فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: نخستین کار ما رصد مداوم تهدیدات در زمین، هوا و دریاست که به صورت مداوم چه در مرزها، چه در خارج از مرز، چه در منطقه و فرامنطقه ظرفیت‌های لازم و متناسب با این تهدیدات ایجاد شده و امکان ندارد که نیروهای ما غافلگیر شوند.

به گزارش خبرنگار دفاعی - امنیتی باشگاه خبرنگاران، امیر سرتیپ "احمد رضا پوردستان" طی سخنانی در برنامه رادیویی "به رنگ خاک" که از رادیو ایران پخش شد، اظهار داشت: پیوستن ارتش به صفوف انقلابیون در زمان رژیم طاغوت ریشه در باورها و اعتقادات بدنه ارتش داشت که با مردم و روحانیت ارتباط داشته و اعلامیه‌های امام خمینی (ره) را پخش می‌کردند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: طبق فرمان امام(ره) بدنه ارتش پادگان‌ها را خالی کردند، اما در اوایل انقلاب که سران انقلاب و انقلابیون به یک نوع نگرانی رسیدند، امام(ره) فرمان دادند که برای حفظ تجهیزات، هواپیماها و زاغه‌ها، نیروهای انقلابی در ارتش بمانند.

وی تصریح کرد: ارتش با این بدنه سالم در خدمت نظام نوپای جمهوری اسلامی قرار گرفت و در همان اوایل انقلاب که استکبار ناامنی‌های گسترده‌ای را در کشور ایجاد کرد، اولین نیرویی که لباس رزم پوشید و برای مبارزه با ضد انقلاب وارد عرصه شد، نیروی زمینی ارتش بود.

امیر پوردستان گفت: در همان روزهای آغازین انقلاب، نیروی زمینی ارتش به همراه مجموعه بالگردی "هوانیروز" وارد عرصه مبارزه شد و شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب کرد که در کردستان 44 شهید خلبان و کمک خلبان داشتیم.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: حضور گسترده این نیرو در مقابله با ناامنی‌های گسترده در مرزهای غرب کشور، کرمانشاه و خوزستان هم‌زمان با عملیات گسترده بود؛ پاسگاه‌ها و یگان‌های ژاندارمری امنیت مرزها را به عهده داشتند، اما با توجه به تبدیل مرزها از حالت انتظامی به نظامی، نیروی زمینی ارتش وارد عمل شد.

وی افزود: لشکر 92 زرهی، تیپ خرم آباد و یگان‌های مختلف نیروی زمینی ارتش با وجود عده کم خود اولین یگان‌هایی بودند که در برابر لشکرهای تا بن دندان مسلح رژیم صدام ایستادند و توانستند جلوی شوک اولیه را بگیرند.

امیر پوردستان تصریح کرد: حضور یگان‌های نیروی زمینی نظام مقدس جمهوری اسلامی در مقابله با رژیم بعثی در 8 سال دفاع مقدس ادامه یافت و در طول جنگ هیچ عملیاتی نبود که یگان‌های نیروی زمینی در آن حضور نداشته باشند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به افتخارات این نیرو در طول جنگ، اظهار داشت: نیروی زمینی ارتش 2.5 میلیون سرباز را در طول جنگ آموزش داد و به جبهه‌ها اعزام کرد که حدود 250 لشکر را تشکیل می‌دادند. همچنین، مسئولیت مرز مشترک از مرز ایران و ترکیه تا مرز عراق یعنی بیش از 1300 کیلومتر به دست نیروی زمینی ارتش بود.

وی تصریح کرد: با توجه به همین کارنامه درخشان بود که حضرت امام خمینی(ره) در سال 68 در پیام تاریخی خود «نیروی زمینی قهرمان را که در تمام حوادث در نوک پیکان قرار داشته و به حق چهره راستین و استوار خود را در دفاع از مرزها نشان داده و ملت و رهبری را خوشحال می‌کند»، تحسین کردند.

آغاز دوران جنگ‌های ناهمتراز


امیر پوردستان در پاسخ به این سؤال که فعالیت‌های نیروی زمینی در زمان صلح با توجه به آمادگی نظامی و آموزش‌ها و رزمایش‌ها چگونه بوده، گفت: بعد از حادثه 11 سپتامبر با چهره جدید تهدیدات روبرو هستیم و فضای جدیدی شکل گرفته که کارشناسان نظامی به آن فضای ناهمتراز می‌گویند، لذا در این فضا شاهد جنگ‌های منطقه‌ای یا جنگ بین دو کشور هم‌مرز نیستیم، بلکه جنگ میان دو کشور با فناوری‌های نوین بیشتر و کمتر صورت می‌گیرد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به خصوص نیروی زمینی باید متناسب با این فضا ظرفیت‌های خود را ارتقاء داده و بتوانند به رسالت خود عمل کنند، لذا برای این منظور توجه عمیق به آموزش و حفظ و ارتقاء آمادگی‌های رزمی بسیار اهمیت دارد.

امکان غافلگیری نیروهای ما وجود ندارد

امیر پوردستان تصریح کرد: نخستین کار ما رصد مداوم تهدیدات در زمین، هوا و دریاست که به صورت مداوم چه در مرزها، چه در خارج از مرز، چه در منطقه و فرامنطقه ظرفیت‌های لازم و متناسب با این تهدیدات ایجاد شده و امکان ندارد که نیروهای ما غافلگیر شوند.

وی گفت: پس از آن، این رصدها توسط کارشناسان نظامی ما تحلیل شده و متناسب با آن تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود.

فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: ملت ایران مطمئن باشند که فرزندان سربازشان در پادگان‌ها لحظه‌ای از توجه به آمادگی‌های نظامی غافل نیستند و بدانند که فرزندان سربازشان آمادگی خود را بالا می‌برند تا در لحظه حساس که ملت به آن‌ها تکیه می‌کند، آمادگی داشته باشند.

امیر پوردستان گفت: آمادگی رزمی و توجه به آموزشی که سرباز باید داشته باشد و سلاح و مأموریت خود را بشناسد و در مورد مقتضی کار خود را انجام دهد نیز از مهم‌ترین اقدامات نیروی زمینی ارتش است.

وی درباره سایر فعالیت‌های نیروی زمینی ارتش اظهار داشت: شرکت در رزمایش‌ها از مهم‌ترین اقدامات این نیرو است و توجه به آن باعث می‌شود که سرباز شرایط عملیاتی را حس کرده، در فضای رزم قرار گیرد و بوی باروت و صدای گلوله را حس کند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: مولا علی(ع) می‌فرماید «شمشیرها را قبل از اینکه از نیام بیرون بیاورید آماده کنید»، لذا رزمایش آمادگی خاصی را به یگان‌ها می‌دهد.

امیر پوردستان افزود: در سال گذشته رزمایش‌های متعددی انجام شد که رزمایش موشکی در کاشان و به‌کارگیری راکت‌ها و موشک‌ها که در افزایش برد و قدرت تخریب و دقت بالا اهمیت فراوانی داشت. رزمایش هوابرد، رزمایش زرهی و... نیز انجام شد که این رزمایش‌ها موجب آمادگی در مقابل تهدیدات می‌شود.

وی درباره نقش ارتباط میان صنعت دفاعی و مجامع دانشگاهی، گفت: اقدامات یگان‌های کاربر صنعت دفاعی و ارائه نیازهایشان به مجامع دانشگاهی سبب شد ما در عرصه ساخت سلاح‌های مورد نیازمان به خودکفایی برسیم و این همکاری‌ها موجب پیشرفت ما می‌شود.

مداومت روند خودکفایی در همه زمینه‌های نزاجا


وی افزود: مثلاً بنده به عنوان فرمانده نیروی زمینی متناسب با شرایط باید سلاح مورد نیاز خود را از نوع کالیبر تعریف کنم. همچنین روند خودکفایی در کشور در همه زمینه‌های نیروی زمینی ارتش تداوم یافته است.

فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: در بخش بالگردی خودکفا هستیم و انواع و اقسام شبیه‌سازها برای تیراندازی، پیشرفت‌های چتربازی، ساخت سلاح‌های تک تیرانداز با برد 3 کیلومتر که بسیار منحصر به فرد است، تانک ذوالفقار و نفربرهای شنی‌دار از جمله ظرفیت‌های ایجاد شده است که نیروی زمینی نیازمندی‌های خود را تعریف کرده و متناسب با صحنه عملیات در اختیار یگان‌های خود قرار می‌دهد.

امیر پوردستان درباره فعالیت‌های ورزشی داخل نیروی زمینی ارتش برای افزایش قدرت تکاوری و قدرت بدنی سربازان، افسران و درجه‌داران گفت: "باشگاه فرهنگی_ ورزشی نیروی زمینی" بزرگ‌ترین باشگاهی است که مخاطبان بسیاری دارد و در 21 رشته ورزشی فعال است. در بسکتبال تیم نیروی زمینی در لیگ برتر حضور دارد و در فوتبال نیز در دسته اول کشوری، همچنین در رشته های کشتی، جودو و کاراته فعال هستیم.

وی افزود: در مجموعه نیروی زمینی، ورزش را در 2 سطح دنبال کرده‌ایم، در سطح ورزش‌های عمومی و همگانی همه کارکنان باید متناسب با سن خود ورزشی را انتخاب کرده و تست بدهند وگرنه نمی‌توانند درجه و شغل بالاتر بگیرند، لذا در این باره تأکید و اصرار زیادی در نیروی زمینی می‌شود.

امیر پوردستان گفت: در سطح دوم ورزش قهرمانی است که با هدف ارائه نام نیروی زمینی و صاحب نظر و سبک بودن در ورزش قهرمانی و فتح قله‌های ورزشی در این عرصه حضور دارد، لذا جوانان در حین خدمت سربازی به ورزش قهرمانی نیز می‌پردازند که موجب استعدادیابی و پشتوانه سازی برای ورزش کشور است.

فرمانده نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: یکی از وظایف و رسالت‌های نیروی زمینی توجه به جوانان سرباز است که ما به آن‌ها نگاه امانتی داریم و آنان را امانت خانواده‌ها می‌دانیم، لذا افزایش قابلیت‌ها و استعداد و اعتماد به نفس آن‌ها از جمله وظایف ما بوده تا سرباز در یک محیط سخت به این توانایی‌ها دست یابد و همچنین در زنجیره امنیتی نظام جمهوری اسلامی ایران نقش‌آفرینی کند.

امیر پوردستان در پایان خاطرنشان کرد: ملت عزیز ایران مطمئن باشند که فرزندان آن‌ها در نیروی زمینی تهدیدات را رصد می‌کنند و سینه‌های خود را آماج گلوله‌ها قرار می‌دهند تا مردم به فعالیت‌های روزمره خود بپردازند، لذا از ملت و رهبری عزیز می‌خواهیم تا فرزندان خود در نیروی زمینی را از دعای خود محروم نکنند.

انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار