به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر سید بصیر هاشمی ضمن اعلام این خبر گفت: کاشت سمعک شنوایی تاکنون در انحصار چند کشور خاص بوده و هماکنون به صورت موفقیتآمیز برای نخستین بار در جنوب کشور و در شهر شیراز انجام گرفت. عضو هیئت امنای علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه تاکنون قریب به هزار و 700 عمل جراحی سمعک قابل کاشت در دنیا انجام شده است، افزود: با این عمل جراحی، امکان درمان برخی انواع کمشنوایی ایجاد شده و این بیماران از نعمت بزرگ شنوایی بهرهمند میشوند.
شنوایی هر دو گوش با عمل جراحی سمعک قابل کاشت
وی ادامه داد: تا پیش از این، بیمار مجبور بود از سمعکهای استخوانی استفاده کند که نیاز به یک وسیله نگهدارنده و هدبند داشت، اما با کاشت این نوع سمعکها در جمجمه بیمار، پردازشگر دستگاه فرد ناشنوا را قادر به شنیدن با هر دو گوش خود میکند.
هاشمی اظهار کرد: عمل جراحی سمعکهای قابل کاشت از پنج سال پیش در دنیا انجام شده است و هماکنون بیماران منطقه جنوب ایران نیز از این پیشرفت پزشکی بهرهمند خواهند شد.
عمل جراحی سمعکهای قابل کاشت برای کودکان زیر پنج سال مناسب نیست
عضو هیئت امنای علوم پزشکی یاسوج، تصریح کرد: کاشت سمعک برای کودکان زیر پنج سال به دلیل کم بودن قطر جمجمه آنها توصیه نمیشود و هزینه اصلی این عمل جراحی، مربوط به پروتز و حدود 20 میلیون تومان است.
مدیرگروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به ازدواجهای فامیلی و نقش آن در بروز ناشنواییهای گسترده اشاره کرد و گفت: از دیگر امکانات رفع مشکل ناشنوایی در منطقه جنوب کشور، کاشت حلزون است.
دکتر هاشمی با بیان اینکه راهاندازی مرکز کاشت حلزون شیراز به عنوان دومین مرکز کشور، گام موثری در خدمترسانی به مردم منطقه جنوب کشور بوده است، عنوان کرد: تاکنون 750 بیمار مورد این عمل جراحی قرار گرفته و از نعمت شنوایی بهرهمند شدهاند.
نقش مهم پیشگیری و تشخیص به موقع ناشنوایی در کودکان
وی با اشاره به رقم بالای یک در هزار شيوع ناشنوايي در جامعه، تاکید کرد: عدم درمان به موقع این بیماران، موجب محرومیت آنان از نعمت شنوایی تا پایان عمر می شود.
عضو هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و مدیر گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به خانوادهها توصیه کرد: با پیشگیری از بروز ناشنوایی و اقدام سریع برای درمان این مشکل، نعمت سلامتی را به فرزندان خود هدیه کنیم.
به گزارش وب دا، دکتر بصیر هاشمی از پزشکان متخصص بومی در استان کهگیلویه و بویراحمد، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز و عضو هیئت بورد تخصصی(دانشنامه) رشته گوش و حلق و بینی است.