طي 4 ماهه سال 92، در مجموع 12 ميليون تن كالاهاي نفتي و غيرنفتي از مرزهاي زميني و آبي وارد و 19 ميليون و 333 هزار تن كالا از مرزهاي كشور صادر شده است، كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ميزان واردات 22 درصد كاهش و صادرات كالا 7 درصد افزايش داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران ، شهريار افندي‌زاده معاون وزير راه و شهرسازي و رييس اين سازمان با اعلام اين خبر اظهار داشت: در پي اقدامات مؤثر وزارت راه و شهرسازي و سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي در زمينه بهبود زيرساخت‌هاي حمل‌و‌نقل و تسهيل در امر صادرات و ترانزيت كالا از مرزهاي جاده‌اي كشور باوجود شرايط و اعمال تحريم‌هاي پوشالي برخي كشورها نسبت به جمهوري اسلامي ايران با همكاري و توانمندي بخش‌هاي خصوصي و حمايت‌هاي لازم از سوي دولت روند صادرات در سطح خوبي رو به رشد بوده و از مجموع كالاهاي صادر شده، ميزان 2 ميليون و 394 هزار تن كالا از طريق مرزهاي جاده‌اي از كشور خارج شد كه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 5/4 درصد افزايش داشته است.

دكتر افندي‌زاده با اشاره به اين كه از مجموع واردات و صادرات سهم جاده 2/9 درصد، راه‌آهن 5/1 درصد و سهم دريا 3/89 درصد مي‌باشد، اظهار داشت: از ميان مرزهاي جاده‌اي كشور، مرز بازرگان با سهم 57 درصدي فعال‌ترين مرز در زمينه واردات كالا به كشور به شمار مي‌رود. پس از آن مرزهاي ميرجاوه با 18 درصد و آستارا با 14 درصد در رده‌هاي بعدي قرار دارند.
وي افزود: عملكرد مرزهاي جاده‌اي در زمينه صادرات كالا از كشور نشان مي‌دهد طي 4 ماهه نخست سال 92، مرز دوغارون با 23 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهاي بازرگان با 22 درصد و آستارا با 11 درصد قرار دارند.

رييس سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي با بيان اين كه سهم كاميون‌هاي ايراني در صادرات كالا 58 درصد و در جابه‌جايي واردات كالا 54 درصد بوده است، افزود: از مجموع كالاهاي صادر شده بيشترين ميزان به كشورهاي افغانستان و تركمنستان و از مجموع كالاهاي وارد شده بيشترين ميزان از كشورهاي تركيه و پاكستان بوده است.

وي با اشاره به اين كه طي مدت مذكور، 107 هزار نفر مسافر توسط 11 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري وارد كشور شدند، افزود: در جابه‌جايي اين مسافران سهم اتوبوس 39 درصد و سواري 61 درصد است.

همچنين تعداد 156 هزار نفر توسط 14 هزار دستگاه وسيله‌نقليه مسافري از كشور خارج شدند كه سهم اتوبوس52 درصد و سواري 48 درصد بوده است.

معاون وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: از مجموع ورودي و خروجي اتوبوس‌ها، 80 درصد مليت ايراني داشته و طي اين مدت تعداد اتوبوس‌هاي خارج شده از مرزهاي جاده‌اي نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 30 درصد افزايش داشته است.

دكتر افندي‌زاده درخصوص آمار تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي كشور گفت: در مدت مذكور، بيشترين تردد وسايل‌نقليه مسافري در مرزهاي دوغارون با 27 درصد و بيله‌سوار با 25 درصد بوده است.

وي خاطرنشان كرد: از مجموع مسافران وارد شده به كشور 69 هزار نفر مسافر خارجي و 38 هزار نفر مسافر ايراني بوده و از مجموع مسافران خارج شده از كشور 78 هزار نفر مسافر خارجي و 78 هزار نفر مسافر ايراني از مرزهاي جاه‌اي كشور خارج شدند.

انتهاي پيام/
برچسب ها: کالا ، مرز ، زمینی ، آبی ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار