به گزارش
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، بسیاری تحلیلگران و اهالی رسانه هنوز به یاد دارند بعد از حمله دهها هزار افراطی هندو در سال 1992 به مسجد بابری و تخریب آن در حضور نیروهای امنیتی هند، چه اتفاقات تلخی رخ داد و تخریب این مسجد آشوبی سراسری را به دنبال داشت که در نتیجه آن حدود 2000 نفر کشته شدند.
اگرچه کش و قوس های حقوقی این موضوع همچنان ادامه دارد اما دیوان عالی هند در سال 2011 حکم دادگاه بدوی را برای تقسیم این منطقه بین مسلمانان و هندوها به حال تعلیق درآورد.
اما طی روزهای اخیر اعضای برخی گروههای تندرو مانند سازمان ملی گرای ویشوا هندو پاریشاد اعلام کرده اند مراسم 19 روزه خود را در این منطقه مورد مناقشه به انجام می رسانند و اعلام کرده اند این یک مراسم مذهبی و نه سیاسی است اما این مسئله باعث جریحه دار شدن احساسات مسلمانان همیشه مظلوم هندی شده است چراکه مسلمانان برای این مکان به عنوان محل سابق مسجد بابری در قرن شانزدهم احترام قائلند در حالی که هندوها مدعی اند این مکان محل تولد "راما" خدای آنهاست و معبد متعلق به راما قبل از این مسجد بنا شده است.
این اقدام مناقشه برانگیز هندوها آنقدر حساس بود که مقامات رسمی هند مجبور شدند صدها ملی گرای هندو را به اتهام سرپیچی از ممنوعیت حضور در این مکان که شهر آیوهیا در 550 کیلومتری شرق دهلی نو است، بازداشت کنند.
اگرچه اکثریت مغازه های این شهر تعطیل هستند و مردم در خانه مانده اند اما پلیس و مسئولان محلی تاکید کرده اند که اجازه بروز تنشی را نخواهند داد؛ قولی که با توجه به سکوت پلیس و ماموران امنیتی در زمان تخریب مسجد بابری، چندان قابل اعتماد به نظر نمی رسد.