نخستین نمایشگاه و جشنواره بزرگ گیاهان داروئی و داروهای گیاهی ایران ؛ فردا با حضور مقامات وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و روسای کمیسیون های بهداشت و اجتماعی مجلس شورای اسلامی ، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران ، گشایش می یابد .

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی نمایشگاه ؛ در نمایشگاه و جشنواره بزرگ بیش از دو هزار و 500 نوع گیاه داروی و همچنین گونه های داراي خواص عطري، ادويه‌اي، آرايشي و بهداشتي، رنگ دهنده، طعم دهنده و مكمل غذايي و همچنین انواع دستگاه ها و تجهیزات مدرن تبدیل و تولید داروهای گیاهی در معرض دید متخصصان و شهروندان قرار می گیرد.

نخستین جشنواره داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، صمغ های نباتی و صنایع وابسته ، با اهداف معرفی گونه های گیاهی ایران ، ارتقاء سطح دانش عمومی در زمینه کشت، استخراج، بسته بندی گیاهان دارویی، طب سنتی، تهیه محصولات ارگانی ، معرفی و نمایش انواع عرقیات، عطر، اسانس و محصولات ارگانیک نظیر زعفران، عسل و ادویه جات برپا مي شود.

گفتني است معرفی و تقدیر از برگزیدگان در زمینه های صادرات ، کار آفرینی ، بسته بندی داروها و شناسایی ظرفیت های موجود در زمینه های صادرات ، کار افرینی ، بسته بندی داروها و شناسایی ظرفیتهای موجود در زمینه گیاهان دارویی و ارتقاء سطح عملکرد عاملین این صنعت در کشور و تبدیل آن به ثروت در راستای جهاد اقتصادی ، از ديگر اهداف اين جشنواره است

سرزمين ايران از نظر تنوع گياهي، به خصوص از منظر گياهان دارويي، جايگاه منحصر به فردي در جغرافياي گياهي جهان دارد. تعداد گونه‌هاي گياهي ايران در حدود 8000 گونه است و تحقيقات دانش‌پژوهان كشور نشان داده است كه از اين تعداد ، حدود3000 گونه داراي خواص دارويي است .

هنوز دست آوردهاي علمي علما و دانشمندن بنام و كم نظير اين مرز و بوم بويژه شيخ الرئيس ابوعلي سينا از منابع معتبر علمی و دروس دانشگاهی کشورهای پیشرفته محسوب می شود.

تنوع اقليمي، تنو ع گونه اي و ذخاير ژنتيكي از ويژگيهاي بارز اين سرزمين بوده و با بهره گيري از هشت هزار گونه گياهي ، همواره استفاده از گياهان دارويي و تأمين دارو از منشاً گياه از ويژگيهاي بارز طب ایرانی است . عليرغم اين پيشينه تاريخي درخشان و گذشته پرافتخار، عملاً جايگاه ايران امروز در اين دانش از موقعيت مناسب و مطلوبي در جهان برخوردار نيست، لذا تمهيدات لازم براي احياء و بازگرداندن اين سيادت فراموش شده و ارتقاء اهداف متعالي طب ايراني كه گياهان دارويي سنگ بناي آن را تشكيل مي دهد، امری اجتناب ناپذیر است .

البته جایگاه داروهای گیاهی از یک سال پیش در کشور با تحولات علمی- تخصصی نظام مندتر شده است. تشکیل ستاد گیاهان دارویی و طب ایرانی، تاسیس دانشکده طب سنتی، ایجاد درمانگاه ها و مراکز تحقیقاتی و آموزش تخصصی گروهی از پزشکان و داروسازان نمادی از تحول و نظام مندی نسبت به جایگاه طب سنتی ایران و درمان دارو گیاهی است.
باید به این نکته هم اشاره کرد که امروزه درکشورمان استفاده از داروهائی گیاهی رشد مناسبی یافته است این داروها برای درمان بیمارهای مختلفی کاربرد دارد که از آن جمله می توان به ؛ داروی برگرفته از گیاه” تک سرخ "و یا”سرخدار ” برای درمان سرطان سینه ؛ داروی برگرفته از گیاه ” خله "برای درمان بیماری های حساسیتی ؛ داروی برگرفته ازگیاه”اویشن" برای درمان عفونیت های تنفسی؛داروی برگرفته از گیاه” خار مریم "برای درمان بیماری های کبد اشاره کرد .

تخمین زده می شود که ۷۵ هزار گیاه دارویی در سراسر جهان وجود داشته باشد. تاکنون ۵۰۰۰ داروی گیاهی توسط صنایع

داروئی جهان ساخته و به بازار عرضه می شود .

ارزش تجارت جهانی گياهان دارويی در سال گذشته میلادی بالغ بر 43ميليارد دلار برآورد شده است. و پيش بيني مي شود درسال 2050 ، به 5 تريليارد دلار برسد.

نخستین جشنواره داروهای گیاهی، گیاهان دارویی، صمغ های نباتی و صنایع وابسته؛از 12 تا 15 شهریورماه هر روز از ساعت 9 تا 16 در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران آماده بازدید علاقمندان است.


برچسب ها: نمایشگاه ، گل ، گیاه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار