مدیر کل پزشکی قانونی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری گفت : شهرستانهای آمل با چهار فوتی، بابل، بابلسر و ساری هر کدام با سه فوتی بیشترین آمار مرگ ناشی از مصرف قرص برنج را داشتند.
عباسی با اشاره به اینکه 14 نفر از این تعداد متاهل بودند، افزود: در اردیبهشت 9 نفر و خرداد ماه با پنج نفر فوتی بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از قرص برنج در استان گزارش شده که سنین 21 تا 30 سال با هفت نفر بیشترین آمار ثبت شده در پزشکی قانونی استان هستند.
وی تصریح کرد : قرص برنج که به نام فسفید آلومینیوم نیز شناخته میشود قرصی است که یک عدد آن قادر است هزاران شته را از بین ببرد و این قرص از خود گاز فسفید تولید میکند و از آن برای جلوگیری از آفتزدگی برنج در انبار استفاده میشود.
مدیر کل پزشکی قانونی مازندران گفت : همچنین مسمومیت با این قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستی و هم به صورت خوراکی اتفاق میافتد و مصرف خوراکی آن باعث تهوع، درد معده، استفراغ، اسهال، تنگی نفس، احساس سرما، عطش، سردرد، تشنج و کما میشود.
عباسی افزود : معمولا افراد زیر 24 ساعت فوت میکنند که زمان مرگ بستگی به ایرانی یا خارجی بودن قرص، تاریخ مصرف، میزان مقاومت فرد و تعداد آن دارد و مرگ بر اثر مصرف این قرص حتمی بوده و یک عدد از آن نیز میتواند باعث مرگ شود./ب