عسگر اولادی با اشاره به اینکه از میزان انگور تولید شده حدود 700 تا 800 هزار تن انگور برای تبدیل شدن به کشمش مورد استفاده قرار می گیرد، افزود :در مجموع سالانه 150 تا 160 هزار تن کشمش در کشور تولید می شود.
رئیس اتاق مشترک ایران در زمینه کشمش نیز با بیان اینکه تولید انگور در کشور سابقه 3 هزار ساله دارد، اضافه کرد: ایران سومین کشور تولید کننده کشمش در جهان است.
عسگر اولادی با اشاره به اینکه باید کیفیت کشمشهای تولیدی در کشور بهتر از گذشته باشد، ادامه داد: 80 درصد از کیفیت کشمش ها در حد درجه اعلی است و 20 تا 25 درصد کیفیت نامطلوبی دارد.
وی با بیان اینکه خوش قولی صادرکنندگان سبب حفظ بازارهای جهانی میشود، تاکید کرد: صادرکنندگان خشکبار عملکرد بسیار خوبی در بخش صادرات داشتند.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه میزان ارزآوری ثابت کشمش به صورت متوسط 300 تا 500 میلیون دلار برآورد شده است، اضافه کرد: این ارزآوری بر اساس نوسانات قیمتها بالا و پایین میرود.
عسگر اولادی با بیان اینکه کشورهای مختلفی از جمله در اروپا، روسیه، آسیای میانه، خاورمیانه و کشورهای شمال آفریقا کشمش ایران را خریدار هستند، ادامه داد: در مجموع 60 کشور خواستار کشمش ایران هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کشمش در نهمین و دهمین جایگاه صادراتی کشور قرار دارد، یادآور شد: در بخش خشکبار نیز دومین جایگاه را پس از پسته به خود اختصاص داده است.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین در ادامه سخنان خود به برگزاری کنفرانس بین المللی با عنوان کشمش در کشورهای مصرف کننده و تولید کننده اشاره و خاطر نشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران نیز در این کنفرانس حضور می یابد./ب