نشای برنج در فارس، به پایان رسید.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، کشت برنج در استان فارس از اواسط خرداد آغاز می شود و اواسط مرداد ماه به پایان می رسد .

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به افزایش مکانیزاسیون در زمینهای کشت برنج ، پیش‌بینی می‌شود امسال سه هزار و 750 تن افزایش تولید در فارس را شاهد باشیم و 135 هزار تن برنج سفید مرغوب و سالم از زمینهای فارس برداشت شود.

خرد بیان کرد: شهرستان های مرودشت، سپیدان، رستم، ممسنی، قیرو کارزین ،جهرم، فیروز آباد و پاسارگاد از جمله مراکز مهم کشت شلتوک برنج در فارس هستند.

عمده ارقام برنج استان فارس چمپای قصردشتی، شفق ، کادوس ، سجر و ارقام اصلاح شده سازندگی و درودزن است .

برنج چمپای قصر الدشتی یکی از بهترین انواع برنج بومی استان فارس است که به سبب کشت آن در کامفیروز به برنج کامفیروزی معروف است و 80 درصد سطح زیر کشت برنج استان فارس را به خود اختصاص داده است.

برداشت این محصول در استان فارس از نیمه مهر ماه آغاز می شود و تا پایان آبان ادامه دارد.

امسال 12 هزار هکتار از مزارع برنج به صورت مکانیزه کشت شد.

پارسال کشت مکانیزه برنج در 3 هزار هکتار از زمینهای فارس انجام شد.

مهرزاد خرد رییس سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: افزایش سرعت عملیات کاشت، داشت و برداشت و کاهش هزینه های تولید و استفاده مطلوبتر از بذر را از مهمترین مزیت های کشت مکانیزه برنج عنوان کرد.

در این روش طول دوره به ثمر رسیدن محصول از 6 ماه به 4 ماه کاهش می یابد همچنین از هدر روی 64 میلیون متر مکعب آب در هر هکتار جلو گیری می شود .

فارس قطب تولید برنج جنوب کشور است و بعد از استان‌های گیلان ، مازندران و گرگان، رتبه چهارم تولید برنج را در کشور دارد./ب

برچسب ها: پایان ، برنج ، فارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.