به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، اين ميوه كم و بيش در مناطق مختلف پرورش مي يابد كه داراي انواع مختلفي مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سياه ، آلوچه و … مي باشد و در تهيه غذاهاي مختلفي مثل : مرغ ، كوفته ، خورشت به ، خورشت سيب ، خورشت اسفناج و فسنجان بكار مي رود.
خواص تغذيه اي و درماني آلو :آلوي سياه حرارت دروني بدن را فرو مي نشاند.
آلو حالت تهوع را از بين مي برد. از اين رو افرادي که به حالت تهوع و سرگيجه مبتلا مي باشند ، بهتر است روزانه چند عدد آلو بمکند.
آلو ضد تب و سردردهاي صفراوي است.
آلو طبيعتي سرد دارد ، پس براي افراد گرم مزاج مناسب است.
آلوي سياه در مبتلايان به خارش بدن مانند خارش پشت، زيربغل ، گردن ، شانه مؤثر است.
طبيعي ترين، بهترين، و بي خطرترين راه معالجه يبوست و بواسير ، استفاده از اشکال مختلف آلو و آلوي خشک است که بايد آن را به شکل پخته يا خيس کرده مصرف کنند.
آلو تقويت کننده و تنظيم کننده دستگاه هاضمه است .
خوردن آلوي تازه يا پخته و يا کمپوت آلو براي درمان بيماران مبتلا به روماتيسم ، نقرس و تصلب شرائين مفيد است.
مصرف آلو به صورت پخته براي افراد ضعيف و مسن بهتر است، زيرا آلوي خام ديرهضم مي شود.
آلو در معالجه کم خوني، ضعف و ناتواني و خستگي جسمي مفيد است.
آلو سرشار از ويتامين هاي A و C ، کربوهيدرات ( مواد نشاسته اي )، آهن ، کلسيم و ساير املاح مي باشد.
آلوي خشک براي مبتلايان به سوء هاضمه بسيار مفيد است.
برگه آلو، بهترين ضد سم مي باشد.
برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظيم مي نمايد.
غني از منيزيم ، سديم ، فسفر و پتاسيم است.
به مقدار كافي فيبر غذايي را براي بدن تامين مي كند.
در حفظ سلامتي كبد موثر بوده و باعث سم زدايي از سيستم گوارشي مي شود. همچنين در مبارزه با عفونت و تب هاي روده اي بسيار حائز اهميت است.
از آنجا كه حاوي مقدار زيادي فسفر است، در افزايش قدرت فعاليت هاي ذهني تاثيرگذار مي باشد.
نوشيدن آب آلو در دفع انگل هاي معده بسيار موثر مي باشد.
پژوهشگران معتقدند از آلو مىتوان به عنوان ضدعفونىكننده غذا استفاده كرد. آلوى خشك خواص ضد ميكروبى دارد كه مىتواند خطر آلودگى گوشت را كم كند. افزودن آلو يا عصاره آن به گوشت قيمه شده، به ميزان قابل توجهى از رشد ميكروب ها جلوگيرى مىكند.
هر چند ادويه نيز مىتواند نقش مشابهى ايفا كند، اما عصاره آلو طعم اندكى دارد و به همين دليل طعم اصلى غذا را تغيير نمىدهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بيش از 90 درصد مانع از رشد ميكروب ها مىشود. آلو به دليل كمك به مرطوب ماندن گوشت، كيفيت گوشتى را كه دوباره گرم مىشود، بهبود مىبخشد.
آلو يک ميوهي تک هستهاي از خانوادهي هلو و زردآلو است. بيش از هزاران گونهي متفاوت از اين ميوه در دنيا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زيادي دارند. معروفترين اين گونهها نوع ژاپني است که برخي انواع آن به رنگ زرد و پرآب بوده و برخي ديگر درصد آب کمتري داشته و قرمز متمايل به ارغواني هستند. اندازهي آلو در سراسر جهان از 6-3 سانتيمتر متفاوت است. طعم آن از ترش تا شيرين متغير بوده و به رنگهــاي زرد، سبـز، قـرمـز و ارغوانـي موجـود اسـت. آلـو از خـانـواده ROSACEAE اسـت. مصرف آلو با جلوگيري از افزايش فشارخون، کنترل قندخون و پيشگيري از بروز بيماريهاي قلبي- عروقي، سرطان، بيماريهاي گوارشي و کاهش چربي مورد استفاده در شيرينيپزي نقش بسزايي در سلامت انسان دارد.
نام علمي آنPRUNSSALICINA , PRUNUS DOMESTICA و نام متداول آن آلو است. اين گياه بومي اروپا و آسيا محسوب ميشود و اولين بار در قرن 19، گونههاي متفاوت آن توسط مهاجرين از آسيا و اروپا به آمريکاي شمالي برده شد. براساس شواهد موجود، در زمان باستان مردم آسياي ميانه آلو را خشک کرده و مصرف ميکردند. آلو اکثراً بهصورت تازه مصرف ميشود؛ اما ميتوان آن را به کيکها، سالادها و غذاها اضافه کرد يا بهصورت کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک اين ميوه، در جاي خشک و خنک يا در يخچال به مدت 6 ماه قابل نگهداري است.
در طب چيني، آب آلو بهعنوان «اکسير صبحانه» جهت سمزدايي وشادابي بدن بعد از خواب توصيه شده است/س