به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران محمدعلی جعفری اظهار داشت: شناخت و کنترل بیماریهای انسان و دام یکی از مهمترین اهداف حرفه دامپزشکی است و میتوان گفت امروزه دامپزشکی به عنوان بستر تامین کننده بهداشت عمومی جمعیت انسانی است.
وی افزود: حدود نیمی از عوامل عفونتزای انسانی منشا دامی دارند و به عنوان بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام به صورت مستقیم و غیرمستقیم به انسان سرایت میکنند.
جعفری گفت: از جمله این بیماریها میتوان به تب مالت، سل، سیاه زخم، سالک، توکسوپلاسموز، کیست هیداتید، سیستی سرکوسها و ... اشاره کرد.
وی تصریح کرد: امروزه بیش از 70 درصد بیماریهایی که به صورت نوپدید و بازپدید در جامعه مطرح میشوند، بیماریهای هستند که با منشا دام به انسان سرایت پیدا میکنند.
جعفری گفت: انجام این هدف مهم در حرفه دامپزشکی در قالب محورهای مختلف صورت میپذیرد که از آن جمله میتوان به اقدامات مبارزهای با بیماریها به صورت واکسیناسیون دام، سمپاشی دامها و اماکن دامی، ضدعفونی جایگاه دام و طیور، تستهای غربالگری، اقدامات مراقبتی، آموزشی و ترویجی و مهمتر از همه اقدامات نظارت بهداشتی اشاره کرد.
مدیر شبکه دامپزشکی نرماشیر عنوان کرد: در ماه رمضان با توجه به اهمیت موضوع بیش از 461 مورد بازدید از 30 مرکز استحصال، عرضه و توزیع فرآوردههای خام دامی در دو بخش مرکزی و روداب شهرستان نرماشیر انجام شد.
جعفری تصریح کرد: از همشهریان درخواست میشود در حین خرید فرآوردههای دامی به تاریخ تولید، تاریخ انقضا و تاییدیه دامپزشکی و بهداشت فرآورده دقت کرده و در صورت برخورد با هرگونه مورد مشکوک مراتب را از طریق شماره تلفن 03464220700 به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.