به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز یزد
علي اكبر حدادزاده اظهار داشت: یکی از معضلات بهداشتی کنونی جوامع بشری مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها است که در نتیجه آن ناهنجاری های مادرزادی، وقوع بیماری های مزمن، عدم تاثیر داروهای آنتی بیوتیک و مقاومت میکروبی در بدن ایجاد می شود.
وي عنوان كرد: به جز مصرف مستقیم آنتی بیوتیک، یکی از راه های مهم ورود آنتی بیوتیک به بدن، مصرف فرآورده هایی است که حاوی باقی مانده های دارویی و یا آنتی بیوتیک هستند.
حدادزاده ادامه داد: در میان فرآورده های خام دامی، بیشترین فرآورده ای که می تواند حاوی باقیمانده دارویی و یا آنتی بیوتیک باشد، شیر است.
وي بيان كرد: مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی توسط دام و یا استفاده از پمادهای پستانی باعث انتشار دارو به جریان خون می شود و در نتیجه شیر دام، حاوی باقیمانده آنتی بیوتیک می شود.
حدادزاده يادآور شد: عوارض شایع مصرف شیرهای دارای آنتی بیوتیک شامل ایجاد مقاومت دارویی، ایجاد حساسیت در افراد (به ویژه در مورد پنی سیلین ها)، عوارض کبدی و کلیوی به ويژه در افراد کهنسال و بیماران و تغییر رنگ دندانها در کودکان است.
وي تاکید کرد: بهترین راه مبارزه با این معضل، جلوگیری از ورود آنتی بیوتیک به شیر است كه به این منظور باید در هنگام مصرف دارو به زمان پرهیز مصرف آن و نیز وضعیت شیرواری دام توجه كرد و دارویی را انتخاب کرد که زمان پرهیز مصرف آن کمتر باشد.
حدادزاده بيان كرد: در طی دوره درمان آنتی بیوتیکی نیز باید از مخلوط شدن شیر گاوهای تحت درمان با شیر گاوهای سالم جلوگیری شود.
وي تصريح كرد: اداره کل دامپزشکی استان يزد در راستای جلوگیری از ورود شیرهای حاوی باقیمانده های آنتی بیوتیک و تب مالت به سبد خانوار، علاوه بر نظارت هاي معمول، انجام بازرسيهاي نوبهاي و نمونه برداري ادواري و نظارت بهداشتي و كنترلي بر دامداري هاي توليد كننده شير، اقدام به تشديد نظارت بهداشتي بر مراكز عرضه شيرخام نموده است و پس از انجام آزمايشات غربالگري، كنترل هاي لازم بر روي شيرهاي عرضه شده را انجام می دهد/س