وابستگی بیش از حد تامین محصولات استراتژیک به خارج از کشور موجب به چالش کشیدن آن می‌شود و دولت می‌تواند با حمایت و تقویت کالاهای اساسی موجب کاهش این وابستگی شود.

هوشنگ شادی نو مدیرعامل شرکت توسعه و کشت دانه‌های روغنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت:‌تنها 10 درصد تامین روغن نباتی از منابع داخل کشور است و بیش از 90 درصد آن وارداتی است.  
 
وی گفت: برای تامین بخشی از ظرفیت کارخانه‌های روغن‌کشی که بیش از چهار میلیون و سیصد هزار تن در سال ظرفیت تولید روغن از دانه‌های روغنی را دارند و برای استفاده از این پتانسیل ناچار از واردات دانه‌های روغنی هستیم.  
 
شادی نو افزود: واردات دانه‌های روغنی در سال‌های اخیر کاهش داشته به طوری که در سال 91، 166 هزار تن دانه وارد کشور شده و در سال 90، 580 هزار تن دانه و در سال 89، یک میلیون و 100 هزار تن دانه وارد کشور شده است و این کاهش واردات منجر به تعطیلی برخی از واحدهای روغن‌کشی شد.  
 
وی تصریح کرد: با کاهش تولید روغن از طریق دانه برای تامین مایحتاج عمومی ناچار از واردات بیشتر روغن خام نسبت به زمان مشابه شدیم.  
 
مدیرعامل شرکت توسعه و کشت دانه‌های روغنی افزود: وابستگی بیش از حد تامین محصولات استراتژیک به خارج از کشور موجب به چالش کشیدن آن می‌شود و دولت با حمایت همه‌جانبه و تقویت کالاهای اساسی در قالب یک برنامه عملیاتی موبج کاهش این وابستگی خواهد شد.  
 
وی در ادامه تصریح کرد: استان گلستان و مازندران و اردبیل و لرستان در تولید انواع دانه‌های روغنی مقام اول تولید را دارند. کلزا هم چون دارای انواع بذر است و هم کشت پاییزه و هم بهاره دارد در استان‌های آذربایجان و مناطق و مناطق سردسیر و گرمسیر هم تولید می‌شود.  
 
شادی نو در پایان خاطرنشان کرد: با اطمینان به بخش کشاورزی و سعی بر کشت داخلی و واردات دانه‌های روغنی به جای روغن خام تا زمان رسیدن به خودکفایی از راهکارهای بازگرداندن رونق به این صنعت خواهد بود.  
انتهای پیام/  

برچسب ها: اقتصاد ، بازار ، دانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار