متخصص تغذیه استان چهار محال و بختیاری، با بیان اینکه حذف وعده سحری در روزه داری به ویژه نوجوان در حال رشد و جوانان، احتمال در خطر افتادن سلامت فرد را به همراه دارد، افزود: حذف این وعده غذایی، به پایین افتادن قند خون منجر می شود که این عامل، کاهش قدرت یادگیری، بی حوصلگی و خستگی را موجب می شود.
اصغر جعفری گفت: حذف این وعده غذایی باعث کمبود بیش ازحد انرژی و کاهش کارایی روزانه می شود و سوخت و ساز بدن نیز به سمت تجزیه ناقص چربی پیش می رود و که نتیجه آن، تشکیل ترکیباتی به نام اجسام کتونی است و تجمع این ترکیبات در بدن باعث بوی بد دهان، سردرد و دردهای عضلانی و احساس ناخوشی و بدحالی به فرد را باعث می شود.
وی، با بیان اینکه وعده سحری حتما باید صرف شود، ولی کیفیت و ترکیب این وعده در روزهای پایانی ماه رمضان می تواند متغیر باشد اظهار داشت: به عنوان مثال، در این وعده می توان از نان و پنیر و سبزی و مایعات یا یک وعده کامل غذایی نظیر نان، برنج، ماکارانی، مرغ یا گوشت استفاده کرد.
جعفری، با تاکید بر اینکه افرادی که مشکل قند خون دارند، حتما باید این وعده غذایی را صرف کنند، گفت: می توان در صورتی که در طول روز با مشکل خاصی مواجه نمی شویم، وعده غذایی سبک تری در وعده سحر ماه رمضان استفاده کرد ولی آنچه مهم است، صرف این وعده است.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: نباید به بهانه کاهش وزن یا جلوگیری از بروز کم خوابی از صرف این وعده غذایی صرفنظر کرد.
وی به روزه داران توصیه کرد، از مصرف نوشیدنی های کافئین دار نظیر: چای، قهوه و نوشیدنی های گازدار کمتر استفاده کنند، زیرا کافئین، ادرار را زیاد کرده و فرد را در طی روز دچار کم آبی و احساس تشنگی می کند./س