به گزارش گروه استانها باشگاه خبرنگاران منطقه یزد، شترمرغ، بزرگترین پرنده موجود در کره زمین است که به دلیل داشتن بالهای رشد نکرده توانایی پرواز ندارد ولی در مقابل، با داشتن پاهای قوی قادر است با سرعتی معادل ۶۰ کیلومتر در ساعت بدود و سرعتش را بیش از ۱۰ دقیقه حفظ کند.
در صورتی که شترمرغها در شرایط مناسب و با سلامتی کامل نگهداری شوند قادرند تا بیش از ۴۰ سال بارور بمانند. هر شتر مرغ در هر دوره تخمگذاری ۱۲ تا ۱۸ عدد تخم میگذارد ولی در شرایط پرورشی و در فصل تخمگذاری، هر شترمرغ ماده ۴۰ تا ۸۰ تخم و گاهی اوقات بیش از ۱۰۰ عدد تخم میگذارند.
در این زمینه نادر سلیم، معاون امور دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد به خبرنگار ایسنای منطقه یزد گفت: در حال حاضر بیش از 1700 قطعه شترمرغ در این مراکز در حال پرورش یافتن است و شهرستان مهریز یکی از بهترین پرورش دهندگان شترمرغ در کشور محسوب میشود.
وی، تولید گوشت شترمرغ استان یزد در سال گذشته را 50 تن ذکر کرد و افزود: بر اساس مطالعات انجام شده، میزان صرفهجویی ارزی و سودآوری و اشتغالزایی این صنعت بالاست و پرورش شترمرغ میتواند به صنعت و شکوفایی این بخش کمک کند و بیشترین تولیدات گوشتی این پرنده در بازار داخل استان مصرف میشود.
این مسئول اضافه کرد: پرورش شترمرغ در ایران از حدود هشت سال پیش آغاز شده و با توجه به استقبال عمومی از پرورش این پرنده در آینده نزدیک شاهد افزایش تولیدات شترمرغ در استان یزد خواهیم بود، کما اینکه حمایتهای لازم از افراد متقاضی صورت میگیرد و افراد متقاضی بر اساس ضوابط خاص، زمین و تسهیلات مورد نیاز را براساس اعلام خود دریافت میکنند.
سلیم با بیان اینکه مراحل جوجه کشی شترمرغ بیشتر در واحدهای پرورش دهنده انجام میشود، ادامه داد: کشتار این محصول در استان یزد نیز بیشتر به شکل سنتی در واحدهای پرورش دهنده انجام میشود و کشتارگاه صنعتی برای کشتار شترمرغ در استان وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: گوشت شترمرغ میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز باشد و ران و ساق، بخش اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل میدهند. هر کیلو گوشت شترمرغ در حال حاضر نزدیک به 300 هزار ریال در بازار استان به فروش میرسد.
سلیم خاطرنشان کرد: به دلیل پایین بودن چربی و کلسترول گوشت شترمرغ، از آن در رژیم غذایی استفاده میشود. گوشت قرمز شتر مرغ در واقع شبیه گوشت گوساله است با این تفاوت که از لحاظ کم بودن کلسترول و چربی شبیه گوشت مرغ و ماهی و از لحاظ پروتئین بالا با گوشت گوساله مقایسه میشود.
وی افزود: پرورش شترمرغ همواره دارای صرفه اقتصادی بوده است به گونهای که علاوه بر استفاده از گوشت شترمرغ از پوست و پرهای شترمرغ نیز در موارد متعدد استفاده میشود اما به گفته این مسئول، پوست و پر شترمرغ در استان کاربردی ندارد و بیشتر به کشورهای اروپایی صادر میشود.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان یزد بیان کرد: پوست چرممانند این پرنده در صنعت کیف و کفش مورد استفاده قرار میگیرد، چربی طبیعی که در پوست شتر مرغ وجود دارد باعث انعطافپذیری و مقاوم بودن آن در مقابل خشکی و ترک خوردگی میشود. /ش