به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران محمد ابراهیم ابراهیمی، اظهار کرد: با توجه به روند رو به رشد و بارندگیها پیش بینی میشود این میزان تا پایان امسال به 3هزار و 400 تن و ارزش 34 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی با بیان این که 65 طایفه عشایری مستقل در خراسان جنوبی زندگی میکنند، عنوان کرد: 400 خانوار از عشایر مهاجر استان سیستان و بلوچستان در فصل ییلاق به شهرستانهای نهبندان، سربیشه، درمیان و خوسف مهاجرت میکنند.
مدیرکل عشایر خراسان جنوبی با اشاره به احداث و مرمت 6 هزار کیلومتر از ایل راههای استان در سال گذشته با اعتبار 231 میلیون تومان ادامه داد: توریع فانوسهای خورشیدی، استفاده از انرژیهای نو، مرمت و احداث ایلراهها، احداث بندهای خاکی و تأمین نظام بهره برداری از سد گلورده از دیگر اقدامات این اداره کل در سال گذشته به شمار میرود.
ابراهیمی، کاهش وابستگی عشایر به دولت را از مهمترین سیاستهای این اداره کل در سال جاری دانست و افزود: جامعه عشایری خراسان جنوبی از ابتدای امسال تا کنون 13 هزار و 385 تن تولیدات دامی و لبنی داشته است که این میزان 35 درصد تولیدات دامی استان را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به وجود 382 هزار واحد دامی در مناطق عشایری استان اظهار کرد: طرح مطالعاتی کانون حمایتی عشایر خیرآباد در زمینههای آب شرب، ساماندهی، اسکان و مشاغل به اتمام رسیده و به عنوان یک طرح به تهران عرضه شده که در صورت تصویب ملی در سال جاری اجرایی میشود.
مدیرکل عشایر خراسان جنوبی تصریح کرد: جوامع عشایری با سایر اقشار در جوامع شهری و روستایی در بحث ارائه خدمات تفاوتی ندارند و بحث خدمت رسانی به عشایر غیور نیازمند همت و مشارکت عمومی دستگاههای اجرایی است.