به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ، پايگاه اينترنتي روزنامه القدس العربي چاپ لندن در سرمقاله امروز خود با عنوان" اوباما- پوتين؛ کداميک بچه تنبل هستند"، نوشت: باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا در انتقادي به شيوه جديد، ولاديمير پوتين همتاي روسي خود رابه "کودکي تنبل و بي توجه که در صندلي ته کلاس مي نشيند" تشبيه کرد.
نويسنده سرمقاله مي افزايد: آشکار است که باراک اوباما عاشق بلاغت است و دوست دارد از آن در تعابير خود استفاده کند و توانايي طنز گونه خود در فن خطابه را به بهترين روش بکار گيرد واين مزيتي است که پوتين از آن بي بهره است.
اين نخستين باري نيست که اوباما اقدام به استفاده از تشابيه خود براي توصيف پوتين استفاده مي کند چرا که در گذشته نيز وي روش هاي رئيس جمهور روسيه را به شيوه يک ورزشکار جودو توصيف و آن را با روش خود که آن را روش يک بسکتباليست ناميد، مقايسه کرد.
در ادامه سرمقاله القدس العربي آمده است : واقعيت اين است که ما ساکنان اين منطقه ويران شده موسوم به جهان عرب، مي توانيم ادعا کنيم که ما از آقاي اوباما بجز سخنرانيهايي که با خطابه اش در دانشگاه قاهره در سال دو هزار و نه آغاز شد، چيزي نديديم؛ سخناني که در آن به عربها و مسلمانان وعده آغاز دوره اي جديد ميان ايالات متحده آمريکا و جهان اسلام داده بود و در آن به اين آيه قرآن کريم «إتّقوا الله وقولوا قولاً سديدا» ( تقواي خدا پيشه کنيد و سخن محکم و درست بگوئيد) اشاره کرده بود. وي ما را در اين سخنراني، به ياد داستانهاي تاريخي زيبا انداخت از جمله اينکه مغرب نخستين کشوري بود که آمريکا را به رسميت شناخت يا واقعيت هاي مهمي مانند اسلام جزو لاينفک آمريکاست و همچنين تشبيه مبارزه فلسطيني ها به مبارزه سياه پوستان در آمريکا و ديگر داده ها و دستاوردهاي مفيد، مهم و تامل برانگيز.
اين سخنراني، به منزله گشودن پنجره اي جديدي در روابط ميان امريکا و عربها و مسلمانان بود اما پس از آن چه اتفاقاتي رخ داد؟
"جنک بر ضد تروريسم" که دولت اوباما به ما وعده پايان آن را داده بود، ادامه يافت اما اين بار از طريق ترورهاي "جراحي گونه" و برنامه ريزي شده با کمک هواپيماهاي بدون سرنشين بود که باعث شد که کشته ها در ميان شهروندان افغاني،پاکستاني و يمني افزايش يابد و و فعاليت سازمان القاعده نيز گسترش پيدا کرد .
ما در دوره اوباما شاهد کشتارهاي وحشتناک بر ضد مسلمانان روهينگيا در برمه بوديم که در اين زمينه آمريکا هيچ واکنشي از خود نشان نداد که به توقف سياست هاي سرکوبگرانه و نسل کشي برنامه ريزي شده در اين کشور منجر شود.
به نوشته اين روزنامه، در موضوع کشورهاي عربي نيز اوباما با وجود پيروزي در دور دوم انتخابات رياست جمهوري آمريکا، هيچ طرح واقعي براي آنچه را که وي از آن به عنوان « دومين منبع اصلي تنش» در جهان عرب و دنياي اسلام نام برد يعني دعواي فلسطين و اسرائيل ارائه نکرد.
با وجود اعلام جان کري وزير خارجه آمريکا مبني بر از سرگيري مذاکرات فلسطين و اسرائيل، اما همه مي دانند که اوباما در عمل نمي تواند لجبازي ها و عناد اسرائيل را کاهش دهد و با ريشه مشکلات مقابله کند.
شايد بتوان آشکارترين و دردناک ترين شکل شکست اوباما را در اوضاع و احوال کنوني سوريه جستجو کرد که شاهد فاجعه اي بزرگ است که از مارس سال دو هزار و يازده تا کنون ادامه دارد. چرا که ايالات متحده آمريکا در عمل چيزي جز اجراي تمايلات اسرائيل در زمينه حفظ رژيم، با هدف تداوم درگيريها بين دو طرف درگير تا سر حد مرگ، انجام نمي دهد . و اگر به اين موارد، صحنه ترسناک عراق را که آمريکائي ها آن را ، به منزله مايه چپاول و غارت رژيمي فرقه اي و فاسد، تبديل کردند، و مردمي که با مرگ و مير و کشتار روزانه بواسطه خودروهاي بمب گذاري روبرو هستند، اضافه کنيم، آن گاه ميزان مسئوليتي که متوجه اوباماست را متوجه خواهيم شد .
در ادامه اين مقاله آمده است : سياست هاي دولت اوباما که ادعا کرده بود با سياست هاي دولت جمهوريخواه جورج بوش پسر متفاوت است، با عقب نشيني هاي تدريجي، ترديدها و ضعف هاي خود، کاري غير از بکارگيري وادامه دستاوردهاي همان دولت سابق، کاري انجام نداد؛ به طوري که با رژيم نوري مالکي هم پيمان و از ملت هاي سوريه و فلسطين رويگردان شد.
در پايان اين سرمقاله آمده است: بعد از پيروزي تعجب برانگيز اوباما براي دريافت جايزه نوبل و انتخاب مجدد وي براي يک دوره جديد در رياست جمهوري آمريکا، به نظر مي رسد اکنون اوباما فقط به دنبال کامل کردن وسپري کردن دوره کنوني رياست جمهوري به دور از اتخاذ هر گونه تصميمات تاريخي دشوار در موضوع فلسطين يا اتخاذ موضعي در قبال کشتارهاي مداوم در کشورهاي عربي و اسلامي است.
اکنون با اين تفاصيل، صفت "بچه تنبل و بي توجه کلاس"، بر کدام يک از دو رئيس جمهور( اوباما و پوتين) صدق مي کند؟