دکتر قاسم عمو عابدینی، معاون پژوهشی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی باشگاه خبرنگاران گفت: در زمینه اولویت های پژوهشی طبق نقشه جامع علمی کشور برنامه ریزی مدیریت یکپارچه علم و فناوری در زمینه پژوهش و فناوری تدوین شده و در حال اجرا است.
وی با اشاره به توانمندی اساتید در تولید علم افزود: طبق برنامه فوق، توانمندی اساتید به سمت نیازهای کشور هدایت می شود که در کنارتان نظام عرضه و تقاضا و نظام نوآوری در حوزه نوآوری کار در مرز دانش، و پژوهش کاربردی و رفع نیازهای کشور توسعه یافته است.
عمو عابدینی با اشاره به نظام عرضه و تقاضا در دانشگاه تهران اظهار داشت: مشارکت این دانشگاه در طرح های کلان افزایش یافته و در حال حاضر در 20 طرح کلان مطرح شده در عتف مشارکت می کنیم.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به سهم دانشگاه تهران در تولید علم ادامه داد: سهم این دانشگاه 15 درصد است که این امر در کنار توانمندی اساتید و پژوهشگاه دانشگاه تهران در زمینه های علوم انسانی، فنی و مهندسی و . . . است که 25 پژوهشکده پژوهشگاه دانشگاه تهران در این زمینه هدایت می شوند.
* 80 طرح تایید علمی گرفت
عمو عابدینی با اشاره به خبر فوق اضافه کرد: سال گذشته در جشنواره دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تهران 300 دستاورد ارائه شده که پس از ارزیابی داوران 120 طرح شناسایی و غیر تجاری سازی را آغاز همچنین 80 طرح تاییدیه علمی برای تجاری سازی و ورود به بازارکردند.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با اشاره به دستاوردهای پژوهش اظهار داشت: ربات انسان نمای سورنا، خودروی هیبریدی، ریه مصنوعی، سیستم های نوین دارو رسان به سلول های سرطانی و ساخت پمپ های حفاری از دستاوردهای این دانشگاه است.
وی تصریح کرد: از 160 طرح ، 15 طرح ارائه شده که این طرح ها در دانشکده ی فنی، علوم و فنون نوین،مراکز تحقیقاتی کشاورزی و حقوق انجام می شود که اساتید دانشگاه تهران در این زمینه به شدت فعال هستند.
وی در زمینه اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: این طرح یک سال و نیم در دانشگاه تهران کار شد که دکتر فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران، مسئول این طرح بود./ح