یک روانشناس می گوید کاهش تعامل کلامی بین زن و مرد زمانی رخ می دهد که دو طرف یکدیگر را درک نمی کنند و یا از صحبت کردن با هم رنج می برند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر فرهاد تجر با بیان اینکه بیشترین تعامل زن و مرد را رابطه کلامی تشکیل می دهدگفت: یک رابطه کلامی خوب باعث افزایش صمیمت در خانواده می شود و زمانی این تعامل آسیب می بیند که دو طرف از صحبت با هم لذت نبرند.

وی ارتباط کلامی را متاثر از مشخصات فردی، باورها و ساختار فرهنگی و اجتماعی زندگی افراد دانست و خاطرنشان کرد: ارتباط کلامی یک مهارت اجتماعی است که زمانی کم رنگ می شود که فرد احساس تنهایی کند.

به گفته این استاد دانشگاه این تنهایی می تواند تنهایی اجتماعی باشد که در این حالت یک نفر از زوجین احساس عدم عضویت در خانواده و اطمینان به سایر اعضا را تجربه می کند و به دنبال آن کاهش دلبستگی به خانواده، بیگانگی و سکوت ایجاد خواهد شد که ساختار خانواده و رابطه زن و مرد و فرزندان را دچار آسیب می کند.

تجر، تنهایی عاطفی را از دیگر دلایل کاهش ارتباط کلامی یاد کرد و افزود: در این حالت نیز زوجین احساس می کنند نمی توانند عواطف و احساسات یکدیگر را درک کنند و از همین رو دلبستگی بین آنها آسیب می بیند و بین زن و مرد و فرزندان آنها حس طردشدگی ایجاد می شود.

وی تصریح کرد: با کاهش تعامل بین زوجین، تعارضات در خانواده بالا می گیرد و همفکری بین دو طرف از بین می رود و به دنبال آن زن و مرد نمی توانند حرف یکدیگر را درک کنند و در چنین خانواده ای هر کس راه خود را می رود و زمینه های طلاق فراهم می شود.

این استاد دانشگاه یادآوری کرد: زن و مرد باید مهارت ارتباط کلامی را به درستی بیاموزند ،توجه به صحبت های هم، ترغیب و تشویق طرف مقابل به بیان عقاید و نظرات، داشتن ظاهری آراسته و مرتب،احترام به شخصیت طرف مقابل، تماس چشمی مناسب، داشتن انتظارات واقع بینانه از جمله راه کارهای یک ارتباط کلامی موثر است./س


برچسب ها: کرمانشاه ، روانشناس ، کلام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.