رئيس رفتر رئيس جمهور در سخنان پيش از خطبه‌هاي نماز جمعه گفت: دولت و ملت با كمك هم و كنار هم همه چالش‌ها را مي‌توانند پشت سر بگذارند اما اين پيوند دولت و ملت لازمه‌هايي دارد و آن اين است كه در مناسبات دولت و ملت در حوزه‌ اقتصاد يك بازتعريف جدي شود.

به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران، "محمد نهاونديان" رئيس دفتر رئيس‌جمهور در سخنان خود پيش از خطبه‌هاي نماز عبادي سياسي جمعه اين هفته تهران، گفت:‌ براي خدمتگزاران دولت جديد بايد آرزوي توفيق در خدمت به اين ملت كرد.  
 
وي افزود: فصل جديدي در تاريخ ايران و در مراحل نهضت اسلامي با آغاز كار دولت تدبير و اميد رقم مي‌خورد؛ فصلي كه با خلق حماسه سياسي توسط مردم در تاريخ ايران جايگاه ويژه‌اي را به خود اختصاص داد.  
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور  اضافه كرد: حماسه‌اي كه مردم آفريدند در لبيك به تدبير رهبر معظم انقلاب بود و يك بار ديگر صلابت و همبستگي دولت و ملت در اين نظام به جهانيان نشان داده شد كه با اتكا به اين صلابت مي‌شود هم در عرصه داخلي و هم در عرصه خارجي از مصالح و منافع ملت با قوت دفاع كرد.  
 
نهاونديان تصريح كرد: پيروزي در حماسه سياسي آغازي است براي حماسه اقتصادي، و اين حماسه يك برنامه ريزي بلند مدت و يك تلاش پيگير را مي‌طلبد.  
 
وي افزود: اقتصاد كشور به دلايل مختلف در شرايط پرچالشي است اما هيچ چالشي نيست كه با سرمايه همت، اميد ملت و تدبير مسئولان نتوان پشت سر گذاشت و بر آن فائق آمد‌ لذا بايد به هدف چشم دوخت و لازمه‌هاي دستيابي به هدف را فراهم كرد.  
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور تصريح كرد: هدف حماسه اقتصادي پيشرفت و عدالت است، ما در ايران اسلامي پيشرفت بدون عدالت نمي‌جوييم و تحقق عدالت را هم بدون پيشرفت امكان‌پذير نمي‌بينيم.
 
نهاونديان گفت: اين دهه، دهه پيشرفت و عدالت نام‌گذاري شده است اما براي تحقق اين نام‌گذاري به تدبير و اميد نياز داريم.  
 
وي با اشاره به نام‌گذاري شايسته‌ دولت تدبير و اميد اظهار داشت: اين نگاه دولت و اين نام‌گذاري ريشه در تعاليم علوي دارد و لذا مولاي ما فرمود؛ يك فرد مومن و يك جامعه ايماني حتما بايد رشد را طلب كند، البته رشد در فرهنگ اسلامي مفهومي بسيار عميق‌تر و وسيع‌تر از كاربرد كلمه رشد در مفهوم رشد اقتصادي دارد، اما در جوهر خودش پيشرفت مستمر را به سمت اهداف تكاملي مي‌رساند.  
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور بيان داشت: جامعه مومن نمي‌تواند به عقب برگردد ومرتبا بايد در مسير پيشرفت و برنامه‌ريزي اقدام كند.  
 
نهاونديان ادامه داد: البته مركب او براي رسيدن به اين اهداف رشد بايد قصد و اعتدال باشد زيرا با منش اعتدالي مي‌توان به اهداف رشد رسيد و مفهوم اعتدال با مفهوم عدالت يك همبستگي بسيار عميق مفهومي دارد.  
 
وي با اشاره به اينكه براي تحقق عدالت هم بايد مشي اعتدالي را اتخاذ كرد، افزود:‌ با روش‌هاي افراطي نمي‌شود به اهداف عدالت رسيد؛ لازمه عدالت حكمت،‌ حلم و علم است و اين سخن آموزه بلند علوي است آنجايي كه امام ايمان را تعريف مي‌كنند و چهار شعبه براي آن مي‌شناسند يكي از آنها عدل است و عدل را تعريف مي‌كنند.
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور تصريح كرد: چهار شعبه عدالت عبارت از فهم كامل و همه جانبه، دانش عميق،‌ داوري نيكو و بردباري ريشه‌دار است.  
 
نهاونديان گفت: عدالت با شعارهاي تند حاصل نمي‌شود بلكه با فهم عميق و صبر و بردباري حاصل مي‌شود.
 
وي اضافه كرد:‌دهه پيشرفت و عدالت بايد در همه ما يك رويكرد مدبرانه و همراه با صبر و بردباري در حوزه‌هاي مختلف از جمله حوزه اقتصاد حاصل كند.  
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور اظهار داشت: اين راه بلند را به تنهايي نمي‌شود پيمود، ‌دولت جز با همراهي همه‌جانبه ملت نمي‌تواند ادعا كند كه به اهداف خودش دست پيدا كند.  
 
نهاونديان ادامه داد: دولت و ملت با كمك هم و كنار هم همه چالش‌ها را مي‌توانند پشت سر بگذارند اما اين پيوند دولت و ملت لازمه‌هايي دارد و آن اين است كه در مناسبات دولت و ملت در حوزه‌ اقتصاد يك بازتعريف جدي شود.   
 
وي افزود: هشت سال قبل در سياست‌هاي كلي اصل 44 از سوي رهبري معظم انقلاب كلامي ابلاغ شد كه كمتر به آن توجه شد و آن اين بود كه بايد وظايف دولت در حوزه اقتصاد تعريف جديد و مجدد شود.  
 
رئيس‌دفتر رئيس‌جمهور گفت: اين دولت سالاري كه ما از نظام گذشته به ارث برده‌ايم بايد پايان يابد و در حوزه اقتصاد هم همانند حوزه سياست و دفاع مقدس كه ما تكيه بر مردم كرديم و پيروز شديم دراقتصاد هم بايد بر مردم تكيه كنيم.   
 
نهاونديان افزود: وظايف دولت بايد به وظايف اساسي برگردد كه درمسئوليت‌هاي دولت اسلامي برشمرده شده است و بسياري از كشورها مشاهده كردند كه ورود متصديانه دولت به حوزه اقتصاد جز به تضيع منابع نمي‌انجامد.  
 
وي گفت: دولت بايد وظيفه سياست‌گذاري و نظارت را به عهده بگيرد اما اين سرمايه عظيم مردم است كه وقتي در حوزه اقتصاد وارد شود جلوي اسراف‌ها و تبذيرها گرفته مي‌شود و چشمه‌هاي ابتكار فكري جوان‌هاي اين مرز و بوم جوشان و خروشان مي‌شود و براي مشكلات راه حل پيدا مي‌كنند.  
 
رئيس دفتر رئيس‌جمهور گفت: وظايف دولت بايد بازنگري شود البته وظايف اساسي دولت عدالت، امنيت و آموزش است اما در حوزه اقتصاد اولا ساختار اقتصادي بايد اصلاح شود و اين بايد در قوانين ما صورت گيرد.  
 
نهاونديان بيان داشت: مجلس، دولت و قوه قضاييه مي‌توانند كمك كنند تا ساختار اقتصادي با هدف ايجاد اقتصاد مولد بازمهندسي شود چرا كه اقتصادي كه كماكان تكيه بر نفت داشته باشد و براي نيازهاي روزمره و بودجه ‌جاري، اين هنوز اقتصاد مستوي علي السوقه نيست.
 
وي افزود: اقتصاد با رشد پايدار اقتصادي است كه بتواند از توليد يوميه خود مصرف يوميه را حاصل كند نه اينكه منابع زيرزمني و سرمايه‌هاي را بفروشد و خرج روزمره كند.
 
رئيس دفتر رئيس‌جمهور اظهار داشت: اتكا ما در بودجه جاري به نفت بايد به سمت صفر ميل كند سرمايه نفت فقط بايد تبديل به سرمايه شود و اصلاح ساختار اقتصادي لازمه آن مقابله با انحصار است و همچنين رقابتي كردن بازارها است مردم نسبت به امتيازات انحصاري نگاه نگران دارند.  
 
نهاونديان گفت: وظيفه دولت است كه هر جا امتيازي مي‌بيند، انحصاري مي‌بيند اين را تبديل به رقابت كند و در مواردي كه انحصار طبيعي وجود دارد و رقابت امكان‌پذير نيست سازوكارهاي لازم نظارتي اعمال كند، به همين جهت پديده شبه دولت كه ايجاد شده است در اقتصاد ما بايد به طور جدي درمان شود مردم بايد در اقتصاد فرصت حضور و مشاركت برابر ببينند .
 
وي ادامه داد: وظيفه ديگر دولت بهبود فضاي كسب و كار است پس بايد تشريفات و موانع اداري از سر راه جوانان ما برداشته شود و مي‌بايست مردم احساس كنند مي‌توانند براي ابتكارات و مديريت بنگاه خود برنامه‌ريزي كنند اين تغيير مكرر مقررات به اينكه مديران بنگاه‌هاي ما و مردم براي آينده خود پيش‌بيني و برنامه‌ريزي كنند آسيب مي‌زند.
 
رئيس دفتر رئيس‌جمهور ادامه داد: مجلس اقدام ارزشمندي انجام داد و آن تصويب قانون بهبود مستمر فضاي كسب و كار بود كه حدود يكسال و نيم قبل تصويب آن تمام شد و درمرحله اجرا ماند و اميدواريم كه دولت تدبير و اميد مواد درخشاني را كه در اين قانون تصويب شده است به مرحله اجرا بگذارد.  
 
نهاونديان گفت:‌يكي از آن مواد اين است كه اگردولت تصميمي خواست بگيرد كه شرايط محيط كسب و كار را عوض كند بايد پيش‌آگهي بدهد و در فرصت زماني مناسب مديران بنگاه‌ها را در جريان بگذارد تا آنها بتوانند تنظيمات لازم را براي اداره بنگاه خود بكنند.  
 
وي افزود: محيط كسب و كار ايران نسبت به كشورهاي همسايه از امنيت كمتري برخودار بود لذا اقتصاد اين كشور بايد در مسابقه امنيت اقتصادي هم در منطقه اول شود.
 
رئيس دفتر رئيس‌جمهور اظهار داشت: وظيفه ديگر دولت توانمندسازي بخش خصوصي است كه متاسفانه به طور تاريخي بخش خصوصي در ايران از امكان تكوين و تكامل در مقايسه با برخي اقتصاد‌هاي ديگر به دليل استبداد داخلي قبل از انقلاب و همچنين فشارهاي بيروني بازماند و الان بايد اين مسئله جبران شود و بخش خصوصي نيز بايد قدرتمند شود و قدرت حضور در صحنه‌هاي بين‌المللي داشته باشد.  
 
نهاونديان اضافه كرد:‌ دسترسي به بازار براي بنگاه‌هاي ايراني بايد در شرايط برابر فراهم شود و با اعمال اين تحريم‌ها و محدوديت‌هاي ظالمانه بايد مقابله جدي كرد و همه بايد با هم كمك كنيم و ابتكارات مردم، در كنار تدبير‌هاي دولت بايد تحريم‌ها را كنار بزند تا فعالان اقتصادي بتواند در صحنه بين‌المللي باتوان خود و كيفيت كالاها و خدمات رقابت كنند.  
 
وي افزود: دولت بدون مردم نمي‌تواند به اين اهداف دست پيدا كند و حضور مردم در صحنه اقتصادي لازم است مردم در اين انتخابات به دولت تدبير و اميد راي دادند اميدواري مردم اين حماسه را خلق كرد و نبايد يادمان برود اميد يك مفهوم عاطفي و حالت احساسي نيست بلكه استمرار اميد يعني تجلي اميد در صحنه عمل.
 
رئيس دفتر رئيس‌جمهور اظهار داشت‌: جامعه منتظر و اميدوار جامعه‌اي است كه براي تحقق آنچه كه انتظار مي‌كشد تلاش مي‌كند و به راه مي‌افتد لذا لازمه راي به دولت تدبير و اميد اقدام عملي در مسير تحقق اهداف است.  
 
نهاونديان تصريح كرد: فرهنگ اقتصادي جامعه ما بايد فرهنگ توليد و اين جامعه در همه سطوح بايد فرهنگ اسلامي كار گسترده شود.
 
وي ادامه داد: كسي گمان نكند كه سخن گفتن از اقتصاد با عبادت در تعارض است لازمه اينكه عبادت ما برقرار باشد اين است كه اقتصاد عزتمند و غيرمتكي به بيگانه داشته باشيم.  
 
وی ادامه داد: بنده در این جایگاه مقدس نماز جمعه می‌گویم پیام حرکت جدی گسترده اجتماعی ما در تحقق تولید ملی باید از سنگر نماز جمعه پیامش به همه جامعه برسد چرا که این دستور اسلامی ما است؛ لازمه تربیت اسلامی این است که اهتمام به دنیا داشته باشیم البته دنیا نباید هدف باش اما به عنوان ابزار از ان استفاده کردیم.
 
نهاوندیان با پیشنهاد اینکه هر کسی که بنگاه تولیدی دارد یک شغل اضافه کند اظهار داشت: اگر این گونه شود چند صدهزار شغل اضافه خواهد شد، البته دولت باید بستر این کار را فراهم و موانع را برای ایجاد رونق بردارد؛ اگر همه بنگاه‌ها در 6 ماهه دوم سال یک فرصت شغلی ایجاد کند ببینید در شرایط بیکاری چه اتفاقی می‌افتد.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور  با طرح این سوال که ممکن است گفته شود که همه افراد بنگاه تولیدی ندارند،تصریح کرد: مصرف کنندگان نیز تصمیم بگیرند یک کالای خارجی را که تا الان مصرف کرده‌اند به کالای ایران تبدیل کنند تا تقاضا برای کالای ایرانی بالا رود و تولید رشد کند.
 
وی با بیان اینکه متاسفانه نرخ رشد تولید ناخالص ملی منفی شده است، گفت: باید با حرکات جهادی این نرخ رشد مثبت شود و تورم را کاهش داد و بیکاری را کم کرد  و رکود تورمی با ایجاد رونق اقتصادی برطرف شود.
 
نهاوندیان در ادامه کار دیگر دولت را این دانست که در فرآیند تصمیم سازی دولت از تشکل‌های اقتصادی کسب نظر کند، گفت: این به معنای عملی پیوند دولت به مردم است.
 
رئیس دفتر رئیس جمهور اگر این موارد صورت گرفت و دولت بستر سازی حضور مردم را در صحنه اقتصاد فراهم کرد ومردم با مشورت خود در مرحله  تصمیم‌سازی و با اقدام خود در مرحله اجرا و با نظارت خود در مرحله ارزیابی به دولت کمک کردند آن وقت می‌توان مطمئن بود که چالش‌های اقتصادی پشت سر گذاشته می‌شود.
 
وی در پایان خاطر نشان کرد: با چنین رویکرد عمل گرایانه‌ای به جای اینکه فقط در مرحله شعار بمانیم هفته دولت را گرامی داشته‌ایم و سال آینده در کنار هم پیوند دولت و ملت را تبریک می‌گوییم و آنهایی که می‌خواستند اقتصاد ما را فلج کنند مرحله برکت سازی اقتصاد ما را می‌بینند و امیدواریم ملت و مسئولان در این حماسه اقتصادی سرافراز بیرون آیند.

انتهای پیام/
برچسب ها: نهاوندیان ، رئیس ، دفتر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار