براساس گزارشی که اخیرا منتشر شد نوجوان 19 ساله آمریکایی به دلیل گذاشتن پیامی نابجا دستگیر و به 8 سال زندان محکوم شد. طی بررسی‌های انجام شده مشخص گردید تعداد زیادی از نوجوانان در آمریکا به دلیل گذاشتن پیام در شبکه اجتماعی فیس بوک دستگیر شده اند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، طبق آمار و ارقام رسمی آمریکا در سال 2011 بیشترین تعداد مرگ و میر در این کشور بر اثر ابتلا به بيماري‌هاي سرطان، ابتلا به سکته قلبی و تصادف بوده است.

اما نکته جالب توجهی که در این میان به چشم می خورد، موردی است که بیش از دیگر عوامل شایع مرگ و میر مانند تصادفات جاده‌ای و بیماری های خطرناک جان مردم آمریکا را به خطر انداخته است.

براساس آمارهای موثق نهادهای آمریکایی، شایع‌ترین عامل مرگی که این روزها دامن جامعه آمریکایی را گرفته، خشونت شهروندان آمریکایی عليه ديگر ساکنان اين کشور و بروز ناامنی در این کشور است، به‌طوری که حدود نیمی از مردم آمریکا از قدم زدن شبانه حتی در حوالی خانه خود هراس دارند.

وقتی شوخی نوجوان نوزده‌ساله نهادهای امنیتی آمریکا را هراسان میکند

فضای ناامنی آنچنان جامعه آمریکایی را تحت تاثیر قرار داده است که حتی شوخی‌های نوجوانان در شبکه‌های اجتماعی هم حساسیت نهادهای امنیتی آمریکا را برانگیخته است.

برای مثال، به تازگی نوجوانی 19 ساله به خاطر درج پیام شوخی و طعنه آمیز در صفحه "فیس‌بوک" خود، توسط نهادهای امنیتی آمریکا دستگیر و به هشت سال زندان محکوم شد. 

وی که تحت تاثیر بازی مجازی به نام " لیگ افسانه‌ها" قرار گرفته بود، این پیغام را برای دوست صمیمی‌اش نوشت:

"من به مهد کودک حمله می‌کنم و باران خون بی گناهان را تماشا کرده سپس قلب تیر خورده تک تک آنها را می‌خورم".


البته از این نوع حوادث طنزآمیز که این روزها به تهدیدهای بالقوه برای امنیت مردم آمریکا تبدیل شده‌‌اند زیاد است که در این گزارش به برخی از آن‌ها اشاره خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران قصد دارد در این گزارش به افزایش ناامنی در جامعه آمریکایی و دلایل و پیامدهای مرتبط با این موضوع بپردازد.

مسلح ترین کشور جهان کجاست؟

آمریکایی‌ها مسلح‌ترین مردم جهان محسوب می‌شوند. بنا به گزارش شبکه آمريکايي سی‌ان‌ان، در سال 2012، حدود 270 میلیون اسلحه در دست شهروندان آمریکایی بوده است و سالانه بیش از صد هزار نفر در این کشور هدف گلوله قرار می‌گیرند.

پايگاه اطلاع رسانی داکتر کرایم، در گزارشي اذعان مي‌‌کند هر روز در آمريکا 18000 اسلحه با عمر مفید حدود 400 سال توليد مي‌شود. با قدري تامل در آمار ارئه شده در اين پايگاه اطلاع‌رساني عجیب نخواهد بود که نتيجه بگيريم تعداد اسلحه در آمریکا از ساکنان این کشور بيشتر باشد. انتظار حذف اسلحه از خانه‌‌هاي آمريکايي‌ها با توجه به قانوني بودن حمل آنها دور از ذهن است.

قانون حمل اسلحه تک شاتي 200 سال پيش وضع شده بود و اگر وضع کنندگان قانون اين پيش بيني را کرده بودند که استفاده‌ از اين سلاح‌ها، کشتارهاي دسته جمعي به همراه دارد هرگز اين قانون را وضع نمي کردند. متاسفانه بيشتر قوانين، راه انتقال و فروش غیر قانونی این سلاح‌ها را در بازار سیاه باز کرده اند. امروزه حمل اسحه و استفاده از آن در مدارس تبديل به امری عادی شده و حتی اين پديده شوم تبدیل به رقابت میان دانش‌آموزان گردیده است.

هر شخصی در آمریکا از کشته شدن ناگهانی هراس دارد

سایت خبری واشنگتن دی سی (WashingtonDC) در گزارشی آمار جرایم آمریکا را نسبت به دهه گذشته 50 برابر اعلام کرده است.

پيتر برگن((Peter Bergunتحليل‌گر مسائل امنيت ملي خبرگزاری آمریکایی سی ان انCNN)) اذعان کرد، سال 2010 در کشوری مثل انگلیس که جمعیت آن نصف جمعیت آمریکا هم نیست 41 فقره قتل صورت گرفته در حاليکه این تعداد در آمريکا 10000 فقره اعلام شده است. تحلیلگر مسائل امنيت ملي آمريکا در ادامه مي‌افزايد: آمار ارائه شده حاکي ازمشکل امنيت ملي در آمريکا است و مسئله سلامت عمومي جامعه بايد بررسي شود.بنا به آمار این خبر گزاری افراد مقيم آمريکا در دهه گذشته بيشتر توسط شهروندان همين کشور کشته شدند تا تروريسم. امروزه در بعضي از شهرهاي اين کشور مرگ و مير ناشي از خشونت در ميان شهروندان بيشتر از مرگ و مير در کشوري چون افغانستان بوده که توسط نيروهاي خارجي اشغال شده است.

سال گذشته(2011) در جنگ داخلی افغانستان از بین 30 میلیون نفر از ساکنان این کشور، 3000 نفر کشته شدند در حالی که تعداد کشته شدگان شهر نیو اورلئان آمریکا که درگیر جنگ نیست 6 برابر کشته شدگان افغستان بوده است.

طبق گزارش دفتر جنایات اف.بی.آی، سالیانه 550 قتل با سلاح گرم در آمریکا اتفاق می‌افتد. بنا به آمار این دفترسال 2011 تعداد 12666 قتل در آمریکا اتفاق افتاد که 8583 فقره از آنها قتل با سلاح گرم بوده است.کارشناس جرم این دفتر اذعان می‌کند:"درحالی که جرایم با سلاح گرم در بسیاری از ایالات این کشور کاهش مي‌یابد به طور همزمان در ایالت‌های دیگر آن به سرعت افزایش مي‌یابد که این افزایش در حال حاضر در لوئیزیانا، شمال کارولینا، و آرکانساس قابل مشاهده است." جدول زیر آمار رو به افزایش جرایم در آمریکا را طی سال‌های 1989 تا 2011 نشان می‌دهد.


این آمارها خود آئینه تمام نمای نا امنی در آمریکاست، به طوری که شهروندان این کشور هر لحظه باید منتظر اتفاقی ناگوار باشند، طوری که حتی از قدم زدن حوالی خانه خود احساس نا امنی می‌کنند.

بنا بر گزارش پایگاه آماری گالوپ 68% از کارشناسان قضایی این پایگاه بر این باورند که ناامنی در آمریکا هر روز بیشتر شده و آمار جرایم در هر سال نسبت به سال قبل افزایش می‌یابد. کارشناسان جرم این پایگاه با طرح یک سوال که جواب آن آری یا نه بود دریافتند که 38% از مردم آمریکا از قدم زدن شبانه نزدیک خانه هایشان احساس امنیت نمی‌کنند.


 دلایل کاهش سن جرایم در آمریکا چیست؟

خشونت در آمريکا مختص شهروندان بالغ و مسن نيست، خشونت در جامعه آمريکا اين روزها به نوجوانان و کودکان هم سرايت کرده است. بنا به گزارش پایگاه اطلاع رسانی یو.اس.نیوز "US NEWS"،‌ افزايش خشونت و به ويژه تيراندازي در اماکن‌ عمومي از قبيل مدارس، مراکز‌ خريد، سالن‌های تئاتر و سینما دلايل گوناگوني دارد که با هم بخشی از مهم‌ترین آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

تولید بازی های خشن

کارشناس قضایی یو.اس.نیوز عقیده دارد که تولید بازي‌هاي خشن که نقش اول آن را کودکان بازی می‌کنند در تحريک آنها نقش بسیار زیادی دارد. در هيچ زماني از تاريخ نوجوانان ساعت‌های متمادی را پاي کامپيوتر نمی‌گذراندند. اين نوع سرگرمي‌هاي الکترونيکي (خشن) به نوجوانان مي‌آموزند که هر چيزي را سر راه خود خراب کنند و حتي خون بريزند. اين بازي‌ها با تصوير سه بعدي و کيفيت صداي قوي نوجوانان را در موقعيت واقعي قرار داده و آنها را براي انجام اين کار تشويق مي‌کنند، پس عجیب نيست که آن‌ها اين توهم را به دنياي واقعي در مدرسه بکشانند. حتي گاهي اين خشونت‌ها به مراکز عمومي مثل رستوران‌ها، سالن تئاتر يا مراکز خريد کشانده مي‌شوند.


 

فضای مجازی

جداي از رسانه‌ها اينترنت فضاي خشونت بيشتري را در ميان مردم آمريکا ايجاد کرده است چرا که هر شخصي در اينترنت به راحتي مي‌آموزد که چگونه با تروريست بجنگد يا به طور ناشناس گروه‌هاي مخالف خود را نابود سازد. چاره اين تنش‌ها، آگاهي‌بخشي به خانواده‌ها و مدارس است. والدين، معلمان و دانش‌آموزان نياز به برقراري ارتباط بيشتر با يکديگر و همچنين آگاهي از علائم خشم را دارند.


 

بی توجهی والدین آمریکایی نسبت به کودکان

این کارشناس همچنین عقیده دارد والدين، گاهی اوقات متوجه تغيير رفتار فرزندان خود مي‌شوند ولي به سادگي از آن مي‌گذرند وبه آن توجهي نمي‌کنند. بعضي از والدين بدون هيچ نظارتي به فرزندان خود اجازه مي دهند هرروز در هر سايتي وب‌گردي کنند، که اين خود مسئله‌اي حائز اهميت است.

افزایش اعتیاد به مواد مخدر و الکل در میان نوجوانان آمریکایی

طی مقاله  پزشکی از مجله پزشکی لنست"Lancet" در  پایگاه اینترنتی میل آنلاین، اعلام شده  بالاترین آمار مصرف مواد مخدر و الکل مختص جوانان آمریکایی است و از نظر روانشناسی با زندانی کردن این افراد مشکلی حل نمی شود، باید دنبال راه حل مناسبی بود.

بنا به گزارشی از شورای ملی اعتیاد به مواد مخدر و الکل (NCADD)، سالیانه بیش از 600 هزار دانش آموز بین سنین 18 تا 24 سال قربانی اعتیاد و عدم هشیاری همکلاسی خود می شوند. بنا به این گزارش، الکل، اعتیاد و جنایت رابطه مستقیم با یکدیگر دارند.

علاوه بر موارد بالا ضعف بنیان خانواده و نبود آموزش کافی همگی علتی برای ایجاد خشونت میان جوانان شده است طوری که امروزه جوانان زیر 30 سال دست به اقدامات خطرناکی چون قتل و کشتار دسته جمعی می‌زنند. با هم  نگاهی به دو مورد از مخوف‌ترین حوادث سال 2012 بیاندازیم: 

اواخر سال 2011 یک نوجوان 20 ساله با سلاحی نیمه خودکار به دبستان سندی هوک در ایالت کانتیکت حمله کرد و 20 کودک و 7 بزرگسال را کشت.

جیمز.ای هولمز نوجوان 24 ساله در بیستم ماه ژوئن سال 2012 در حالی که یک تفنگ ای‌آر-15، یک تفنگ شکاری و دست کم یک اسلحه جیبی حمل می‌کرد، وارد سالن سینمایی در منطقه آئورورا در کلرادو شد. وی به همه افرادی که در سینما در حال تماشای فیلم بودند تیراندازی کرد. این حمله به کشته شدن دست کم دوازده نفر و زخمی شدن پنجاه و نه تن دیگر منجر شد.

برنامه دولت و مردم آمریکا برای جلوگیری از این نا امنی‌ها چیست؟

بنا به گزارشي درسایت تحلیلی یو اس نیوز (US News) فروش فزاينده سلاح گرم در آمريکا باعث ناامني در اين کشور شده است. با وجود بودن نزديک به 300 ميليون اسلحه در آمريکا هيچ سيستم کنترلي قادر به جلوگيري از استفاده غير قانوني اين سلاح‌ها نيست. بنا به نظر اين سايت تنها راه جلوگيري از خشونت، کاهش دسترسي به اسلحه است.

برنامه‌های تلویزیونی زیادی توسط دولت برای آموزش کودکان و بزرگسالان ساخته شد ولی هیچ یک قادر نبودند حتی به والدین آموزش دهند سلاح‌های خود را دور از دسترس کودکانشان نگاه دارند.

روزنامه گاردین در مقاله‌ای اذعان کرده که دانش‌آموزان کوله پشتی‌های ضد گلوله به مدرسه می‌برند، این امر همانند بستن کمربند در ماشین امری واجب است. این گزارش در ادامه بیان می کند: "اخیرا حمله به مدارس عادی شده و دولت آمریکا اقدام جدی برای جلوگیری از آن نمی‌کند، به همین خاطر، والدین این دانش‌آموزان دست به کار شده‌اند". این کیف‌ها طوری طراحی شده‌اند که وقتی آن را پشت خود می‌گذارند کل بدن آن‌ها تحت پوشش قرار می‌گیرد. کمپانی دنور (Denver company) طی 2 ماه بالای 300 عدد از این کیف‌ها را فروخته است.

با همه این اقدامات هیچ کاهش چشمگیری در رویداد جرایم آمریکا به چشم نمی خورد چرا که استفاده از اسلحه حتی برای کودک خردسال هم مجاز است. حتی مربیان مدرسه از تنبیه دانش آموزان عاجز است.

نیویورک تایمز طی گزارشی اذعان کرد، مقامات آمریکا پیشنهاد داده‌اند این اقدامات برای جلوگیری از این همه خشونت کار ساز نیستند، نوع قوانین باید تغییر کنند.

جالب اینجاست که دولت آمریکا اقدامی برای منع حمل سلاح انجام نمیدهد در عوض جاسوسی از مکالمات شخصی افراد را تصویب می کند. این دولت آنقدر درگیر نا امنی شده که حتی پیام های شوخی و طعنه آمیز نوجوانان را در پایگاه های اینترنتی جدی گرفته و برای آن ها مجازات سنگینی را در نظر می گیرد. اخیراجاستین کارتر نوجوان 19 آمریکایی به دلیل گذاشتن پیامی راجع به حمله به مهدکودک دستگیر شد. وی تحت تاثیر بازی مجازی به نام " لیگ افسانه‌ها" پیغام شوخی‌آمیزی برای دوست صمیمی‌اش فرستاد و به واسطه آن به 8 سال زندان محکوم شد.

ولی این تنها یک مورد نیست و نوجوانان زیادی به همین دلیل راهی زندان شده‌اند، مثلا پائولو آشر نوجوان 18 ساله که با گذاشتن پیام "بزن و فرار کن" دستگیر شده و می‌گوید من قصد آزار کسی را نداشتم و فکر نمی‌کردم شوخی‌ام مرا به زندان بکشاند.

و یا مثلا یک نوجوان با گذاشتن بی هدف اشعار رپ خشونت آمیز دستگیر شده است.قانون جاسوسی از مردم آمریکا انواع مختلفی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است.

سایت تحلیلی بیزنس اینسایدر((Buisness Insiderدر گزارشی اذعان کرد بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط "اف‌بی‌آی"FBI”" تعدادی از مجرمان قبل از ارتکاب جرم اقدام به نوشتن مطالب خشن و تهدید آمیز کرده‌اند.

در گزارشي که پایگاه خبری پاپسکی((Popsciمنتشر کرده آمده است "سازمان اف‌.بی.‌آی "بخاطر برقراری امنیت بیشتر در آمریکا همه مکالمات و ارتباطات الکترونیکی را چک می‌کند.

این گزارش نشانگر این واقعیت است که تکنولوژی ارتباط بسیار سریع‌تر از قانون حرکت می‌کند و نمی‌توان جلوی آن را گرفت. اندرو ویس من((Andrew veiceman وکیل عمومی اف.بی.آی اخیرا بیان کرد این سازمان قصد چک کردن تمامی مکالمات اعم از نوشتاری و گفتاری را دارد. ویس من در ادامه گفته بود این سازمان حتی پیام‌های آنلاین "بازی‌های مجازی" را نیز چک خواهد کرد. آنها بر این باورند که با این کار می‌توانند خشونت را در اینترنت از بین ببرند.

  

 

برنامه‌های جاسوسی موضوع تازه‌ای نیستند و از سال‌ها پیش با نام‌ها و ورژن‌های مختلف وجود داشته‌اند.

بنا به گزارش سایت روزنامه Dailymail،"سازمان امنیت ملی آمریکا" لیستی از کلماتی که کاربران حق استفاده آن را در اینترنت ندارند را منتشر کرده و اگر کسی از این کلمات استفاده کند توسط ربات‌های جاسوس این سازمان ردیابی می‌شوند. این سازمان شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های داخلی را کنترل می‌کند.


دلیل مخالفت با لایحه کنترل سلاح چیست؟

سوالی که شاید ذهن هر شخصی را به خود مشغول کند این است که چرا آمریکا با وجود این همه تنش و نا امنی و نتیجه نگرفتن از این همه قوانین سخت راه ساده را پیش نمی‌گیرد و دسترسی و حمل اسلحه را کاهش نمی‌دهد. چه عاملی باعث می‌شود که هیچ کس جرات اظهار نظر در مورد این قانون را ندارد. حتی صحبت‌های رئیس جمهور آمريکا هم نتیجه بخش نیستند.

باراک اوباما به دنبال تیراندازی‌های اخیر در ایالات متحده و کشته‌ شدن شمار زیادی از کودکان و افراد بی گناه، تصمیم گرفت لایحه‌ مبارزه با اعمال خشنونت و ارتکاب جرم را در مجلس سنای این کشور تصویب کند. وی در این لایحه به دنبال این بود که متمم شماره 2 قانون اساسی ایالات متحده را لغو کرده و خرید و فروش اسلحه در این کشور را ممنوع کند. علیرغم تلاش‌های اوباما و دموکرات‌های سنا، این لایحه با 54 رای مخالف به تصویب نرسید.



سال 1969 ليندون جانسون رئيس جمهور سابق اين کشور درباره همين موضوع بارها بحث کرده بود اما نتوانسته بود برنامه‌ای برای کنترل آن داشته باشد. آمار جرايم با سلاح گرم در سال 1969 با امروز خيلي تفاوتي ندارد. اما دلیل این مخالفت‌ها چیست؟

جواب این سوال در لایحه‌های مخفی "مجلس سنای ایالات متحده" و"انجمن ملی سلاح" نهفته است. انجمن ملی سلاح نفوذ گسترده‌ای را در بین سیاستمداران آمریکا پیدا کرده به‌طوری‌ که در برهه‌ای زمانی مختلف توانسته قوانین مجلس سنا را به نفع خود تغییر دهد. درفرآیند رای‌گیری در سنا، به غیر از 4 سناتور جمهوری خواه، بقیه مخالف لایحه بودند. 5 سناتور از حزب دموکرات که در گروه مخالف قرار داشتند نیز در هئیت اجرایی انجمن ملی سلاح آمریکا نقش مهمی را ایفا می‌کنند. این انجمن حمل سلاح را براساس متمم شماره 2 قانون اساسی، امری مجاز در نظر گرفته است. رهبران این انجمن با انجام لابی‌های فراوان در بین اعضای سنا توانستند مسیر تصویب لایحه را کاملا تغییر دهند. جالب اینجاست که این انجمن برای کسب آرای لازم برای رد لایحه حتی به حزب دموکرات هم نفوذ کرده و توانست 5 سناتور دموکرات را فریب دهد. تمامی این سناتورها در داخل این انجمن یا نهادهای وابسته به آن عضو هستند. برای نمونه سناتور دموکرات "مارک بگیچ" که عضواصلی مدیرانNRAاست، به لایحه اوباما در مجلس رای منفی داد. "وین لاپیر" معاون انجمن ملی سلاح آمریکا است. وی در سال‌های اخیر با اتخاذ مواضع بسیار تند نسبت به اوباما همواره وی را مورد انتقاد قرار داده است.


آيا خشونت‌ و ناامني در آمريكا درماني دارد؟

با توجه به حقایق ذکر شده، دولت آمریکا به خوبی مشکل نا‌امنی و تنش کشورش را می‌داند ولی بی اهمیت به این موضوع و با جاسوسی در زندگی شخصی مردم کشورش، اظهار به قانونمندی می‌کند.

کارشناسان روزنامه گاردین اذعان می‌کنند که خشونت با سلاح گرم در آمریکا مساله فرهنگی است و با اعمال قانون‌های ساده و گذرا این مشکل هرگز حل نخواهد شد.

مساله نا‌امنی در آمریکا نه تنها کارشناسان قضایی این کشور، بلکه کارشناسان تمام جهان را به فکر وا داشته است، به طوری که بر اساس گزارشی از خبرگزاری مرکزی کره""KCNA،یکی از کارشناسان این خبرگزاری، آینده آمریکا را اینگونه تشریح می‌کند: " مساله آزادی بی قید و بند در آمریکا باعث شده قانون این کشور شبیه به قانون جنگل شود و آستانه صبر افراد بسیار کاهش یابد، به طوری که با کشتن شخص مخالف خود به آرامش برسند. دولت آمریکا باید فکری به حال این فاجعه کند و فقط به فکر در آمد زدایی از فروش سلاح های خود نباشد."

برچسب ها: جاسوسی ، اسلحه ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار