به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ مهران حكيمزاده درباره فوايد شير مادر گفت: شير مادر اولين واكسني است كه نوزاد در بدو تولد دريافت ميكند. اين ماده نه تنها تا 6 ماهگي منبع تغذيهاي كاملي براي نوزاد محسوب ميشود بلكه سيستم ايمني بدن وي را در مقابل عفونتها به خصوص عفونتهاي اسهالي و گوارشي مقاوم ميسازد.
وي ادامه داد: يكي ديگر از فوايد مهم استفاده از شير مادر علاوه بر فوايد جسماني، فوايد رواني است كه براي كودك در پي دارد چرا كه ارتباط پوستي كه در فرايند شيردهي ميان مادر و فرزند ايجاد ميشود، موجب تشديد رابطه عاطفي ميان اين دو می شود.
اين متخصص كودكان درباره شير ابتدايي مادر كه به "آغوز" معروف است، گفت: بعضي خانوادهها به دليل ظاهر متفاوت آغوز به اشتباه گمان ميكنند اين شير مضر بوده و نوزاد را از آن محروم ميكنند در حالي كه شير ابتدايي مادر داراي پروتئين و مواد لازم براي ايمني بدن نوزاد است كه بسيار توصيه ميشود.
وي درباره تغذيه با شير خشك افزود: شير خشك نه تنها موجب كاهش روابط عاطفي ميان مادر و فرزند و صدمات رواني به كودك ميشود بلكه ريسك دچار شدن كودك به بيماريهاي عفوني را نيز بالا ميبرد.
حكيمزاده ادامه داد: كودكاني كه با مصرف شير خشك؛ ظاهري چاقتر از كودكاني كه از شير مادر تغذيه ميكنند، دارند در واقع به دليل كالري موجود در شير خشك با افزايش ريسك چاقي روبهرو هستند.
وي به مادران توصيه كرد: مادران بايد تداوم شيردهي را تا سن دو سالگي كودك حفظ كنند و تنها در صورتي به سراغ شيرخشك بروند كه شير مادر براي كودك كافي نيست./ح