰ هزار و ۳۵۰ تن بيشترين ميزان توليد خرما را در استان دارا مي باشند.
مدير باغباني سازمان جهادكشاورزي خوزستان به ارقام خرماي مصرفي در بازار اشاره كرد و گفت: رطب استعمران ،برحي ،بريم ،زاهدي ،ديري و حلاوي از ارقامي است كه هم اكنون در بازار مصرف مي شود.
وي با اعلام اين مطلب كه حدود ۵۰ درصد صادرات خرماي كشور سهم استان خوزستان مي باشد افزود: ضرورت هماهنگي و برنامه ريزي براي خريد از اهميت بالايي برخوردار است زيرا شرايط صادرات كل كشور را تحت تاثير قرار خواهد داد.
بنا به اين گزارش برداشت خارك و رطب از اواخر تيرماه در استان خوزستان شروع شده است./س