به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، پاسخگو بودن دولتها به جامعه و بویژه رسانهها همواره یکی از شاخصهای
مردمی بودن دولتها به شمار میرود. حتی نهادهای مختلف دولتی نیز هریک
سخنگویی را برای اطلاع رسانی به مردم از طریق رسانهها انتخاب و معرفی میکنند. این موضوع در دیگر قوای کشور (مقننه و قضائیه) نیز صدق میکند.
در این میان و در عرصه داخلی کشور، سخنگوی دولت مهمترین کانال ارتباطی مردم و رسانهها با این نهاد حکومتی محسوب میشود و به همین دلیل، معمولا شرایط حاکم بر جامعه نیز در این انتخاب، بی تاثیر نیست. به نظر میرسد در انتخاب سخنگوی دولت تدبیر و امید هم، سپردن این وظیفه به یک اقتصاددان کهنه کار، پیش از هر چیز دیگری نشان از عزم دولت برای خلق حماسه اقتصادی دارد چراکه در حال حاضر بزرگترین خواسته کوتاه مدت ملت شریف ایران که حماسه سیاسی آفریدند بهبود معیشت اقتصادی است.
انتخاب دکتر محمدباقر نوبخت به سمت سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران را از چند منظر میتوان بررسی کرد. وی از سه دهه پیش همواره در متن معادلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جامعه قرار داشته و اتفاقا در طول این مدت از سوی همگان به نجابت، حسن رفتار و صداقت در گفتار شهره بوده است، ویژه گیهایی که میتواند برای یک مسوول در کسوت سخنگوی دولت، بسیار مناسب باشد.
از سوی دیگر دکتر نوبخت مسوولیت دو معاونت حیاتی رییس جمهور (معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و سرپرستی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییسجمهور) را برعهده دارد که هم از نظر نظارتی و هم از نظر مدیریت بودجه دولت، گلوگاه اقتصادی کشور به شمار میروند و حتی شنیده شده است که به زودی با ادغام این دو معاونت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی توسط وی احیا میگردد بنابراین میتوان امیدوار بود که دقیقترین اطلاعات امور کشوری در دسترس سخنگوی دولت یازدهم باشد که این نیز، خود میتواند امتیاز مهمی به شمار رود تا رسانهها و مردم جامعه به کامل ترین اطلاعات مورد نظر خود دست یابند.
همچنبن دکتر نوبخت در چندین دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، رییس و سخنگوی کمسیون های تخصصی مجلس، از جمله بودجه و تلفیق... بوده و با ادبیات مورد انتظار برای یک سخنگو به خوبی آشناست. از طرف دیگر وی از یک دهه پیش دبیرکلی حزب فراگیر اعتدال و توسعه را عهده دار بوده و در این مدت در جایگاه سخنگوی طیف اعتدال گرای کشور نیز تجربیات کافی دارد و این در حالی است که گفتمان پیروز در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز، همان گفتمان اعتدالی بود که حزب مطبوع وی متولی ترویج آن بود.
بنابراین انتخاب دکتر محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت را میتوان در کنار دیگر انتخابهای دولت تدبیر و امید، انتخابی سنجیده و عقلانی دانست که میتواند در برقراری رابطه نزدیک میان دولت و مردم تاثیرگذار باشد.
هاتف جلیل زاده
انتهای پیام/