كباب كردن و پختن زياد از حد گوشت ها تركيباتي به نام آروماتيك هاي هتروسيليك ایجاد مي کنند كه برخي از آن ها ممكن است سرطان زا باشند.

دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان این که نوع غذای مصرفی در ابتلا به سرطان دخیل است گفت: یک از مواد غذایی که مصرف بیش از حد آن می تواند در ابتلا به سرطان دخیل باشد گوشت های قرمز هستند.كباب كردن و پختن زياد از حد اين غذاها تركيباتي مي سازد كه آروماتيك هاي هتروسيليك  ناميده مي شود كه برخي از آن ها ممكن است سرطان زا باشند.

وی ادامه داد:گوشت هاي قرمز مانند گوساله، بره و نيز فرآورده هاي گوشتي، چنانچه به صورت منظم و در حجم زياد مصرف شوند ممكن است، خطر سرطان كلون، ركتوم، پانكراس، سينه، پروستات و كليه ها را افزايش دهند. انجمن تحقيقات جهاني سرطاني، مصرف كمتر از ۸۰ گرم گوشت قرمز را در روز توصيه مي كند.همچنین گوشت هاي فرآيندي مثل سوسيس و كالباس كه تركيبات نيتراتي به عنوان نگهدارنده و رنگ دهنده به آن ها افزوده مي شود، سرطان زا مي باشند.

عبدالهی عنوان کرد:گوشت هاي دودي، ماهي، پنير و ساير غذاهاي دودي حاوي تركيبات هيدروكربنات هاي آروماتيك پلي سيكليك هستند كه از سوختن چوب ساخته مي شوند، اين مواد مي توانند تغييرات سرطاني را آغاز كنند، پس بايد به طور متعادل مصرف شوند. تحقیقات نشان داده که مصرف بالاي غذاهاي شور شامل محصولات مشخصا" نمك داري مثل چيپس، پفك، خيار شور و .... ممكن است باعث افزايش خطر سرطان معده مي شوند.

وی با اشاره به این که افراد باید مصرف تكه هاي چرب گوشت، كلوچــه، نــان هاي روغنــي، كيك ها، بيسكويت ها، كره، روغن هاي جامد، مارگارين، سس ها، و ساير روغن ها را  محدودكنند اظهار کرد:مصرف بالاي اين غذاها خطر چاقي را افزايش مي دهند و اين امر شايد خطر سرطان سينه بعد از يائسگي و سرطان رحم و كلون را افزايش دهد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به سرطان توصیه کرد:مایعات دريافت كافي،كاهش مصرف چربي ،افزايش مصرف غذاهاي داراي فيبر، مانند نان هاي تهيه شده از دانه كامل و غلات سبوس دار، سبزي ها و ميوه هاي تازه ، پرهيز از چاقي و حفظ وزن نرمال ،طبخ صحيح غذاها و پرهيز از مصرف زياد غذاهاي سرخ شده و كبابي و  رعايت ۵ اصل كفايت، تنوع
و تعادل و ميانه روي و كنترل كالري در انتخاب غذاهاي روزانه از نکاتی هستند که می توانند امار احتمال سرطان را در افراد کاهش دهند./ح

برچسب ها: کباب ، گوشت ، سرطان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.