علیاکبر صالحی (وزیر امور خارجه دولت دهم)
"علی اکبر صالحی" در پاییز 1389، پس از عزل
جنجالبرانگیز منوچهر متکی وزیر امور خارجه پیشین، سکاندار دستگاه دیپلماسی جمهوری
اسلامی ایران شد.
وي که دارای مدرک مهندسی مکانیک است،
از سال 1997 تا 2005 نمانیده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی
بود.
صالحي از سال 2007 تا 2009 در زمان دبیر کلی اکملالدین احسان اوغلو در سازمان
کنفرانس اسلامی، معاونت سازمان مذکور را بر عهده داشت. وي در سال 1388، جانشین
غلامرضا آقازاده در سازمان انرژی اتمی شد.
پس از اتمام دولت دهم و روی کارآمدن
دولت یازدهم و با رای اعتمادی که نمایندگان مجلس به محمدجواد ظریف برای تصدی وزارت
امور خارجه دادند، صالحی طی حکمی از سوی دکتر روحانی، بار دیگر به سازمان انرژی
اتمی بازگشت.
محمدحسن طریقتمنفرد (وزیر بهداشت، درمان
و آموزش پزشکی دولت دهم)
"محمدحسن طریقتمنفرد" پس از آنکه در زمستان 1391، به قول رئیسجمهور وقت، تنها مرد کابینه یعنی مرضیه وحید دستجردی را از تصدی وزارت بهداشت عزل کرد؛ پس از چند ماه سرپرستی، با رای اعتماد نمایندگان مجلس، به عنوان دوازدهمین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.
طریقتمنفرد که متخصص چشم پزشکی است،
صندلی خود را در وزارت بهداشت به چشم پزشکي دیگر یعنی "قاضيزاده هاشمی" سپرده
است؛ طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به سمت رئیس مرکز تحقیقات
مدیریت و سیاستگذاری سلامت این دانشگاه منصوب شده است.
احمد وحیدی (وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای
مسلح دولت دهم)
"احمدي وحيدي" وزير پيشنهادي دفاع دولت دهم، در شهریور 1388، در فرآیند رای اعتماد نمایندگان مجلس هشتم به وزرای پیشنهادی دولت دهم بیشترین رای را از مجلس اخذ کرد.
طي پي گيريهاي خبرنگار ما از روابط عمومي وزارت دفاع، سمت جديد سردار وحيدي وزير سابق اين وزارتخانه هنوز مشخص نشده است.
رستم قاسمی(وزیر نفت دولت دهم)
"رستم قاسمی" در مرداد 1390 توسط محمود احمدینژاد برای تصدی وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد و با رای اعتماد نمایندگان به عنوان چهارمین وزیر نفت دوران احمدینژاد، جانشین مسعود میرکاظمی شد.
رستم قاسمی که دارای مدرک مهندسی عمران از
دانشگاه صنعتی شریف است از سال 1380 تا 1390 به مدت یک دهه، مسئول قرارگاه سازندگي خاتمالانبیاء
سپاه پاسداران بود.
در مورد آينده کاري وزير نفت دولت دهم برخي گمانه زنيها حاکي از آن است که احتمالا قاسمي به محل خدمت سابق خود يعني قرارگاه خاتم الانبياء باز خواهد گشت، هرچند وي قبل از مراسم راي اعتماد، پيشنهاد مهندس زنگنه را براي ادامه فعاليت در وزارت نفت رد کرده بود.
حمیدرضا حاجیبابایی (وزیر آموزش و پرورش
دولت دهم)
"حمیدرضا حاجیبابایی" که در ادوار پنجم،
ششم، هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی نماینده مردم شهرستان همدان بود، در آبان 1388
از طرف محمود احمدینژاد برای تصدی وزارت آموزش و پرورش به مجلس معرفی شد و با اخذ
217 رأی موافق وزیر آموزش و پرورش دولت دهم شد.
حاجیبابایی که در آذر 91 به دلیل
حادثه آتشسوزی در مدرسه شینآباد پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی لب به عذرخواهی
گشود، سومین وزیر آموزش و پرورش دوران احمدینژاد و دهمین وزیر آموزش و پرورش
جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
"خانهنشيني" شغلي است که حاجيبابايي فعلا و پس از خروج خود از وزارت آموزش و پرورش براي آينده خود درنظر گرفته است؛ وي در همايش معاونين خود از اين شغل جديدش پرده برداشت. حاجي بابايي تنها وزير دولت دهم است که بدون برگزاري مراسم توديع و معارفه وزارتخانه را ترک کرد.
مجید نامجو (وزیر نیرو دولت دهم)
"مجید نامجو" دارای مدرک کارشناسی ارشد
مهندسی عمران در رشتههای سازههای هیدرولیکی از دانشگاه شهید باهنر کرمان است؛ وی
که سابقه عضویت در دوره دوم شورای شهر کرمان را دارد، در تاریخ 24 آبان 1388، با
210 رای موافق، اعتماد نمایندگان مجلس هشتم براي تصدي "وزارت نيرو" را کسب کرد.
نامجو که بازنشسته قرارگاه سازندگي خاتم الانبياء است، در آخرين مصاحبه خود در جمع خبرنگاران در رابطه با آينده کاري خود گفت: احتمالا به دنبال "کار آزاد" ميروم چون مدرک پايه يک نظام مهندسي دارم البته اگر احمدينژاد براي تدريس در دانشگاه ايرانيان از من دعوت کند، قبول ميکنم چرا که سابقه تدريس در دانشگاه را نيز دارم.
علی نیکزاد (وزیر راه و شهرسازی)
در سال 1390 که وزارت مسکن و شهرسازی با
وزارت راه و ترابری ادغام شد و وزارتخانه جدید، راه و شهرسازی متولد شد، "علی
نیکزاد" که سابقه استانداری اردبیل را در کارنامه خود داشت، بعنوان اولین وزیر راه
و شهرسازی از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت.
جلسه رای اعتماد نیکزاد در 15
مرداد 1388 برگزار شد و 219 تن از نمایندگان مجلس به وزارت نیکزاد رای موافق
دادند؛ نیکزاد در 11 آذر 1391 با حفظ سمت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد.
وزير راه و شهرسازي دولت دهم که با تاخير به مراسم توديع خود و معارفه آخوندي رسيده بود، در رابطه با آينده شغلي و سمت احتمالي جديد خود صحبتي نکرد.
محمدحسن نامی (وزیر ارتباطات و فناوری
اطلاعات دولت دهم)
"محمدحسن نامی" که معاون وزیر دفاع بود، پس از برکناری تقیپور در آذر 1391، عهدهدار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شد. جلسه رای اعتماد نامی در 8 اسفند 1391 برگزار شد و نامی 177 رای موافق از بهارستاننشینان کسب کرد. نامی دارای دکترای جغرافیای سیاسی است.
وزير ارتباطات دولت دهم که دل پري از 6 ماه وزارتش دارد، در مراسم توديع خود حرفي از آيندهاش نزد و تنها از تنهايي خود در مدت کوتاه تصدي وزارتخانه گلايه کرد.
صادق خليليان
(وزير جهاد كشاورزي دولت دهم)
"صادق خليليان" داراي مدرك دكتراي اقتصاد كشاورزي از دانشگاه تربيت مدرس است؛ وي كه سابقه رياست دانشكده كشاورزي دانشگاه تربيت مدرس را در كارنامه دارد، در دولت نهم معاون برنامهريزي وزير جهاد كشاورزي بود. خليليان در 15 مرداد 1388، با 200 راي موافق در قامت وزير جهاد كشاورزي از بهارستان راهي پاستور شد.
خليليان در 21 ارديبهشت 1392 در آخرين روز ثبتنام انتخابات رياستجمهوري يازدهم، با حضور در ستاد انتخاباتي وزارت كشور، براي كانديداتوري نيز ثبت نام كرد.
وزير جهاد کشاورزي دولت دهم در مراسم توديع خود از حفظ ارتباط خود با بخش کشاورزي و همکاران خود در اين بخش خبر داد.
حجتالاسلام والمسلمين حيدر مصلحي (وزير
اطلاعات دولت دهم)
"حجتالاسلام و المسلمين حيدر مصلحي" كه سابقا نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه بود، در 13 شهريور 1388، با اكثريت آرا از مجلس هشتم براي تصدي وزارت اطلاعات راي اعتماد گرفت.
در 28 فروردين 1390 برخي منابع دولتي نزديك به جريان انحرافي از استعفا مصلحي خبر دادند كه در نهايت مخالفت صريح مقام معظم رهبري با عزل مصلحي از سوي احمدينژاد حاشيههايي از جمله خانهنشيني 11 روزه احمدينژاد را به همراه داشت.
درباره آينده شغلي مصلحي نيز برخي گمانهزنيهاي رسانهاي مطرح شده از جمله احتمال رياست وي در سازمان بازرسي كل كشور.
كامران دانشجو (وزير علوم، تحقيقات و فناوري دولت دهم)
"كامران دانشجو" كه مسئول برگزاري انتخابات دهمين دوره رياستجمهوري در سال 1388 بود، در 11 شهريور 1388، با 184 راي موافق، از سوي نمايندگان مجلس، مجوز حضور در كابينه دهم را در سمت وزير علوم دريافت كرد.
دانشجو در دوران تحصيل خود در كالج سلطنتي لندن بدليل اعتراض به سلمان رشدي (نويسنده كتاب آيات شيطاني) از انگلستان اخراج شده بود.
وزير علوم دولت دهم در رابطه با آينده شغلياش گفت :من هم دانشگاه دارم، دانشگاه من دانشگاه علم و صنعت است و به آنجا بر میگردم و به کار معلمی خود ادامه میدهم، من تاکنون 7 کتاب تألیف کردهام.
مصطفي محمدنجار
(وزير كشور دولت دهم)
"مصطفي محمد نجار" كه داراي مدرك كارشناسي ارشد مديريت اجرايي از سازمان مديريت صنعتي است، در كابينه نهم عهدهدار سمت وزارت دفاع بود. وي در دولت دهم بعنوان وزير كشور انتخاب شد.
نجار در خصوص آينده شغلي خود اينچنين اظهار داشت: سمت خاصي را تحويل نگرفتهام.
محمد عباسي (وزير
ورزش و جوانان دولت دهم)
در مرداد 1390، سازمان تربيت بدني و سازمان امور جوانان ادغام شدند و وزارت ورزش و جوانان شكل گرفت و "محمد عباسي" كه در دولت نهم، وزير تعاون بود، بعنوان اولين وزير ورزش و جوانان جمهوري اسلامي ايران منصوب شد.عباسي در مجلس هفتم نماينده مردم گرگان و نايب رئيس كميسيون برنامه و بودجه بود.
وزير ورزش دولت دهم هنگام ترک ساختمان سئول گفت: بدليل رفاقتي که با دکتر صالحي (سرپرست وزارت ورزش) دارم، هر زمان کاري باشد دريغ نميکنم.
اسدالله عباسي
(وزير كار، رفاه و تامين اجتماعي)
"اسدالله عباسي" آخرين وزيري است كه در دوران احمدي نژاد، به مجلس معرفي شد. عباسي در 15 ارديبهشت 1392، با 200 راي موافق نمايندگان مجلس، به سمت وزير كار، رفاه و تامين اجتماعي منصوب شد و جايگزين عبدالرضا شيخ الاسلامي شد. شيخ الاسلامي در تاريخ 15 بهمن 1391 با استيضاح مجلس شوراي اسلامي از وزارت كار، رفاه و تامين اجتماعي بركنار شده بود.
وزير کار دولت دهم در مراسم توديع خود و معارفه ربيعي در رابطه با آينده کارياش چنين گفت: ربيعي پيشنهاد کار دهد با جان و دل ميپذيرم.
شمس الدين حسيني
(وزير اقتصاد و دارايي دولت دهم)
"شمسالدين حسيني" كه داراي دكتراي اقتصاد از واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي است، سوابق مديريتي و اجرايي قابل ملاحظهاي دارد. وي از سال 1377 تا 1381، مديركل دفتر بينالملل و روابط عمومي وزارت نيرو بود.حسيني از سال 1381 تا 1387، مديركل دفتر مطالعات اقتصادي وزارت بازرگاني بود.
حسيني در 15 مرداد 1378، با 218 راي موافق، تاييديه نمايندگان مجلس را اخذ كرد و بعنوان وزير اقتصاد و دارايي به كابينه احمدينژاد پيوست، وزير اقتصاد دولت دهم در تاريخ 10 آبان 1390، بدليل اختلاس سه هزار ميلياردي كه در سيستم مالي و بانكي كشور رخ داد، توسط نمايندگان مجلس استيضاح شد اما اين استيضاح به سرانجام نرسيد و حسيني در سمت خود باقي ماند.
حسيني اخيرا طي حکمي که از سوي احمدينژاد ابلاغ شد به سمت رئيس مجمع اقتصادي و مالي دانشگاه تازهتاسيس جامع بينالمللي ايرانيان منصوب شد.
سيد محمد حسيني
(وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت دهم)
"سيد محمد حسيني" كه داراي دكتراي فقه و مباني حقوق اسلامي است، در دولت نهم، قائم مقام وزارت علوم و رئيس دانشگاه پيام نور بود. حسيني در 13 شهريور 1388 با اكثريت آراي نمايندگان مجلس، بعنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت دهم منصوب شد.
وزير فرهنگ دولت سابق، اخيرا طي مصاحبهاي در رابطه با آينده کاري خود چنين گفت: من عضو هيئت علمي دانشگاه تهران هستم و براي ادامه فعاليت به دانشگاه تهران باز ميگردم.
سيد مرتضي
بختياري (وزير دادگستري دولت دهم)
"سيد مرتضي بختياري كه در دولت اول احمدينژاد، استاندار اصفهان بود، در 12 شهريور 1388، با راي موافق اكثريت نمايندگان مجلس هشتم، بعنوان وزير دادگستري دولت دهم منصوب شد.
بختياري در واپسين روزهاي مسئوليت خود در اين وزاتخانه دچار كسالت شد و اين روزها در يکي از بيمارستانهاي تهران بستري است و طبيعتا فعلا نبايد از او انتظار پذيرش مسئوليتي را داشت.
مهدي غضنفري
خوانساري (وزير صنعت، معدن، تجارت دولت دهم)
"مهدي غضنفري" خوانساري در تاريخ 12 مرداد 1390، پس از ادغام دو وزارتخانه بازرگاني و صنايع و معادن، از سوي احمدينژاد بعنوان وزير پيشنهادي صنعت، معدن و تجارت به مجلس شوراي اسلامي معرفي شد. غضنفري كه در دولت نهم، عهده دار وزارت بازرگاني بود، رياست سازمان توسعه تجارت ايران را در كارنامه مديريتي و اجرايي خود دارد.
وزير صنعت، معدن و تجارت دولت دهم در مراسم توديع خود، براي همکاري با نعمتزاده وزير فعلي اعلام آمادگي کرد و بيان داشت که تا آخر خادم کشور خواهم بود.
انتهاي پيام/