به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نمايشگاه انجمن بين المللي سامانه هاي حمل و نقل بدون سرنشين (AUVSI) در آمريکا، هر سال توجه بازديدکنندگان و مشتريان احتمالي را از سراسر جهان به خود جلب مي کند. اين نمايشگاه، يکي از مکان هايي است که تازه ترين سامانه هاي روباتيک در آن عرضه مي شود.
در بين تازه ترين دستاوردهايي امسال اين نمايشگاه، يک پهپاد خورشيدي با نام "سولارا پنجاه"است که کاملا انرژي خود را از خورشيد تامين مي کند. شرکت مکزيکي که اين پهپاد را ساخته، نمونه کوچک آن را با موفقيت آزمايش کرده است و قصد دارد نسخه اصلي آن را که پهناي بالي بيش از پنجاه متر دارد، سال آينده عرضه کند.
پهپاد خورشيدي سولارا پنجاه براي استفاده هاي مختلفي از رديابي حريق هاي جنگلي تا نظارت بر مرزها و فراهم کردن پوشش تلفن هاي همراه در نواحي دورافتاده کاربرد دارد.
يکي از مسئولان اين شرکت گفت سولارا پنجاه قادر است همان خدماتي را که هم اکنون سامانه هاي ماهواره اي عرضه مي کنند، با هزينه اي بسيار کمتر عرضه کند.
وي گفت: آنچه ما بر آن تمرکز کرده ايم، اين است که بتوانيم اين خدمات را با هزينه اي کمتر داشته باشيم و جايگزيني براي برخي خدمات ماهواره اي ارائه کنيم.
طراحان سولارا مي گويند انرژي خورشيدي و فناوري باتري هاي پيشرفته اين پهپاد، موجب شده است از ديگر سامانه هاي مشابه خود برتر باشد.
ياني يکي از طراحان سولارا پنجاه گفت:مجهز بودن به انرژي خورشيدي به معناي داشتن قدرت پرواز نامحدود است. هم اکنون باتري هايي که نياز به شارژ مجدد دارند، اين توانايي را محدود کرده اند. اين پهپاد خورشيدي قادر است در ارتفاع حدودا بيست متري زمين پرواز کند و از انرژي خورشيد براي شارژ کردن باتري هاي خود استفاده کند. اين هواپيماي بدون خلبان خورشيدي مي تواند به مدت پنج سال با اتکا به منبع انرژي خود در آسمان بماند.
اين طراح همچنين افزود توانايي اين پهپاد در حالي است که هزينه ساخت آن يک صدم ساخت تجهيزات ماهواره اي معمول است.