نیروگاه «نارک» با سد 304 متری، بلندترین سد در آسیای مرکزی و جهان و مرکز تولید نیروی برق آبی در منطقه نیز عنوان می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،  براساس آمار رسمی این نیروگاه که بیش از 40 سال پیش راه‌اندازی شده در حال حاضر 75 درصد نیروی برق "تاجیکستان" را تولید و تأمین می‌کند.
 
"اصلی نظراف" یک مقام شرکت دولتی «برق تاجیک» که نیروگاه نارک تحت مدیریت اوست گفت: با گذشت 40 سال مهلت کار تمام تجهیزات اساسی از جمله هدروجنراتور و ترانسفارماتورهای نارک به پایان رسیده و دولت طرح بازسازی و تجهیز مجدد آن را مورد اجرا قرار داده‌ است.
 
این مقام شرکت برق تاجیک  ضمن بازدید از این نیروگاه افزود: برای تجهیز نیروگاه بیش از 400 میلیون دلار لازم است و این طرح در همکاری با سازمان‌ها و نهادهای مالی بین‌المللی به اجرا می‌رسد.
 
به گفته وی هم‌اکنون براساس موافقتنامه تصویب‌شده میان "تاجیکستان "و بانک توسعه آسیا، حدود 55 میلیون دلار از این نهاد مالی اختصاص و مرحله نخست تعمیر و تجهیز آن از 3 سال قبل آغاز شده‌ است.
 
وی اتحادیه اروپا را از دیگر نهادهای علاقمند به همکاری برای اجرای طرح بازسازی این نیروگاه ذکر کرد.
 
گفتنی است که طرح نیروگاه نارک در دهه 50 و 60 قرن گذشته میلادی از سوی بیش از 200 پژوهشگاه تحقیقاتی علمی و کارگاه‌های تولید تجهیزات فنی اتحاد شوروی سابق تهیه شده و با اتفاق و تأیید متخصصان این نهادها سدی با بلندی 304 متر ساخته شد.
 
به گفته وی در چارچوب این طرح هم‌اکنون سومین چرخه‌ نیروگاه با وزن 150 تن و از تولیدات یکی از کارخانه‌های شهر «خارکوف» اوکراین با هواپیمای یک شرکت روسی به "تاجیکستان" و به محل نیروگاه منتقل شده‌ است.
 
گفتنی است که نیروگاه نارک متشکل از 9 چرخه بوده و تاکنون 2 چرخه آن که هر کدام ظرفیت تولید 345 مگاوات نیروی برق را دارد، تشکیل شده است.
 
براساس طرح اقتصادی و مهندسی نیروگاه در مجموع ظرفیت تولید بیش از 3 هزار مگاوات را دارد.
 
بنابراین گزارش ،سد 304 متری نیروگاه نارک از جمله بلندرین سدهای مصنوعی در جهان به حساب می‌آید.
 
مساحت مخزن استخر آن 98 کیلومتر مربع با حجم 10.5 کیلومتر مکعب آب و طول حدود 70 کیلومتری است.
 
کارشناسان می‌گویند: مخزن آب سد نارک علاوه بر تولید برق، واحدهای کشاورزی را با آب تأمین کرده و وسیله خوبی برای تنظیم مجرای آب رودخانه‌ها در آسیای مرکزی نیز بوده و همزمان در جهت تأمین آب ازبکستان و ترکمنستان نقش مهمی دارد.
 
به گفته این کارشناسان طرح نیروگاه نارک یک طرح منحصر به فرد بوده و به این دلیل در سال‌های اخیر این نیروگاه به مکان دیدنی برای گروه‌های گردشگران و میهمانان "تاجیکستان" تبدیل شده‌ است.
 
به این دلیل بوده که دولت "تاجیکستان" در پایان کنفرانس بین‌المللی بررسی مسائل آب که در 2 روز با حضور حدود یک هزار نفر از حدود 70 کشور جهان در دوشنبه برگزار شد، میهمانان و هیئت‌های رسمی شرکت‌کننده این همایش را به تماشای این نیروگاه بردند.
 
آنچه در ادامه می‌آید، تصاویري  از این نیروگاه عظیم منطقه‌ای است.
 





















































انتهاي پيام/

منبع:فارس
برچسب ها: گزارش ، باشگاه ، خبرنگاران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار