به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران بجنورد، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت : عوارض دارویی کورتون ها به میزان و مدت مصرف آن ها بستگی دارد و هر چه مقدار دارو و مدت زمان درمان بیشتر باشد عوارض آن نیز بیشتر است.
علی وکیلی افزود : گاهی اوقات اصرار بیمار به تجویز داروی تزریقی و یا بهبود سریع علایم بیماری باعث می شود پزشک از این گروه دارویی تجویز کند.
وی تصریح کرد : کورتیکو استروئیدها برای تسکین التهاب ایجاد شده در نواحی مختلف بدن به کار می رود و باعث کاهش تورم، قرمزی، خارش و واکنش های آلرژیک می شود.
وی به عوارض جانبی این داروها اشاره کرد و اظهار داشت : کورتیکواستروئیدها باعث کاهش مقاومت بدن در برابر عفونت ها می شود و هم چنین در صورت ابتلای فرد به عفونت ها می تواند درمان را سخت تر کند.
وی گفت : این داروها مانع فعالیت سلول هایی می شود که در استخوان سازی و رسوب کلسیم در استخوان ها نقش دارد و از سوی دیگر در جذب کلسیم نیز تداخل ایجاد می کند و این 2 فرآیند باعث پوکی استخوان و یا تشدید آن می شود.
وکیلی اظهار داشت : افزایش اشتها از عوارض جانبی دیگر کورتون هاست که به همین دلیل به افرادی که تحت درمان با کورتون قرار می گیرند مصرف غذاهای کم کالری توصیه می شود.
وی با بیان این که این داروها خاصیت سرکوب کنندگی ایمنی دارد و علایم بیماری های عفونی را مخفی می کند، گفت : قطع ناگهانی مصرف این داروها نیز می تواند باعث کاهش اشتها، ناراحتی معده، استفراغ، گیجی، حواس پرتی، سردرد، تب، درد مفاصل و ماهیچه ها، پوسته ریزی و کاهش وزن شود./س