یک پزشک طب سنتی درخصوص مگس درمانی یا لارو درمانی، گفت: پزشکانی که با لارو درمانی آشنا هستند سعی دارند برای کمک به نیمی از بیماران دیابتی بستری در بیمارستان‎ها، از مگس‎ها استفاده کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ؛ ناصر صابری اظهار کرد: استفاده از لارو مگس‎ها در درمان زخم‎ها سابقه طولانی دارد. قرن‎ها قبل اقوامی در استرالیا، برمه و قوم‎های آمریکای مرکزی از مگس درمانی استفاده می‏کردند و در سال‎های اخیر با توجه به مقاومت میکروب‎ها به آنتی بیوتیک‎ها مجددا رجعت خوبی به این علم پیدا شده است.

وی افزود: در ایران نیز از حدود 4 سال پیش به همراه تیمی از کارشناسان حشره‌شناس کار تحقیقی بر روی این نوع درمان صورت گرفته است. مگس درمانی علاوه بر این که برای دیابتی‎ها مفید است برای معالجه زخم بستر، مقابله با آبسه، زخم‎های پوستی، زخم‎های سرطانی، عفونت استخوان و زخم‎های حاصل از سوختگی استفاده می‌شود.

صابری تصریح کرد: در قرآن نیز به درمان با لارو مگس اشاره شده است که مربوط به حضرت ایوب می‎باشد. در مگس درمانی از لارو مگس‎هایی که ایجاد نیاز اختیاری می‎کنند استفاده می‌شود و مطلقاً مجاز به استفاده از گونه‎هایی که ایجاد نیاز اجباری می‎کنند نیستیم؛ چرا که می‎توانند به بافت سالم بدن صدمه زده و باعث مرگ شوند.

این پزشک طب سنتی تأکید کرد: موردی که سبب شناسایی نسبتاً راحت آن می‌شود دارا بودن رنگ سبز متابولیک است و دارای سه مرحله لاروی است. این لاروها با ترشح آنزیم خاصی بافت‎های مرده را به حالت نیمه مایع یا سوپی شکل درآورده و سپس آن را می‎مکند. این لاروها ترشحات آمونیاکی دارند و PH زخم را به حدود 8 الی 8.5 می‎رسانند که در این PH بهبود زخم سریعتر است.

صابری درخصوص نحوه درمان با لارو مگس، عنوان کرد: بسته به اندازه زخم، و عمق زخم تعداد لارو متغیر است. برای زخم‎های یک سانتی متر 5 تا 10 عدد و برای زخم‎های بزرگ 50 الی 600 عدد لارو گذاشته می‌شود. در زخم‌های کوچک حداکثر تا یک هفته و در زخم‎های بزرگ تا حداکثر 6 هفته درمان کامل می‌شود، ضروری است هر سه روز یکبار لاروها را تعویض کنیم.

وی ادامه داد: از نکات مهم دیگر در مورد این لارو وجود موهای کوچک نوک تیز در لارو است که به طور فیزیکی سبب نابودی و از بین بردن میکروب‌ها می‌شوند در درمان به این شکل حتماً باید از لاروهای استریل استفاده کنیم تا مشکل‌ساز نشوند.

صابری خاطرنشان کرد: در این نوع درمان عارضه خاصی وجود ندارد و تنها عوارضی مثل درد و بوی تعفن دارد ولی این‎ها درمان را تحت شعاع قرار نمی‌دهند همچنین درحال حاضر مردم استقبال خوبی از این نحوه درمان دارند ولی به دلیل عدم حمایت‎های لازم و وجود محدودیت‎ها قادر به انجام این نوع درمان نیستیم.
 
منبع: ایسنا
برچسب ها: مگس ، دیابت ، کمک ، درمان ، طب سنتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
سوگل
۱۲:۵۲ ۲۲ مرداد ۱۳۹۲
یه دوستی داشتم که می گفت:خدا چیزی رو بی دلیل نیافریده،مگس خاصیتی نداره چرا خدا مگس را آفرید؟؟؟؟