به گزارش
خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، "جواد کچوئيان" دستيار ارشد وزير امور خارجه کشورمان در اولين کنگره ملي 17 هزار شهيد ترور که از صبح امروز(شنبه) در مرکز همايشهاي بينالمللي سازمان صداو سيما در حال برگزاري است، گفت: وزير امور خارجه کشورمان بسيار مايل بود که در اين مراسم شرکت و مواضع وزارت امور خارجه را مطرح کند اما باتوجه به تحولات منطقه خصوصا سوريه نتوانست در اين مراسم حضور يابد و از تمامي شرکتکنندگان و خانوادههاي معظم شهدا عذرخواهي کرد.
کچوئيان تصريح کرد: متاسفانه بالغ بر 17 هزار نفر در کشورمان توسط گروهک تروريستي منافقين به شهادت رسيدهاند که بيش از 90 درصد آنها مردم عادي، زنان و کودکان هستند که اينها مهمترين سند ماهيت تروريستي منافقين است.
دستيار ارشد وزير امور خارجه ادامه داد: ايران مهمترين قرباني پديده تروريسم است و تعيين نهم شهريور به عنوان روز ملي مبارزه با تروريسم با هدف تاکيد بر سياستهاي جمهوري اسلامي ايران در مخالفت با اين پديده شوم صورت گرفته است.
وي بيان کرد: تروريسم يکي از معضلات بينالمللي است که ابعاد پيچيدهاي پيدا کرده است و اين جريان به دانش روز نيز مجهز شده و امنيت اجتماعي و فردي را به مخاطره انداخته است.
کچوئيان با بيان اينکه امروز شاهد فعاليتهاي گروهکهاي تروريستي در منطقه خصوصا سوريه هستيم، تصريح کرد: همچنين گروههاي تروريستي در عراق از زمان آغاز اشغال اين کشور هزاران مردم بيگناه را به شهادت رساندهاند.
دستيار ارشد وزير امور خارجه اظهار داشت: ما از مجامع بينالمللي خواستهايم بسيار صريح و شفاف مواضع خودشان را در خصوص اقدامات گروههاي تروريستي مطرح کنند و از طرح استانداردهاي دوگانه در اين خصوص اجتناب ورزند.
کچوئيان خاطر نشان کرد: ما همواره خواستهايم با توجه به ماهيت و عملکرد تروريستي منافقين آنها را مورد شناسايي قرار دهند متاسفانه علي رغم اينکه در سالهاي گذشته گروهک تروريستي منافقين در ليست گروهکهاي تروريستي اتحاديه اروپا قرار گرفته امروز اما به دلايل سياسي اين گروه را از ليست گروههاي تروريستي خارج کرده و در مقابل شاخه نظامي حزبالله لبنان را در ليست گروههاي تروريستي قرار دادند.
وي افزود: در روابط بينالمللي نيز تروريسم به مناقشهاي مهم و چند وجهي تبديل شده است، گروههاي تروريستي گاهي ابزار جنگ نيابتي دولتها هستند و گاه ابزاري براي فشار و پيشبرد سياستهاي توسعه طلبانه.
کچوئيان ادامه داد: متاسفانه در غالب اوقات گروههاي تروريستي به ابزار فشاري بر کشورهاي مستقل تبديل شدهاند، اين وضعيت چنان فضاي مبهمي به وجود آورده است که علاوه بر بيم از دسترفتن همه دستاوردهاي سازمان ملل متحد در تعريف و بازشناسي تروريسم و معاهدات جهاني درجهت مبارزه با آن که به تصويب رسيده است نگراني از توليد و تجهيز و به کارگيري گروههاي تروريستي براي پيشبرد سياستها را به وجود آورده است.
دستيار وزير ارشد امور خارجه بيان کرد: يک نمونه از فجيعترين شکل اين برنامهها را در سوريه شاهد هستيم که چگونه گروهها در نسل کشي و بيخانمان کردن مردم بيگناه سياست برخي کشورها را دنبال ميکند.
کچوئيان تصريح کرد: امروزه با گسترش نقش مردم و افکار عمومي در تحولات بينالمللي، گروهها و سازمانهاي مردمنهاد چون بنياد هابيليان در مبارزه با پديده تروريسم ميتواند بسيار تاثيرگذار باشد.
وي تصريح کرد: ما در وزارت امور خارجه از اين نقش به شدت حمايت ميکنيم، وزارت امور خارجه در چارچوب حمايت از حقوق ملت ايران به طور جد تلاش کرده و با عنايت به تاکيدات ويژه دولت يازدهم در پيگيري مطالبات خانوادههاي محترم شهداي ترور تاکيد ميکند که اين وزارتخانه تلاشهاي بسياري با جديت به عمل خواهد آورد.
کچوئيان اظهار داشت: ما همچنين ميبايست استانداردهاي دوگانهاي که توسط برخي کشورهاي غربي ايجاد ميشود را براي دنيا شفافسازي کنيم که من به يک نمونه از آنها اشاره ميکنم؛ در ملاقاتي که با يکي از مقامات اروپايي داشتم در خصوص موضوع فلسطين صحبت کرديم، اين مقام اروپايي تاکيد داشت که اقداماتي که مبارزين فلسطيني در مبارزه با اشغالگران انجام ميدهند اقداماتي تروريستي است، من از وي يک سوال پرسيدم و گفتم در جنگ جهاني دوم زماني که کشور شما اشغال شد تعدادي از مردم شما با اشغالگران مبارزه کردند، و همهساله شما مراسم باشکوهي برگزار ميکنيد و آنها را به عنوان قهرمانان ملي معرفي ميکنيد چراکه با اشغالگران مبارزه کردند، حالا چگونه است که مردم مظلوم فلسطين وقتي با اشغالگران مبارزه ميکنند شما به آنها برچسب تروريست ميزنيد؟
وی ادامه داد: اینها استانداردهای دوگانهای است که آنها ابایی از آن ندارند، متاسفانه بخشی از خاک این کشور در جنگ جهانی دوم اشغال شد و هنوز هم در اشغال است، و آنها گفتند که این سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است که با اشغالگری مبارزه میکند و اگر شما هم روزی بخشی از کشورتان را از اشغال نجات دهید ما از شما نیز حمایت میکنیم.
دستيار ارشد وزير امور خارجه افزود: این فرد جرئت نکرد که بخشی از خاک کشور خود را از اشغال نجات دهد، مواضع جمهوری اسلامی ایران بسیار شفاف وصریح است و همواره در سازمانهای بینالمللی با تاکید بر همین اصول بر مواضع خودمان پافشاری کرده تا حقوق این ملت را از آنها بگیریم.
وی تصریح کرد: مطمئن باشید در دولت یازدهم با توجه به تاکیدات رئیسجمهور محترم و وزیر امورخارجه قطعا ما تلاش مضاعفی را در سازمانهای بینالمللی خواهیم کرد.
دستيار ارشد وزير امور خارجه اظهار داشت: خوشبختانه دکتر روحانی و وزیر خارجه کشورمان از شخصیتهای برجسته و شناخته شده بینالمللی هستندو ما قادر خواهیم بود با کار دقیق و سنجیده حرفهای به این هدف خود نائل شویم.
انتهای پیام/