حميد چيتچيان وزير نيرو در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، رسيدگي به مشكلات درياچه اروميه را در صدر برنامههاي وزارت نيرو دانست و اظهار داشت: عدم توازن در منابع و مصرف اصليترين چالش در وزارت نيرو است.
وي در ادامه تاکيد کرد: اصلاح نظام اقتصادي آب و برق حياييترين اقدامي است که در مديريت وزارت نيرو انجام خواهم داد.
چيتچيان با بيان اينکه برنامههاي مورد نظر در بخش آب و برق به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده است، افزود: طرحهايي که در رابطه با مديريت منابع مشترک است در اولويت قرار داد.
وي تصريح کرد: تعادل بخشي منابع آب در حوزههاي آبريز به ويژه سفرههاي آب زيرزميني از اهميت بسيار برخوردار است که با تعادل بخشي سريع انجام ميشود.
چيتچيان با بيان اينکه تعدادي از روستاهاي كشور تحت پوشش شبکه آبرساني نيستند، ادامه داد: اعتبارات مرتبط با آب روستاها بايد ملي شود تا وزارت نيرو بتواند از آن استفاده کند.
وي گفت: منابع مالي کافي نيست و طرحها با اولويتبندي در مرحله اجرا قرار ميگيرد . تدوين بودجه سال 93 از اهميت ويژهاي برخوردار است.
چيتچيان در رابطه با برنامههاي خود در بخش برق نيز اظهار داشت: نيروگاههاي در دست احداث، جوابگوي افزايش مصرف برق در سال آينده نخواهند بود و بايد ارز مورد نياز نيروگاههاي خصوصي را از صندوق توسعه ملي دريافت کنيم تا احداث نيروگاههاي جديد سرعت بگيرد.
چيتچيان افزود: نيروگاههاي کوچک توليد پراکنده برق در کاهش تلفات و پايدار کردن شبکه برقرساني بسيار با اهميت و اثر گذار هستند.
وي تاکيد کرد: تلاش ميکنيم تا خدمات حياتي وزارت نيرو به جامعه بدون وقفه و با کيفيت مطلوب ادامه پيدا کند.
وي گفت: اتکاي ما به خريدهاي خارجي بسيار اندک است اما به معناي آن نيست که تحريم هيچ لطمهاي به ما نميزند ولي در حال حاضر تحريمها آسيب جدي به صنعت آب و برق وارد نميکند.
چيتچيان در رابطه با بدهيهاي وزارت نيرو اظهار داشت: بدهي صنعت برق نگراني عمده ماست که با اصلاح نظام اقتصادي آب و برق اين مشکل بر طرف ميشود.
وي ادامه داد: به دولت پيشنهاد داريم وجوه نيروگاههايي که از وزارتخانه به بخشهاي دولتي و خصوصي واگذار شده است، بازگردد تا بتوانيم پاسخگوي مطالبات بخش خصوصي، پيمانکاران، نيروگاهها و بانکها باشيم.
وزير نيرو اظهار داشت: ميزان بدهي وزارت نيرو توسط مجيد نامجو وزير نيروي دولت دهم، 10 هزار ميليارد تومان اعلام شده که اين مبلغ به ميزان بيش از دو برابر اعتبارات سالانه وزارت از بودجه عمومي است.
چيتچيان تاکيد کرد: تنها راه حل اين مشکل برگرداندن وجوه حاصل از واگذاري نيروگاهها به صنعت آب و برق است.
وي اولين اقدام پس از بدست گيري پست وزارت نيرو را احياي درياچه اروميه خواند و گفت: درياچه اروميه از اولويت خاصي برخوردار است چرا که محيط زيست و محيط زندگي مردم در اين منطقه در معرض آسيب قرار دارد.
چيتچيان با بيان اينکه تلاش ميکنيم قطعي آب و برق در کشور وجود نداشته نباشد، اضافه کرد: سدهايي با وجود ظرفيتهاي کشور و منابع اختصاص يافته، احداث شده است اما اگر مصرف از حد مجاز فراتر رود با وجود محدوديت منابع مشکلساز ميشود.
وي خاطر نشان کرد: در انتقال منابع با محدوديت مواجهايم که با درخواست از مردم تلاش ميکنيم با مشکل مواجه نشويم.
انتهاي پيام/